Aangenaamste verrassing van de week: Knack Weekend Blog Awards

0

Eergisteren kregen we te horen dat we genomineerd zijn voor de Knack Weekend Blog Awards en het deed ons team ontploffen. Jawel, we maken kans op de enige en daardoor meteen ook meest prestigieuze prijs van de Belgische bloggerswereld. Niemand van ons had ooit verwacht iets te horen van Knack. Gehoopt? Zeker. Verwacht? No way. In tussentijd zijn we al wat gekalmeerd en kunnen we al weer in volzinnen praten. Tijd dus om snel iets neer te pennen.

Eerst en vooral: het is gestoord om onze blog tussen zo’n grote namen te zien staan, velen van hen mensen die we zelf volgen (én dus eigenlijk ook je stem verdienen). Ik ga het kort houden en maar vier bloggers uit halen.

Ooit, in een ver verleden, in een Gents webbureau, werkte ik een week samen met positivo Elfi van Glam At Heart. Die begon daar net terwijl ik m’n zinnen al ergens anders op zette. Ik herinner me vooral haar enthousiasme en vrolijkheid, dus sporadisch volgde ik haar via sociale media. In die tijd is haar blog exponentieel hard gegroeid en heeft ze met Happy Nails al twee overdreven happy/girly boeken uit!

Thomas Smolders van Ljosmyndun schreef begin dit jaar een drieluik over de toekomst van journalistiek in een digitaal tijdperk. Serieuze teksten maar nooit saai. Welbespraakte, mooi samenhangende zinnen maar de kritische ondertoon is nooit ver weg. De man had het idee een galerij op te starten en gebruikte een wedstrijd van ING om dat doel te verwezenlijken. Ik deed mee aan diezelfde wedstrijd maar geraakte niet verder dan lullig in een kimono staan.

Dan last but not least en al zeker omdat hij occasioneel hier ook wat neerschrijft: Niel Van Herck AKA Tjoolaard. Niel zit momenteel in Oeganda. Dat spreekt eigenlijk al boekdelen. In tijden waar ebola het nieuws dagelijks haalt, gaat hij samen met de Afrikanen dansen. Startte ook enkele maanden geleden samen met Walkie Talkie het concept See You Tuesday, waarin je de cinemazaal induikt zonder te weten welke film zal spelen.

En eentje die me op ’t nippertje nog werd ingefluisterd door Kenny: Why Not Monday. Een blog die dit jaar werd opgestart volgens een wel heel apart principe. Waarom niet telkens enkel op maandag nieuwe content aanbieden? Gewaagd, maar op een half jaar tijd is het jonge team van Why Not Monday er met hun knappe teksten en dito website in geslaagd om van maandag echt hun dag te maken. Chapeau.

Maar uiteraard willen we vooral dat je niet vergeet op ons te stemmen. De nominatie heeft ons des te meer gemotiveerd om van Geekster hét platform te maken voor al je geekiness. Daarom moeten we de overwinning binnenhalen. Vote for us! For honor and glory!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties