Keren deze reeksen terug op het scherm?

0

De voorbije week werden er heel wat interviews afgelegd in verband met het nieuwe tv-seizoen. Dan gebeurt het wel eens dat een producer een steentje gooit in de rivier der geruchten, waar het internet maar al te graag op dobbert. Maar als het gaat over twee van mijn favoriete reeksen aller tijden, ben ik één en al oor natuurlijk.

Lost – ‘Het is onvermijdelijk’

Jack Baard

[Gelieve hier een ‘WE HAVE TO GO BACK’-mopje te plaatsen]

Het is ondertussen al 10 jaar geleden dat het eerste seizoen van Lost op de schermen was, een pijnlijke herinnering aan hoe snel de tijd vliegt en we onverbiddelijk ouder worden. Toen men Carlton Cuse, één van de hoofdschrijvers van Lost, vroegen of de kans op een vervolg bestaat had hij het volgende te zeggen:

“Het is onvermijdelijk denk ik… Ik weet niet wat het is en hoe het zal werken, maar ik kan me niet voorstellen dat er niets meer zal gedaan worden met de franchise. Disney heeft de rechten, het heeft hen enorm veel geld opgeleverd, het is moeilijk voor te stellen dat men er niets meer zal mee doen. Damon [Lindelof] en ik hebben ons verhaal verteld in die wereld en ik ga ervan uit dat er iemand zal komen, hopelijk geïnspireerd door ons verhaal, of onze versie ervan, die hun eigen verhaal willen vertellen.”

De reeks was in mijn ogen de start van een tijdperk waarin televisie helemaal niet meer moest onderdoen voor films, dus het zou interessant zijn om te zien hoe een vervolg op het verhaal van Jack & co zich zou ontrafelen. Misschien moet het niet op televisie komen, misschien wordt het een volslagen andere format? Wat denken jullie? Hoort Lost terug te keren? En hoe zie je zoiets gebeuren?

Twin Peaks – ‘Damn Good Coffee’

Waar we bij Lost eigenlijk gewoon te horen krijgen dat het vervolg volledig in handen van Disney ligt, zijn de argumenten bij Twin Peaks ( weliswaar ook vaag ) toch iets sterker. Vrijdag tweette David Lynch het volgende:

Waarop hoofdschrijver Mark Frost het exact hetzelfde tweette:

Twin Peaks-fans van het eerste uren weten natuurlijk dat “That gum you like is going to come back in style” en “Damn good coffee” bekende quotes uit de reeks zijn. Het mag dan al voldoende zijn om de fans luidop te doen dromen over een vervolg op de klassieker; het verleden leert ons dat zo’n tweets niets meer zijn dan marketing-stuntjes om de verkoop op Twin Peaks terug te doen stijgen. Meestal gevolgd door het nieuws dat de reeks op bv. Netflix komt.

Maar Twin Peaks is ondertussen al te vinden op DVD, Blu-Ray, iTunes en Amazon Prime. De collector’s items hebben al alle deleted scenes gerestaureerd door Mr. Lynch himself, wat kunnen ze nog in godsnaam toevoegen dat niét een nieuw verhaal is?

Een laatste argument is dat in de allerlaatste aflevering Laura Palmer verschijnt voor Agent Cooper en zegt: “Ik zal je terug zien binnen 25 jaar.” Dat was in 1989, ondertussen 25 jaar geleden. Als er een nieuwe reeks komt, dan moet het nu gebeuren!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties