ICYMI: film- en serienieuws van de week van 5 augustus

0

Elke week houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke filmnieuws. In case you missed it

will & grace, arrowverse, ascendant

De TCA-press tour is volop aan de gang en zorgt voor een aantal nieuwtjes in serieland

Ieder jaar, zowel voor het herfst- en zomerseizoen van onze favoriete series, komt de Television Critics Association samen op een perstour. De aanwezige verslaggevers krijgen dan een uiteenzetting van wat ze het komende televisieseizoen kunnen verwachten van de nieuwe en terugkerende series en shows.

  • De revival van Will & Grace die op 27 september begint heeft al een tweede seizoen gescoord.
  • UnREAL doet hetzelfde als Will & Grace en mag na het derde seizoen dat er aankomt in 2018 meteen verderdoen met een vierde reeks.
  • De crossover-episode tussen alle series in het Arrowverse (Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow en Supergirl) vindt plaats op 27 en 28 november.

De Ascendant-film/serie is nog steeds in de maak

Zeven juni, dat was eigenlijk de dag waarop de vierde Divergent film Ascendant gereleaset moest worden. Helaas bleef ons televisiescherm die dag nog Tris-lozer dan we konden verwachten. Die datum kwam en ging en eindelijk is er een beetje nieuws over de toekomst van de prent. Volgens de laatste nieuwtjes is de serie nog steeds in ontwikkeling. We weten sedert deze week dat de show gemaakt wordt voor het Amerikaanse Starz. Van een film die de spin-off-serie zou introduceren is wel geen sprake meer. De schrijvers van de show zijn trouwens nog steeds de mensen die ook voor de film gingen instaan.

American Horror Story, AHS, Cult

American Horror Story: Cult gecast

Sinds 20 juli weten we dat het nieuwe seizoen van American Horror Story door het leven gaat als AHS: Cult. Wat echter nog niet geweten was: welke acteurs van de anthology serie zouden terugkeren en wie de nieuwkomers zijn in Ryan Murphy’s nachtmerrie. Daar is deze week verandering in gekomen. Evan Peters, Sarah Paulson, Frances Conroy, Emma Roberts, Adina Porter, Mare Winningham en Cheyenne Jackson keren terug. Daarnaast maakt Billy Lourd de overstap van Scream Queens naar AHS. Verder vervoegen ook Colton Haynes (Teen Wolf, Arrow) en Alison Pill (The Newsroom) de cast van de nieuwe reeks die zou gaan over de horror van de laatste Amerikaanse verkiezingen. 

The Dark Tower serie gaat de boeken volgen

Vanaf 16 augustus speelt The Dark Tower, naar de gelijknamige boekenreeks van Stephen King in de Belgische zalen. Maar wist je dat er ook een serie van het grote verhaal in de maak is? Of de film al dan niet goed is (en een katalysator kan zijn voor de geplande trilogie) lees je hier binnenkort. Het is wel al geweten dat het verhaal van de film eigenlijk gezien wordt als een sequel op de boekenreeks. De serie die momenteel (naast de eventuele extra films in ontwikkeling is) zou dan weer zijn inspiratie halen uit het vierde boek getiteld Wizard and Glass.

Reese Witherspoon en Jennifer Aniston maken samen een serie

Na het succes van Big Little Lies is Reese Witherspoon opnieuw van plan om ons goede tv te bezorgen. Samen met Jennifer Aniston en een scenarist van House of Cards zullen ze het medialandschap van New York belichten. De nadruk zal vooral liggen op de populaire ochtendtelevisie van de VS. Voor Aniston zal het haar televisiecomeback zijn, dertien jaar nadat de laatste aflevering van Friends op de buis kwam.

Pine, Big Little Lies, Anniston

Tweede seizoen Big Little Lies komt er misschien toch

Ondertussen heeft de baas van HBO bevestigd dat hij aan auteur Lianne Moriarty gevraagd heeft om eens na te denken over een vervolg op Big Little Lies, want als iets succesvols is, pikt ook de thuis van Game of Thrones daar graag op in. Regisseur Jean-Marc Vallée had eerder al gezegd dat hij niet meer van de partij zal zijn, maar Reese Witherspoon en Nicole Kidman hebben wel hun interesse geuit. Wij hopen alvast dat seizoen twee er komt.

Patty Jenkins en Chris Pine herenigd voor zender TNT

Het zijn goede tijden voor vrouwelijke film- en tv-makers. Patty Jenkins scoorde bij iedereen met Wonder Woman, en nu zet ze ook de stap naar het kleine scherm. Ze hevelt ook Chris Pine over van het witte doek naar het zesdelig verhaal over de Black Dahlia-moord. Hij zal een ex-marinier vertolken die paparazzo werd en in de zaak verzeild raakte.

Ook dat nog…

  • The Emoji Movie wordt zo goed als door alle recensenten aanzien als één van de slechtste films ooit. Op Rotten Tomatoes heeft een zeer lange tijd een 0% vers gestaan. Momenteel is dat 6% dus kunnen we zeker nog lang niet spreken van een meesterwerk.
  • Mahershala Ali zal de hoofdrol spelen in seizoen 3 van True Detective. Na een minder goed onthaald tweede seizoen is deze casting toch al veelbelovend. Ali won in februari nog een Oscar voor Moonlight.
  • Jessica Chastain heeft op Instagram bevestigd dat ze zal meedoen in X-Men: Dark Phoenix, vermoedelijk als slechterik van dienst. De actrice wordt zo herenigd met James McAvoy. Ze speelden samen in The Disappearance of Eleanor Rigby.
  • Janneman Robinson en Winnie the Pooh zijn populair! Binnenkort verschijnen er twee films over de gele beer en zijn bedenker A.A. Milne. De eerste, met Domhnall Gleeson als Milne, kreeg een eerste trailer. Voor de tweede zijn Ewan McGregor en Hayley Atwell aangekondigd als het echtpaar Milne.
  • Marvel’s Inhumans kreeg een eerste negatieve review van Spoiler TV en enkele Redditors. Veel zegt dat natuurlijk nog niet, en redacteur Louis gaat maandag naar Amsterdam om de exclusieve seriepreview in IMAX-formaat te gaan bekijken. Je leest hoe hem dat beviel natuurlijk hier op je moederschip.
  • Viola Davis’ man in het echte leven gaat een rolletje spelen in het vierde seizoen van How to Get Away with Murder.
Share.

About Author

Geekster

Uw moederschip met als missie: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia. Doorheen de meteorietenregen van comics, games, boeken films & series.

Reacties