ICYMI: film- en serienieuws van de week van 9 september

0

Elke week houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

9 sep

Ed Skrein verlaat de Hellboy-reboot

De Deadpool-acteur was gecast als Major Ben Daimio in de reboot van Neil Marshall, maar de acteur heeft zelf bekend gemaakt dat hij het project weer zal verlaten. Hij voelt zich niet goed bij het feit dat hij als blanke man een personage met Aziatische roots zou spelen. Hij wil Aziatische acteurs die kans geven.

Colin Trevorrow verlaat Star Wars IX

Na Phil Lord en Chris Miller is de Star Wars-franchise opnieuw een regisseur kwijt. Trevorrow (Jurassic World) had blijkbaar een andere visie dan de hoge pieten bij Lucasfilm, en is daarom ontslagen. Dat de Star Wars-producenten een probleem hebben om hun eigendom uit handen te geven, is nu wel duidelijk. Of regisseurs nu nog steeds in de rij zullen staan om een film te leiden, is maar de vraag. Het is nog niet geweten wie het van Trevorrow zal overnemen.

Gina Rodriguez komt met twee projecten over de Latino-gemeenschap

De Jane The Virgin-ster wil met haar eigen productiebedrijf meer minderheden op tv krijgen. De eerste serie zal op CBS lopen en heet Have Mercy. Daarin mag een Latina dokter haar beroep niet meer uitoefenen wanneer ze immigreert naar Miami. Toch opent ze een kliniek om de gemeenschap te helpen. The CW krijgt Illegal, waarin een zestienjarige ontdekt dat hij geen papieren heeft. Dat nieuws valt mooi samen met een nieuw essay van Reese Witherspoon, waarin ze vrouwen aanspoort om hun ambities niet te laten onderdrukken. Yass, queens.
9 sep

Black Rose Anthology wordt een nieuwe horrorreeks op The CW

Nog meer van dat: The CW, het Amerikaans televisiehuis dat zo goed als al onze DC-superhelden (Arrow, The Flash, Supergirl) huisvest, gaat het nu ook in het horrorgenre proberen met Black Rose Anthology. Die ‘anthology’ staat hier voor een serie waarvan we iedere aflevering in een volledig nieuwe setting mogen verwachten. The CW wil met deze reeks vrouwen in de televisie-industrie een kans geven en heeft zich voorgenomen enkel vrouwelijke schrijvers en regisseurs in te huren. Drew Barrymore zal producer zijn.

Robin Hood moet zes maanden wachten

De release van de Robin Hood-remake met Taron Egerton is zes maanden uitgesteld. De film, die overigens Leonardo DiCaprio als producer heeft, was origineel gepland voor 23 maart 2018, ook in IMAX. Nu zullen we de jonge Robin pas kunnen zien op 21 september, misschien om (IMAX-)concurrentie te vermijden met Black Panther en Pacific Rim: Uprising.

Damien Chazelle en Netflix slaan de handen in elkaar

Damien Chazelle, de man achter het Oscarwinnende La La Land en Whiplash gaat samen met Netflix een serie maken. De reeks zal The Eddy heten en wordt een muzikaal drama. Chazelle zal twee afleveringen regisseren. De reeks zou originele muziek gaan gebruiken geschreven door Grammywinnaar Glen Ballard (Alanis Morissette’s Jagged Little Pill, Michael Jackson’s Bad). Alan Poul (Six Feet Under, The Newsroom) is executive producer samen met de Oscarwinnaar. The Eddy zou het verhaal vertellen van een Parijse club, diens eigenaar en de huisband, met in de achtergrond Parijs en zijn inwoners. Opmerkelijk: de acteurs en actrices gaan converseren in het Engels, Frans en Arabisch.
9 sep

Ook dat nog

  • Het is bevestigd! Onze Matthias Schoenaerts gaat meespelen in een prestigieuze nieuwe reeks voor Amazon. Samen met Julianne Moore en Robert De Niro kunnen we hem binnenkort aan het werk zien in een maffia-verhaal van de hand van David O. Russell (American Hustle, Silver Linings Playbook).
  • Ook bevestigd: Netflix verliest na de Disney-films ook alles van Marvel en Star Wars. Disney verhuist dus al hun eigendommen naar een nieuwe streamingdienst die volledig in hun handen is.
  • Chris Pine zal Robert ‘Bobby’ Kennedy vertolken in een nieuwe serie voor streamingservice Hulu. Een maand geleden meldden we al dat Pine opnieuw gaat samenwerken met Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins voor een andere serie. Hij smeedt het ijzer duidelijk nu het heet is.
  • The Accountant-regisseur Gavin O’Connor zal naar verluidt Suicide Squad 2 regisseren en schrijven. Heel enthousiast word ik daar niet van, aangezien we bij Geekster beide films niet echt super vonden.
Share.

About Author

Elien Valcke

Gepassioneerd door taal (Nederlands-Engels-Spaans) en heeft er dan maar haar studies en carrière aan gewijd. Helft van een tweeling. Kijkt veel te veel films en tv-series. Oh, well.

Reacties