ICYMI: film- en serienieuws van de week van 28 oktober

0

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

netflix, skam

Netflix blijft investeren

Netflix heeft al lang ontdekt hoe het klanten moet aantrekken (en behouden). Het antwoord op die vraag is content, en dan het liefst originele inhoud. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat ze werken aan 30(!) anime-reeksen en 80(!) films! De films zouden er tegen eind 2018 allemaal moeten zijn. Sarandos, Netflix’ chief of content, is dus goed op weg om zijn doel van 50% door Netflix geproducete inhoud te halen. De ambitie gaat zelfs verder. Reed Hastings, de CEO, zou van Netflix graag het eerste internationaal productiebedrijf maken dat zowel Hollywood, anime en Bollywood-films maakt en verspreidt. 

Skam op Facebook Video (en bij de VRT?)

Hebben jullie deze zomer ook dingen zien passeren over Skam in jullie Twitter- en Facebookstreams? Veel kans van wel. Deze Noorse jongerenreeks is zo goed als viraal gegaan deze zomer. De webreeks zou nu in het Engels hermaakt worden als een van de eerste projecten voor Facebook Video. Wat Skam zo interessant maakt voor Facebook is de manier waarop de reeks aan de man werd gebracht in Noorwegen. De afleveringen werden namelijk op een onvast tijdstip gelost. Het zit eigenlijk zo dat de reeks in korte clips werd uitgebracht om dan later in een traditionele aflevering gegoten te worden. Dat de reeks zelf zeer diverse en goed in beeld gebrachte verhalen vertelt, zal er natuurlijk ook voor iets tussen zitten.

Ook de VRT, meerbepaald OpenVRT ziet wel iets in het concept van Skam. De openbare omroep heeft vrijdag een open casting call gepost op hun facebook. Daarin gaan ze op zoek zijn naar negen acteurs en actrices voor een nieuwe jongerenreeks. Expliciet willen ze het niet gezegd hebben dat het om bovenstaande reeks zou gaan. De korte inhoud doet echter vermoeden dat er niet zoveel verschil zal zijn. Ook het feit dat het experimentele OpenVRT ermee naar buiten komt kan vertaald worden naar de vernieuwende releasestrategie die achter de originele Skam zit.

Trailers die je deze week zeker niet mag missen

Ook dat nog

  • De producer achter I, Tonya gaat een film maken voor Netflix met in de hoofdrollen Alice en Dorothy. Ja, het gaat over die Wonderland en Oz!
  • The CW blijft maar inspiratie halen uit de DC-comics! Het gaat om Project 13. Hierin onderzoekt Traci Thirteen het paranormale en ontdekt na het samenwerken met haar vervreemde vader dat ze zelf ook speciale gaven heeft.
  • Star Trek: Discovery, de nieuwste Star Trek-reeks die onlangs in het nieuws kwam met zijn eerste homorelatie, heeft al een tweede seizoen beet!
  • De opnames van het allerlaatste Game of Thrones zijn deze week officieel begonnen.
  • Ben Mendelsohn, die in Rogue One Orson Krennic voor zijn rekening nam, zal hoogstwaarschijnlijk de slechterik spelen in Captain Marvel.
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties