ICYMI: film- en serienieuws van de week van 16 december

0

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

fox, disney

Disney wil Fox kopen

Het is officieel. Disney heeft bekendgemaakt dat het grote delen van 21st Century Fox wil overnemen. Het zou gaan om zo goed als de volledige Fox Group, op de Amerikaanse sport- en nieuwszenders na (zoals Fox Sports en Fox News). Dat houdt dus in dat alle studio’s van zowel series en films een nieuw onderkomen zouden vinden bij Disney. Dat brengt voor ons een hoop leuke zaken met zich mee.

We kunnen eigenlijk stellen dat zo goed als al het intellectuele eigendom van Marvel terug thuis kan komen. Dat betekent dus dat, na het aankomende Avengers: Infinity War (Part II), de Fantastic Four zich wel eens bij de Avengers zouden kunnen voegen. Maar ook de X-Men zouden misschien wel tegenover de Inhumans kunnen komen te staan. Hoe ze die eventuele crossovers en nieuwe verhalen gaan aanpakken binnen het MCU is natuurlijk nog niet geweten. We gaan alleszins interessante tijden tegemoet.
Verder in de filmwereld verhuizen ook de Avatar- en Alien-franchises naar het huis van de muis.

Links; De Marvel-figuren voor de aankoop, Rechts; De Marvel-figuren na de aankoop.

Ook op serievlak is de aankoop van Fox zeer interessant te noemen. Aan de werking van de FOX-reeksen zoals onder andere American Horror StoryThe Simpsons, Futurama en Empire zal er waarschijnlijk niet veel veranderen. Maar in functie van Disneys toekomstige streamingdienst is de overname van de tv-tak ook zeker geen slecht idee. Voor die andere streamingdienst Netflix is het slecht nieuws natuurlijk; diens marktpositie als leider zou wel eens zwaar onder druk kunnen komen te staan. Met Fox’ volledige portfolio in Disneys handen wordt de dienst een zeer waardig alternatief voor dat avondje bingen. Maar dat zou voor ons als consument dan weer als voordeel moeten hebben dat zowel Netflix als Disney toch extra hun best gaan doen om de consument bij hen te houden.
Daarnaast houdt de overeenkomst ook in dat de 30% aandelen die Fox in Hulu (ook een Amerikaanse streamingdienst) heeft, ook naar Disney gaan, waarmee zij dan 60% zeggenschap zouden hebben in dat bedrijf. Wat dat gaat betekenen voor de toekomst van Hulu is nog helemaal niet geweten.

De overname is echter niet enkel rozengeur en maneschijn. Daar waar het op serievlak wel positief kan uitdraaien voor ons, de consumenten, durft het op filmvlak misschien wel de verkeerde kant op te gaan. Daar waar er tot op heden, Disney en Fox meegeteld, 6 grote studio’s beslissen wat er in de filmzalen en op tv te zien is, worden dat er nu maar 5. Disney, dat in de VS een aandeel heeft van zo’n 26%, neemt de derde grootste studio over en zou daarna met zijn 38% marktaandeel wel eens naar een monopolie kunnen gaan neigen. Dat wordt is dan wel weer als minder goed voor de consument gezien omdat ze het dan misschien wel iets te veel voor het zeggen zouden hebben.

De deal zou een waarde hebben van 52 miljard dollar. Bob Iger, grote baas van Disney, zou in functie van de overname langer moeten aanblijven als CEO en zijn presidentsschapsplannen verschuiven tot 2024. Veel kans dat daarna, of al bij de overname, een van de Murdoch-zonen (de familie achter Fox) ook een prominente plaats binnen Disney zal krijgen.
Of de deal er nu echt gaat komen, is trouwens nog niet 100% zeker. De Amerikaanse autoriteiten zouden wel eens moeilijk durven gaan doen. Eens dat euvel uit de weg geruimd zou het wel allemaal snel kunnen gaan!

Wil je zelf nog meer lezen over de hele Disney-Fox-overname kan ik je doorverwijzen naar Variety met nog veel meer interessante artikels.

singer, annihilation, depp

Bryan Singer wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

Bryan Singer, de man achter het merendeel van de X-Men-films, wordt beschuldigd van ongewenst gedrag. De man zou een 17-jarige jongeman hebben verkracht op een jacht en dan zijn macht in Hollywood gebruikt hebben om de man het zwijgen op te leggen.

Of het vasthangt aan het bovenstaande of niet, is niet officieel geweten maar Singer heeft een stap opzijgezet van Bohemian Rhapsody. De biografische film rond Queen frontman Freddy Mercury is zijn regisseur dus verloren. Singer zou uit het project gestapt zijn na moeilijkheden met hoofdrolspeler Rami Malek (Mr. Robot). Dexter Fletcher neemt het werk als regisseur over.

Annihilation direct naar Netflix

Annihilation, een film van Alex Garland (de man achter Ex Machina), wordt niet uitgebracht in de Belgische bioscoopzalen maar meteen doorverkocht aan Netflix. Zo goed als enkel de Amerikaanse bioscopen zullen de film mogen vertonen. De rest van de wereld zal zich naar Netflix moeten richten om de film te kunnen bekijken. Dit echter wel al 17 dagen na de Amerikaanse première. De vraag die velen nu echter bezighoudt, is of deze praktijk ooit standaard zal worden voor minder commerciële films?

J.K. Rowling spreekt zich uit over Johnny Depp in Fantastic Beasts

Het was nog tijdens de opnames van de eerste film dat het nieuws naar buiten is gekomen dat Johnny Depp zijn toenmalige vrouw Amber Heard zou hebben geslagen. Toen al stelden de makers van Fantastic Beasts zich de vraag of ze Depp zouden moeten hercasten of niet. Er is niet meteen iets gebeurd en ook Rowling bleef stil. Maar daar is onlangs verandering in gekomen. Rowling begrijpt de fans maar ziet het ook zo dat Heard en Depp hun geschil hebben afgesloten en verder willen met hun leven. Ook David Yates, de regisseur van de beide Fantastic Beasts-films, had er zich al over uitgesproken dat mensen iets gevoeliger zijn van zaken in deze tijden waarin nogal wat mensen worden beschuldigd. In Johnny Depps zaak blijft het echter bij alleen Amber Heards beschuldigingen.

Trailers die je zeker niet mag missen

Ook dat nog

phoenix, pikachu, she-ra

  • De Golden Globe nominaties zijn er!
  • Ook de Screen Actor Guild maakte zijn genomineerden voor de SAG Awards onlangs bekend.
  • Entertainment Weekly kwam de laatste weken met een hele hoop First Look artikels op de proppen. Zo zijn er nieuwe beelden opgedoken van onder andere X-MenDark PhoenixThe Incredibles II en Aquaman.
  • Game of Thrones komt nu ook officieel pas terug in 2019. Dat heeft Sophie Turner alias Sansa Stark bekendgemaakt tijdens een interview.
  • Ryan Reynolds, beter bekend als de man achter Deadpool, gaat Pikachu vertolken in de opkomende langspeelfilm Detective Pikachu. Er is deze week ook bekendgemaakt dat die film vanaf 10 mei 2019 in de zalen verwacht wordt.
  • Black Mirror gaat ons net voor nieuwjaar nog eens alles in vraag doen stellen, want het nieuwste, vierde seizoen wordt op 29 december beschikbaar gemaakt op Netflix.
  • Naast Harry Potter: Wizards Unite, een Pokémon Go maar dan met zaken uit het Harry Potter universum, is er nog een tweede mobiele game in de maak. Dit keer gaat Warner Bros. voor een RPG-game waarmee je je droom om zelf de lessen op Zweinstijn te volgen, kan waarmaken.
  • Netflix en DreamWorks Animation gaan samenwerken. En daar komen een aantal nieuwe animatieseries uit. Zo krijgen Trolls en The Boss Baby elk hun spin-off. Ook She-Ra zal binnenkort weer op het scherm te zien zijn.
  • Er kregen deze week ook weer enkele reeksen groen licht voor een volgend seizoen. Zowel The Punisher en 3% mogen een tweede seizoen maken. Voor Mr. Robot komt er binnenkort een vierde reeks aan.
  • Baby Driver krijgt een vervolg. De maker van de eerste film, Edgar Wright, zou ook weer meewerken dus dat belooft wel goed te komen!
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties