ICYMI: film- en serienieuws van de week van 12 augustus

0

Elke week houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke filmnieuws. In case you missed it

inhumans, disney, twilight

De Amerikaanse recensenten maken zich (terecht?) zorgen om Marvel’s Inhumans 

Als het van de regisseur van de eerste twee afleveringen afhangt, komt het zeker goed met Marvel’s Inhumans. De Amerikaanse vakpers denkt daar echter anders over. Momenteel, zo’n kleine drie weken voor de première op IMAX-schermen gepland staat, hebben die nog steeds geen volledig afgewerkte pilootaflevering gezien. Het feit dat het TCA-panel (Television Critics Association) vroeger werd stopgezet dan voorzien en er nogal veel met no comment werd gestrooid doet natuurlijk ook niet veel goeds vermoeden. Wij kijken echter nog steeds de kat uit de boom, wat betekent dat jullie zeker een Pilot Potential mogen verwachten.

Disney trekt de stekker uit zijn Netflixbibliotheek (in 2019 in de VS)

Disney heeft deze week tijdens hun kwartaalcijfers bekend gemaakt dat het van plan is in de toekomst zijn catalogus van Netflix te halen. Ze zouden begin 2019 graag een eigen streamingdienst willen opstarten in de Verenigde Staten. Wat dat betekent voor hun catalogus met daarin films en series van Marvel, Pixar en LucasFilms is nog niet officieel geweten. Momenteel wordt er gezegd dat er per studio/onderdeel van het grote Disney Inc. zal gekeken worden waar de fans kijken en wat ze voor hen kunnen doen met een eigen dienst of niet. Om even te recapituleren: we moeten ons als Belgen nog zeker geen zorgen maken dat we zullen moeten betalen voor een extra streamingdienst.
Netflix zit echter niet stil! Een dag eerder dan bovenste nieuwsfeit maakten zij bekend dat ze Millarworld hebben opgekocht, de studio achter Kick AssWatchmen en Kingsman. De beweging die Disney maakt met het opstarten van een eigen Netflix doen zij eigenlijk omgekeerd. Zij willen een soort Disney worden met heel veel zaken in hun portefeuille waardoor zij op die manier unieke content kunnen blijven voorzien en minder afhankelijk worden. Of de consument van beide initiatieven beter wordt, blijft wel de vraag.

De franchiseplannen rond Twilight en The Hunger Games blijven leven

Nadat de franchises respectievelijk eindigden in 2012 en 2013 was er al sprake over potentiële spin-offs in de wereld van Forks en Panem. We zijn ondertussen vier jaar verder en helaas is daar nog niks van te zien in onze bioscopen. Maar de grote baas van Lionsgate vertelde onlangs dat ze dus nog steeds in de maak zijn. Er wordt echter niet verdergegaan met de verhalen zonder dat Stephenie Meyer of Suzanne Collins hun zegen hebben gegeven om de desbetreffende werelden uit te breiden. Daarnaast zei hij ook dat hij graag de tijd tussen bioscoop- en blu-ray/vod-release drastisch zou willen zien verminderen en dat hem dat ook mogelijk lijkt eens alle partijen (studio’s en bioscoopuitbaters e.d.) eens samen in een kamer geraken. Good luck with that.

The Lion King vult de savanne

De cast van de liveactionversie van The Lion King is bijna volledig. Twee acteurs uit Captain America: Civil War vervoegen James Earl Jones (Mufasa, voorlopig de enige uit de originele cast die terugkeert), Donald Glover (Simba), Seth Rogen (Pumbaa), Billy Eichner (Timon) en John Oliver (Zazu). Iron Man-regisseur Jon Favreau zoekt het dus niet al te ver. Alfred Woodward (ook uit Luke Cage) zal Simba’s moeder Sarabe vertolken, terwijl John Kani (T’Chaka in CW) baviaan Rafiki voor zijn rekening neemt. Nu ontbreken enkel Nala en Scar nog. Over die laatste gonsden de laatste tijd geruchten. Eerst werd gefluisterd dat Hugh Jackman de boosaardige oom zou spelen, maar dat heeft zijn team ontkend. Nu zou Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave, Doctor Strange) in onderhandelingen zijn. Als dat niet lukt is er nog altijd tijd om Jeremy Irons op te bellen.

Ook dat nog:

  • De Belgische film Insyriated zal het Filmfestival van Gent openen. Dit oorlogsdrama volgt een enkel Syrisch gezin in Damascus dat zich schuil probeert te houden in de geruïneerde stad.
  • HBO heeft hun twee komedies Insecure en Ballers respectievelijk een derde en vierde seizoen beloofd.
  • This is Us is een Emmy-nominatie verloren. Blijkbaar heeft de reeks een foutje gemaakt in het aantal minuten dat zich in het verleden afspeelde. Daardoor maakt de specifiek voorgestelde aflevering helaas geen kans meer op het beeldje voor Outstanding Contemporary Costumes for a Series, Limited Series or Movie.
  • Woody Allen is bezig met een nieuwe film en heeft daarvoor zijn eerste drie castleden bekend gemaakt. Zowel Elle Fanning (The Neon Demon, We Bought a Zoo), Selena Gomez (Spring Breakers) en Timothée Chalamet (Interstellar, Homeland) zullen een rol vertolken.
  • Er wordt een derde poging ondernomen om een spin-off op te starten van How I Met Your Mother. Met een volledig nieuw team schrijvers hoopt Fox er deze keer wel in te slagen How I Met Your Dad van de grond te krijgen. Een eerste poging mislukte volledig. De tweede poging was al beter maar is door tijdgebrek van de schrijvers/producers (This is Us) niet verder uitgevoerd geweest.
  • Een aantal acteurs maken kans om naast Tom Hardy in de Venom-spin-off van Spider-Man te verschijnen: Riz Ahmed (The Night Of, Rogue One), Matt Smith (Doctor Who), Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) en onze eigenste Matthias Schoenaerts. Wie zien jullie graag in een comicverfilming? Alle vier?
  • Netflix heeft officieel een tweede seizoen van GLOW besteld.
Share.

About Author

Geekster

Uw moederschip met als missie: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia. Doorheen de meteorietenregen van comics, games, boeken films & series.

Reacties