ICYMI: film- en serienieuws van de week van 10 februari

0

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

jj abrams, star wars, dumbledore

Dumbledore niet ‘expliciet’ homoseksueel in Crimes of Grindelwald

We weten ondertussen al sinds 2007 dat Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore holebi is. J.K. Rowling maakte het feit officieel via een tweet, iets dat ook niet vermeld werd in de boeken. Fastforward 10 jaar en we staan aan de vooravond van de tweede Fantastic Beasts-film waarin Dumbledore zijn opwachting maakt. Helaas blijkt nu dat er nog steeds niets in beeld werd gebracht waaruit zou blijken dat Albus gevoelens had voor Grindelwald, onthulde regisseur David Yates.
Veel fans zijn natuurlijk zwaar teleurgesteld in zowel Yates, Rowling en eigenlijk iedereen die achter de film staat. Het startte al met de controverse rond Johnny Depp en nu zorgt dit nieuws natuurlijk ook voor slechte pers. Fans denken dat er te veel rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld de Russiche markt, waar holebi’s totaal niet worden geaccepteerd. Momenteel komt het voor fans dus over als een economische zet.
Maar misschien nemen wij Potterheads ook wel te snel conclusies. Rowling, die na een tijdje genoeg had van alle reacties op Yates’ interview, tweette dat ze al het gezaag zou negeren. Maar niet zonder te vermelden dat we nog steeds te maken hebben met een vijfdelige filmfranchise waarvan het tweede deel eind dit jaar in de zalen wordt verwacht. Kortom, we zitten eigenlijk nog niet in de helft, wat betekent dat er dus nog heel veel kan en gaat gebeuren met de personages van Newt, Tina, Queenie, Jacob en Dumbledore.

Nieuwe serie van J.J. Abrams voor HBO

J.J. Abrams, de man achter Star Wars: The Force Awakens, de Cloverfield-films en Lost, is een nieuwe reeks aan het ontwikkelen voor HBO. Home Box Office is zich aan het voorbereiden op het einde van Game Of Thrones door een aantal epische nieuwe reeksen te ontwikkelen. Met Westworld, dat Abrams ook mee produceert, hebben ze al een hit te pakken. Maar ééntje, of een aantal meer kan natuurlijk geen kwaad. Abrams heeft zijn Demimonde aan de Amerikaanse zender kunnen verkopen. In de nieuwe reeks zouden we een meisje volgen dat wordt getransporteerd naar een nieuwe sci-fi wereld waar een gevecht woedt tegen een monsterlijke kracht.

Disney heeft ondertussen twee Star Wars-filmreeksen in de pijplijn zitten

Dat Rian Johnson, de man die Star Wars: The Last Jedi maakte, een volledig nieuwe trilogie pent, wisten we al. Nu is naar buitengekomen dat de mannen achter Game Of Thrones ook die kans krijgen! David Benioff en D.B. Weiss krijgen dus de eer om een reeks Star Wars-films te maken. Waarover ze gaan, waar (misschien wel op de streamingdienst) en wanneer ze te zien zullen zijn is nog onbekend. Ook over de reeks van Johnson is nog niks meer te vertellen.
Voor die streamingdienst zijn trouwens ook Star Wars-televisiereeksen in de maak. Wat veel fans wel beginnen denken, is dat het misschien wat te veel wordt. Disney gaat moeten opletten dat er geen moeheid rond Star Wars optreedt. Een ideetje waar we hier bij Geekster wel oren naar hebben voor die nieuwe films is om bijvoorbeeld weg te stappen van de Skywalker-familie. Op die manier kan het universum divers groeien tot eenzelfde grootte als het Marvel Cinematic Universe zonder dat er ruimtemoeheid optreedt.
comcast uma thurman

Comcast heeft ook wel zin om Fox over te nemen

De autoriteiten zijn nog steeds bezig met het onderzoeken wat de overname van Fox door Disney zou kunnen betekenen voor de Amerikaanse media en economie. Nu blijkt echter dat ook de Amerikaanse internetprovider Comcast ook wel een bod zou willen doen. Veel van hun bod hangt echter af van wat er gebeurt met de overname van Time Warner door AT&T. De overname van dat mediabedrijf door de internetprovider wordt ook nog onderzocht en zou een precedent kunnen zijn indien goedgekeurd. Eens dat gebeurt staat de weg net een stukje meer open voor Comcast om zijn kansen te wagen bij Disney.
Naar het schijnt zouden ook Fox en zijn aandeelhouders wel openstaan om eerder die weg in te slaan, mochten ze meer bieden dan Disney. Murdoch koos namelijk enkel voor Disney omdat hij dacht dat die overname sneller rond zou zijn in vergelijking met de stappen die Comcast zou moeten doorlopen.

Uma Thurman spreekt over Weinstein

Uma, Kill Bill, Thurman is naar buitengekomen met haar ervaringen over Weinstein. Het heeft even geduurd voordat ze reageerde op de hele controverse en als je naleest in dit artikel wat haar overkomen is, begrijp je dat wel. Zo vertelt ze over een aantal ontmoetingen met Weinstein in zowel Parijs als London waar zaken zijn gebeurd. In Londen heeft de man haar letterlijk bedreigd met het saboteren van haar carrière. Die dreiging kwam er nadat ze een poging deed om Weinstein op zijn plaats te zetten. Daarna kwam Quentin Tarantino ten tonele. Weinstein, Thurman en Tarantino waren namelijk aan het samenwerken aan Kill Bill. Uma heeft haar ervaringen met Tarantino gedeeld die er daarna Weinstein heeft mee geconfronteerd. Op een halve verontschuldiging na is daar niet zoveel mee veranderd. Maar dan had ze het nog niet gehad over het incident dat haar echt heeft gebroken. Tijdens de opnames van Kill Bill werd ze verplicht een autoscène op te nemen waarbij ze crashte en haar knieën en nek bezeerde. Van een crewlid had ze gehoord dat de auto niet in orde zou zijn. Ze wou de scène eigenlijk niet doen, maar Tarantino stond erop. Het feit dat ze er 15 jaar heeft overgedaan om de opnamebeelden te krijgen doet ook het ergste vermoeden.
Als ze er nu op terugkijkt, is Uma voor een stuk toch boos op haarzelf dat ze jaren geleden niet meer heeft gedaan om Weinstein en co een halt toe te roepen. Je kan je natuurlijk ook zelf de vraag stellen in welke mate je je carrière op het spel durft zetten. En zeker als je merkt dat ze je voor het leven verminken in een opgezet auto-ongeval?

Trailers die je zeker niet mag missen

Ook dat nog

mario, once upon a time, kim possible

  • Er is officieel een Super Mario-film in de maak bij Illumination. Zowel de baas van Nintendo (Shigeru Miyamoto) en de baas van Illumination (Chris Meledandri) produceren.
  • A Series of Unfortunate Events stopt ermee na het derde seizoen. Netflix heeft de show niet hernieuwd.
  • Het geplaagde tweede seizoen van American Gods heeft een nieuwe showrunner gevonden. Jesse Alexander neemt de job over van Bryan Fuller en Michael Green.
  • Once Upon a Time stopt er mee na het lopende zevende seizoen. ABC heeft beslist de serie geen achtste seizoen te geven.
  • Na het derde deel dat deze week net na de Superbowl op Netflix verscheen zou volgens geruchten Overlord de vierde Cloverfield kunnen worden. De release van die film is trouwens al in oktober 2018.
  • Kim Possible keert terug naar het kleine scherm. Meerbepaald komt er een live-action film aan van dezelfde makers als de originele animatiereeks.
  • Michael Bay (Transformers) zou een film rond Lobo van DC Comics regisseren.
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties