ICYMI: film- en serienieuws van de week van 2 december

0

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

mario lasseter kreisberg

Mario in een animatiefilm?

Nintendo en Illumination Entertainment zouden hebben samengezeten om samen een film te maken, volgens The Wall Street Journal. Het zou gaan om een animatiefilm met Mario en zijn vrienden in de hoofdrol. Helaas laten beide bedrijven weten dat ze daar momenteel nog niks over te melden hebben. Het zou echter geen grote sprong zijn voor Nintendo om via Illumination, onderdeel van Universal Pictures, een film te laten maken. Zij werken namelijk ook al samen aan de attracties die in sommige Universal-parken op de planning staan. Naar horen zeggen zou Mario’s vader Shigeru Miyamoto de film producen. Mario is trouwens niet de enige Nintendo-figuur die zich buiten de gamewereld zou begeven. Een heel eind terug bleek namelijk dat Zelda misschien wel op weg is naar het kleine scherm.

John Lasseter (Pixar) en Andrew Kreisberg (The Flash, Supergirl) worden beschuldigd van ongewenst gedrag

De grote baas van Disney’s Pixar, John Lasseter, gaat 6 maanden in ‘verlof’ nadat bekend raakte dat ook hij zich ongepast gedroeg tegenover collega’s. De medewerkers zeggen dat hij zorgt voor een toxische en seksistische werkcultuur. Lasseter zelf ontkent zijn gedrag niet en gaf onlangs toe dat hij al een aantal moeilijke en pijnlijke gesprekken achter de rug had. Of de 6 sabbatsmaanden iets gaan uithalen is natuuriljk nog maar de vraag. De wil is er duidelijk wel.

Daar waar Disney stil blijft over de zaken van de laatste weken, is Warner Bros iets harder bezig. Andrew Kreisberg, een executive producer van het Arrowerse (vooral bij Supergirl en The Flash) op het Amerikaanse The CW, werd ontslagen. Warner Bros Television is na de beschuldigingen aan zijn adres tot een onderzoek overgegaan en heeft nu gehandeld naar de bevindingen van dat onderzoek. Greg Berlanti neemt Kreisbergs werk over.

marvel scooby doo

Het MCU gaat nog zeker 20+ films door

Het Marvel Cinematic Universe, waarvan eind april bij ons het eerste deel van het slotstuk in onze bioscopen zal spelen, gaat daarna nog zeker 20 films verder. Dat zegt Marvel Studios-baas Kevin Feige toch. Al betekent dat niet dat we tijdens de vierde Avengers film die in 2019 uitkomt geen afscheid gaan moeten nemen van een aantal van onze helden. De nieuwe reeks films zouden volledig anders worden dan wat we momenteel gewend zijn. Tijdens de ontwikkeling van die films, waar ze nu dus volop mee bezig zijn, zijn ze vooral op zoek naar nieuwe (geografische) werelden en tijden. De heldentoekomst ziet er dus wel goed uit (en al zeker als de Fox-deal er ooit toch doorkomt) of begint de superhero fatigue al wat op te steken? De trailer van Avengers: Infinity War vind je trouwens een beetje verder in dit artikel!

In ander nieuws, die trailer heeft de kijkrecords in de eerste 24 uur na uploaden verwoest. 230.000.000 keer werd het filmpje bekeken! Het vorige trailerrecord was voor It met 197 miljoen views. Ter vergelijking, in de muziekbranche staat Taylor Swifts Look What You Made Me Do op één met een record van 43,5 miljoen views in de eerste 24 uur.

Scooby Doo’s Daphne en Velma krijgen een eigen spin-off

Er wordt een film gemaakt over een avontuur dat de Scooby Doo-dames hebben beleefd voordat de gekende hond en zijn vrienden ten tonele verschenen. Daphe and Velma wordt voornamelijk geproduceerd door Blondie Girl Productions, een productiehuis onder leiding van de zussen Tisdale (High School Musical). Sarah Jeffery en Sarah Gilman zouden respectievelijk Daphne en Velma vertolken. Het verhaal heeft wel een update gekregen in vergelijking met de klassieke Scooby Doo-mysteries. Daphne en Velma hebben elkaar bijvoorbeeld online leren kennen. De film wordt in de loop van volgend jaar verwacht.

Trailers die je zeker niet mag missen

Ook dat nog

justice liu american gods

  • The Good Place, dat momenteel zijn tweede seizoen doorloopt, is hernieuwd voor een derde reeks afleveringen.
  •  De live-action Pokémon-film met Pikachu in de hoofdrol heeft zijn eerste menselijke acteur gevonden. Justice Smith, die je kan kennen van Paper Towns en The Get Down zal de hoofdrol op zich nemen. Wat die inhoudt is nog niet geweten.
  • Disney’s live-action remake van Mulan heeft zijn hoofdrolspeelster gevonden! De Chinese heldin zal vertolkt worden door de Chinese actrice Liu Yifei. Het aftellen tot 2019 kan beginnen.
  • Bryan Fuller en zijn zakenpartner Michael Green stappen weg van het tweede seizoen van American Gods. De showrunners hadden er iets meer willen aan verdienen maar dat is buiten het productiebedrijf FremantleMedia gerekend. Hoe het nu verder moet met de productie is nog niet geweten.
  • De reshoots van All the Money in the World waarover ik het in de vorige icymi had, zijn voltooid! Het huzarenstukje om alle acteurs en locaties bijeen te krijgen tussen 20 en 29 november is gelukt. Nu moeten de makers niet al te veel vrezen voor slechte kritieken en publieksprotesten tegen Kevin Spacey die een naslag zouden kunnen hebben op de Oscarambities van de film.
  • Studio 100 heeft het Amerikaanse Little Airplane Productions overgenomen. Deze New Yorkse animatiestudio werkt voornamelijk aan kinderprogramma’s. Het is echter wel een overname waar Studio 100 trots op mag zijn! Het is de eerste Amerikaanse overname en het bedrijf werkt al nauw samen met praktische alle Amerikaanse tv-studio’s.
  • Netflix’ Mindhunter komt volgend jaar terug met een tweede seizoen.
  • Sabrina the Teenage Witch, de rebootreeks die als companion werd ontwikkeld bij Riverdale voor The CW, verhuist. Netflix neemt de productie op zich en bestelt zelfs direct 2 seizoenen van 10 afleveringen.
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties