ICYMI: film- en serienieuws van de week van 19 augustus

0

Elke week houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

obi wan

Obi-Wan Kenobi krijgt eindelijk zijn eigen film

De gebeden van de fans zijn aanhoord. Lucasfilm, het bedrijf van Star Wars-bedenker George Lucas, heeft bekend gemaakt dat de mentor van Luke Skywalker een spin-off krijgt. Stephen Daldry (Billy Elliot) zou regisseren. Of Ewan McGregor opnieuw de rol zal vertolken, weten we niet, maar we kunnen alvast hopen. Tenzij Lucasfilm opnieuw de CGI-magie gebruikt zoals bij Peter Cushing en Carrie Fisher, zal de originele vertolker van Kenobi er helaas niet meer bij zijn; sir Alec Guinness overleed in 2000.

Stuntvrouw komt om op de set van Deadpool 2

Tijdens het filmen van het vervolg op Deadpool is een stuntvrouw overleden. Bij de opname van een scène met motoren is het misgelopen en is Joi ‘SJ’ Harris omgekomen. De crew, acteurs en alle medewerkers zijn natuurlijk erg aangegrepen. Fox heeft de opnames momenteel stopgezet. Wanneer ze verdergaan met het filmen en of dit de releasedatum van juni 2018 in gevaar brengt, is nog niet geweten. Eerder deze zomer overleed ook al een stuntman op de set van The Walking Dead. De gilde voor stuntmensen komt binnenkort bijeen om de zaken te onderzoeken en eventueel maatregelen te nemen.

De Teen Choice Awards zijn fan van Riverdale 

In de actiefilmcategorie ging Wonder Woman met de surfplanken lopen. Bij scifi was dat Guardians of the Galaxy Vol. 2. Verder kan Emma Watson met twee planken het sop kiezen voor Beauty and the Beast en The Circle. In de categorie zomerfilms ging Spider-Man: Homecoming terecht met de prijzen lopen. Riverdale werd door de Teens beloond met welgeteld zes planken. Ook Teen Wolf, dat momenteel aan zijn laatste seizoen toe is, heeft vier prijzen kunnen veroveren. Het allerlaatste seizoen van Pretty Little Liars kan met twee actrices naar zee.

Het team achter de Maze Runnerfilms heeft al een nieuw project in de pijplijn

De mensen die momenteel Maze Runner: The Death Cure aan het verfilmen zijn, werden aangesproken door het Amerikaanse NBC om een nieuwe futuristische serie te ontwikkelen getiteld Mosaic. De serie wordt gepitched als een reeks waarin we de levens volgen van een diverse bende personages en hoe die omgaan met alle nieuwe technologieën. Wes Ball, die momenteel dus de Maze Runner-trilogie onder handen neemt, zal het project leiden, regisseren en produceren. Het wordt zijn eerste werk voor televisie.

Captain Marvel: geen Fury, extra schrijfster

Er zijn een paar nieuwtjes voor Captain Marvel, de eerste vrouwelijke superheldenfilm van Marvel met Brie Larson in de hoofdrol. Een van de oorspronkelijke schrijfsters heeft het project verlaten om een animatiefilm te regisseren, en haar scriptpartner is haar gevolgd. Geneva Robertson-Dworet is nu aangenomen om het scenario verder af te werken. Het gaat dus niet om een volledig nieuwe versie, zoals op het internet te lezen was. Robertson-Dworet is onder andere ook betrokken bij de Tomb Raider-reboot, Gotham City Sirens en Sherlock Holmes 3.
Naast de eerste verschijning van Carol Danvers zal Captain Marvel ook de eerste keer zijn dat we Nick Fury terugzien sinds Age of Ultron. Samuel L. Jackson heeft in een interview verklaard dat hij niet zal opduiken in Infinity War, Avengers 4 of Black Panther. Vooral over die laatste was hij niet zo tevreden. “Ze maken een zwarte Marvelfilm en Nick Fury komt er niet in voor?!” Touché, vinden wij.

Netflix haalt Shonda Rhimes binnen

TV-koningin Shonda Rhimes heeft een deal getekend bij Netflix en verlaat daardoor zender ABC. De series die daar nu nog lopen – Scandal, Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder – zullen niet verhuizen. Ook de aankomende series For the People en de Grey’s-spin-off zal Rhimes leiden voor ABC. De overeenkomst zou vier jaar duren. Shonda Rhimes staat ervoor bekend om de grenzen van de eerder brave kabeltelevisie af te tasten, en bij Netflix krijgt ze waarschijnlijk nog meer vrijheid om dat te doen.

Tweede Neil Gaiman-serie op komst met Good Omens

Michael Sheen (Masters of Sex) and David Tennant (Doctor Who) gaan de hoofdrollen spelen in Good Omens, een zesdelige buddy comedy-serie voor Amazon. De reeks is gebaseerd op het fantasybook Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch van Neil Gaiman (American Gods) en Terry Pratchett. Sheen is vooral gekend voor drama (en Twilight), maar Tennant bracht al wat humor als de Doctor en in de occasionele sketch voor het goede doel. In Good Omens is de Apocalyps nakende in het jaar 2018, en de Dag des Oordeels zal de Aarde verscheuren. De acteurs zullen respectievelijk een engel en demon spelen die daar niet erg naar uitkijken. Met een beetje ongeluk wordt Good Omens nog een realityserie over 2018. We houden jullie op de hoogte.

Ook dat nog

  • Zijn Leo en Kate een koppel? Deze week gingen foto’s van het duo in Saint-Tropez de Vlaamse en internationale media rond. De acteurs uit Titanic en Revolutionary Road zouden na twintig jaar een koppel zijn. Het reisje zou nogal onsubtiel zijn, aangezien Kate al vijf jaar getrouwd is met Ned Rocknroll (echte naam: Abel Smith). Zeg nooit ‘nooit’, natuurlijk…
  • Jij kan binnenkort picknicken en wijn proeven met Jennifer Lawrence! Voor het goede doel veilt de actrice een namiddagje relaxen met zichzelf. Ben je geen drinker of jonger dan 21, dan kan je ook gewoon Kidibul vragen. Als je ook je kans wil wagen, kan je terecht op de website van Omaze.
  • Le Fidèle of Racer and the Jailbird in het Engels, de nieuwe film van Michael R. Roskam, gaat nu ook naar het filmfestival van Toronto. Eerder was de film met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos al geselecteerd voor Venetië.
  • Niemand minder dan Sylvester Stallone zal een gastrol spelen in This Is Us. Hij zal een acteur spelen die samen met Kevin (Justin Hartley) in een oorlogsfilm van Ron Howard is gecast. De populaire dramareeks maakt kans op een hele sloot Emmys, en voor al dat succes heeft elk hoofdcastlid een bonus gekregen van 250.000 dollar. Hoe word je nu weer acteur?
  • Nog meer nieuws over David Tennant, want de acteur keert terug in het tweede seizoen van Jessica Jones. In hoeveel afleveringen dat zal zijn, is nog niet bekend.
  • Marvel/Freeform-serie Runaways heeft ook iemand toegevoegd aan de cast. Julian McMahon (Charmed, Nip/Tuck) keert na zijn passage als Doctor Doom in de eerste Fantastic Four-films dus terug naar de wereld van de comic books.
  • ABC heeft een liveaction sitcom-remake (een hele mond vol) besteld van de animatieserie The Jetsons. Robert Zemeckis (Back to the Future) en een van de mensen achter Will & Grace zullen de reeks produceren.
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties