ICYMI: film- en serienieuws van de week van 14 oktober

0

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

Pretty Little Liars-spin-off in de maak

Pretty Little Liars-fans, er is goed nieuws! Jullie moeten nog geen afscheid nemen van de PLL-wereld. Freeform, het Amerikaanse jongerennetwerk waarop de serie werd uitgezonden, heeft een nieuwe serie besteld bij I. Marlene King. De reeks zou The Perfectionists genoemd worden. En we zouden al zeker Sacha Pieterse en Janel Perrish, respectievelijk Allison en Mona, terugzien. De reeks zou gebaseerd zijn op een gelijknamige boekenreeks van dezelfde schrijfster als Pretty Little Liars. Sara Shepard, de schrijfster van de boeken, en I. Marlene King werken samen aan het script en hopen weer eenzelfde succes te bereiken. The Perfectionists zou het verhaal vertellen van een nieuwe meidengroep. In het stadje Beacon Heights lijkt alles perfect, maar niets is wat het lijkt. De nood om perfect te lijken leidt tot een eerste moord. En die moord zal een hoop geheimen aan het licht brengen.

David S Pumpkins krijgt een geanimeerde Saturday Night Live special

Herinneren jullie je David S. Pumpkins nog? De sketch waarin een koppel tijdens Halloween een spooklift instapten en kennismaakten met Pumpkins volledig in pompoenkostuum. De horror was niet meteen te vinden in het personage van Pumpkins. Neen, wat de mensen echt schrik aanjaagde was eerder wat de spooklift betekende? Wat moeten Pumpkins en zijn dansende skeletvrienden voorstellen? Waarom op iedere verdieping dezelfde figuren? Waarom worden de vragen niet beantwoord? De sterren van die Halloweensketch uit het fantastische Saturday Night Live keren dus terug in een eigen special. Deze keer geen live-action spooklift, maar een animatiefilm. Tom Hanks keert terug als het titelpersonage samen met zijn twee skeletvrienden. Ook Peter Dinklage zal je kunnen horen tijdens de speciale aflevering van een halfuur. De sketch wordt op 28 oktober in de VS uitgezonden.

Game over voor Harvey Weinstein (Elien)

Hollywood davert op haar grondvesten. De voorbije week is het masker van het gelaat van Harvey Weinstein gevallen. The New York Times en The New Yorker brachten artikels uit waarin ze konden aantonen dat de machtige filmproducent al meer dan 30 jaar lang zijn positie misbruikte om vrouwen lastig te vallen, aan te randen en te verkrachten. De journalisten (waaronder Ronan Farrow, wiens zus Dylan hun vader Woody Allen van seksueel misbruik beschuldigt) vonden meer dan 13 vrouwen die wilden getuigen, en sindsdien zijn nog meer vrouwen met hun verhaal naar buiten getreden. Onder de slachtoffers zijn onder meer actrices Ashley Judd, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Lea Seydoux, Cara Delevigne, Kate Beckinsale en Rose McGowan. Zij kreeg in 1997 een schadevergoeding van Weinstein, maar hij ontkent wel dat hij McGowan verkracht heeft. Weinstein wordt al jaren gezien als de machtigste man in Hollywood. Zijn productiebedrijf The Weinstein Company heeft al talloze films met grote campagnes naar de Oscarwinst gebracht. Uit dat bedrijf is Weinstein nu ontslagen, en ook zijn vrouw Gloria Chapman heeft besloten om haar man te verlaten. Ook bij The Academy, de organisatie achter de Oscars, mag hij zijn biezen pakken. Hij is nog maar de tweede persoon die eruit gezet werd. De politiekorpsen van Los Angeles en Londen hebben bovendien besloten om een onderzoek te starten naar de feiten.

De getuigenissen hebben heel wat teweeg gebracht in de filmindustrie. Verschillende actrices, acteurs en regisseurs hebben Weinstein sterk veroordeeld. Andere acteurs zijn in de nasleep ook in opspraak gekomen: Matt Damon werd beschuldigd van een doofpotoperatie rond Weinstein, maar hij ontkende en ook de vrouw die de beschuldigingen uitte, trok die bewering opnieuw in. Ben Affleck daarentegen, Damons beste vriend, werd door het internet herinnerd aan toen hij in 2003 voormalig One Tree Hill-actrice Hilarie Burton bij de borst greep en die keer dat hij in een interview de grenzen van het fatsoen overschreed. Sad Affleck was betere publiciteit voor hem.

Dit soort gedrag treft niet alleen vrouwen. Ook acteurs Terry Crews en James Van der Beek hebben te maken gekregen met aanranding door hooggeplaatste mannen in de industrie. Dat Weinstein nu zo hard aangepakt wordt, is dus geheel terecht. Meer dan dertig jaar lang kwetsbare en weerloze mensen misbruiken en hen bedreigen is onvergeeflijk. Eindelijk is het debat over machtsmisbruik en welke straffen ervoor opgelegd moeten worden op gang gekomen.

Maar het feit dat Weinstein “beloofd” heeft om in therapie te gaan en er niet meteen gesproken wordt over gevangenisstraffen toont aan dat er nog een lange weg te gaan is. Er zijn nog genoeg mensen die Weinstein verdedigen en de vrouwelijke getuigen veroordelen omdat ze niet vroeger met hun verhaal naar buiten gekomen zijn. Die cultuur zorgt ervoor dat slachtoffers stil blijven, want enkel met hard bewijs worden ze door iedereen geloofd. En dan nog. Laten we niet vergeten dat andere beschuldigden nog steeds succesvol zijn in de industrie: Woody Allen, Roman Polanski, Johnny Depp, Bryan Singer wordt niets in de weg gelegd. Casey Affleck kreeg dit jaar nog een Oscar. Waar is de grens om iemands persoonlijkheid en werk gescheiden te kunnen houden? Want zulk gedrag komt voor in elke industrie, in elk land en werelddeel. Die vraag zullen we dus in de toekomst nog moeten beantwoorden.

Hollywoodstudio’s lanceren Movies Anywhere

Het is gebeurd. De grote Amerikaanse filmstudio’s hebben een overeenkomst kunnen sluiten! Neen, Disney (Marvel) en Warner Bros (DC) gaan geen gigantisch overvolle superheldenfilm maken. De Hollywoodstudio’s hebben samen een app ontwikkeld waarmee je digitaal een film kan kopen die dan op praktisch ieder platform bekeken kan worden. Koop je bijvoorbeeld Wonder Woman via de nieuwe dienst, dan kan je die niet enkel daar bekijken maar ook in je iTunes of op Google Play. Maar ook omgekeerd, link je je Google-account aan Movies Anywhere samen met je Apple ID, dan zullen de films op beide diensten beschikbaar worden gesteld.

Het gebruiksgemak van een dvd, die kopen en overal, zonder al te veel restricties, afspelen gaat nu dus echt digitaal. Maak je dus maar klaar om in de bibliotheek van zowel, 20th Century Fox, Sony, Universal, Disney en Warner Bros naar je favoriete films te gaan zoeken. Maar weet je wat eigenlijk nog het belangrijkste is aan dit nieuws? Als we een beetje tussen de lijnen gaan lezen zou dit wel de grondslag kunnen zijn voor een streaming-abonnementsdienst. Netflix, waar je, geef maar toe, toch vooral series kijkt, maar dan voor films.

Trailers die je deze week zeker niet mag missen

Ook dat nog

  • Disney gaat Hocus Pocus, hun halloweenklassieker uit 1993 nieuw leven inblazen aan de hand van een remake. Het is niet de sequel die veel mensen liever zouden zien, maar hey, het is iets.
  • Marvel gaat binnenkort een tijdlijn releasen met daarin opgelijst waar alle MCU-films zich bevinden. Na wat onduidelijke continuïteit in Spider Man: Homecoming zou die tijdlijn wat zaken moeten ophelderen.
  • De sequel op It komt uit in 2019. Specifieker zal de vormveranderende clown ons weer de stuipen op het lijf jagen vanaf 6 september 2019.
  • Eén van de animatiefilms die Disney in ontwikkeling had gaat er helaas niet komen. Meer bepaald Gigantic, de Disney-versie van Jaap en de Bonenstaak gaat nooit op het grote scherm verschijnen. Het lukt hen helaas niet het verhaal te doen werken in een langspeelfilm.
  • Gambit, een X-Men spin-off heeft (eindelijk) een regisseur gevonden. Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) zal de film tegen 14 februari 2019 inblikken. Zoals eerder bekendgemaakt zal Channing Tatum het hoofdpersonage vertolken.
  • Er komt een animatiefilm aan van The Addams Family. Conrad Vernon, die ook mee instond voor het gesmaakte Sausage Party, regisseert.
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties