ICYMI: film- en serienieuws van de week van 11 november

1

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

mummy, house of cards

Universals Dark Universe zit in de problemen

Gedeelde film- of serie-universums zijn in. Zo hebben we onder meer al het Marvel Cinematic Universe, het DC Extended Universe en het Arrowverse. Universal wou ook meedoen met hun Dark Universe. Ze hebben echter een fout gemaakt. In plaats van zo’n gedeelde wereld gestaag te laten groeien, gingen zij er direct voor. Helaas hebben ze de start met The Mummy als Iron Man van het Dark Universe gemist. De film werd niet goed onthaald. We zijn ondertussen een aantal maanden verder en de gevolgen van de mislukte start worden duidelijker.

Alex Kurtzman en Chris Morgan, de twee producers die het hele project zouden leiden, zijn opgestapt. Kurtzman zou namelijk meer tijd willen steken in Star Trek: Discovery terwijl Morgan terugkeert naar de Fast and The Furious-franchise. Dat betekent dus dat er momenteel geen mensen aan het hoofd staan van de hele opzet waardoor projecten zo goed als stilvallen. Zo zou Bride of Frankenstein met Angelina Jolie gereleaset worden rond valentijn 2019. Die datum is nu onmogelijk haalbaar want Jolie is momenteel aan het werken aan Maleficent 2. Ook werd het script van die film al herschreven om alle linken met het universum te schrappen. Universal zegt echter dat het de plannen voor het universum nog niet laat varen.

Hoe gaat het nu verder met House of Cards?

Je kon er de laatste weken niet naast lezen, Kevin Spacey, de acteur die het hoofdpersonage speelt in House of Cards, heeft afgedaan. Dat heeft helaas ook wel zijn gevolgen voor de Netflix-reeks. Zo is, toevallig of niet, al bekend gemaakt dat er geen zevende seizoen meer zit aan te komen. Netflix zegt echter dat dit al los van Spaceys vergrijpen was beslist. Maar nu blijkt dat de productie van het zesde seizoen toch werd stilgelegd. Dat was eerst niet het geval maar de streaminggigant is op zijn beslissing teruggekomen en heeft Kevin Spacey volledig van de reeks ontslagen.

Wat dat betekent voor de andere acteurs en het team is nog niet duidelijk. Gelukkig waren er nog maar twee afleveringen ingeblikt, wat betekent dat er zonder al te veel afzienbare kosten opnieuw kan begonnen worden. De vraag is natuurlijk wel hoe je het hoofdpersonage zomaar laat verdwijnen? Er is dus nog hoop voor Claire (Robin Wright) en co. In ander nieuws, dat nu ook eerder naar boven is gekomen dan voorzien, is Netflix bezig met het ontwikkelen van spin-offs gebaseerd op enkele House of Cards-personages. Zo zou bijvoorbeeld Doug Stamper, gespeeld door Michael Kelly, een eigen reeks kunnen krijgen. Er zouden nog ideeën in ontwikkeling zijn maar daarover blijft Netflix stil.

fox, disney

Disney heeft zijn zinnen gezet op 21th Century Fox

Het huis van de Muis, zoals Disney ook vaak wordt genoemd, wil nog een stukje groter worden. Het heeft al Marvel, Lucasfilm, Pixar en de filmstudio’s van Disney zelf in zijn portefeuille. Al zouden ze die dus graag nog wat uitbreiden. Deze week is naar buiten gekomen dat Disney gesprekken heeft gehad met 21st Century Fox om hun fiilm- en tv-studio’s te kopen. De gesprekken gebeurden niet recent maar zouden ieder moment opnieuw opgerakeld kunnen worden.

De deal zou de overname van het volledige Fox inhouden op de sport- en nieuwsdiensten na. Eigendommen van Fox waaronder de X-men en The Fantastic Four zouden op die manier weer kunnen thuiskomen bij Marvel. En dan is de vraag enkel nog wanneer die het MCU zouden binnenkomen. De deal is ook nog voor andere Disneyzaken zeer interessant. Herinneren jullie het nieuws nog dat het bedrijf een eigen streamingservice aan het maken is? Met al de series (o.a. Legion en The Gifted) en films die Fox in handen heeft kan die service nog succesvoller worden. Of de overeenkomst er ooit komt en of de Amerikaanse autoriteiten dat zouden zien zitten is nog maar de vraag.

Nog meer Disney updates

 • Het nieuws over de streamingdienst waarvan een aantal weken geleden al sprake was is nu officieel bevestigd! Ze zou eraan komen tegen 2019.
 • Die dienst heeft natuurlijk ook nieuwe originele content nodig en die zit er aan te komen in de vorm van een Star Wars-reeks. Maar dat is niet alles. Ook rond Monsters Inc. zou een afgeleide reeks worden ontwikkeld. En dat is nog steeds niet alles! Er is ook een High School Musical-seriein de maak! En als laatste is ook Marvel aan iets nieuws bezig om te releasen via de nieuwe service.
 • Als laatste is LucasFilms naar buiten gekomen met het nieuws dat er al een nieuwe Star Wars-filmtrilogie op til staat! Rian Johnson, de man die de successen van The Last Jedi op zijn naam zal mogen schrijven als regisseur en scenarist, mag nog een stapje verder gaan. Hij kreeg de opdracht om ook de volgende trilogie op te starten. Ook bij deze zou hij zowel de rol als schrijver en regisseur op zich nemen.

En met deze nieuwtjes komen de toekomstartikels van The Verge van een aantal jaar geleden weer net dat tikkeltje dichterbij.

Trailers die je deze week zeker niet mag missen

Ook dat nog

westworld, lotr, pinokkio

 • Door een medisch probleem van één van de castleden ligt het filmen van het tweede seizoen van Westworld stil. Het voorval zou echter niet zorgen voor het uitstellen van de seizoenspremière. Die zou zelfs al voor komende lente zijn!
 • The Orville, Fox’ nieuwste scifikomedie, heeft een tweede seizoen gescoord.
 • Er zou een reeks gebaseerd op de Lord of The Rings van J.R.R. Tolkien zitten aan te komen. Er lopen gesprekken tussen Amazon en Netflix om de tv-rechten te kopen.
 • Wentworth Miller, de man achter Captain Cold in het Arrowverse, wordt uit de reeks geschreven.
 • Het Belgische Beau Séjour krijgt een tweede seizoen! De mensen achter de VRT-reeks die ondertussen ook te zien is op Netflix mag een tweede seizoen ontwikkelen. Hoe ze dat gaan aanpakken is echter nog gissen. Wij hopen à la Fargo of American Horror Story.
 • Dynasty, één van de twee nieuwe The CW-series die momenteel worden uitgezonden mag een volledig seizoen ontwikkelen. Zo komt het afleveringentotaal van het eerste seizoen van de reboot op 22. Valor, de andere nieuwkomer, heeft minder geluk en houdt het bij 13 afleveringen. Beide shows komen trouwens ook iedere week bij ons online op Netflix!
 • Kevin Spacey wordt volledig uit Ridley Scotts All the Money in the World geknipt en last-minute vervangen door Christopher Plummer. De reshoots zullen ook meteen moeten gebeuren want de film releaset rond Kerstmis in de VS en die datum zou niet opgeschoven worden.
 • Guillermo Del Toro’s stop motion-project rond Pinokkio is officieel een stille dood gestorven.
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties