ICYMI: film- en serienieuws van 10 maart

0

Om de paar weken houdt Geekster je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke film- en serienieuws. In case you missed it

icymi murphy batgirl

Joss Whedon stapt weg van Batgirl

De man die onder andere meewerkte aan The AvengersAgents of S.H.I.E.L.D. en Justice League, om een aantal projecten te noemen, geeft het schrijven en regisseren van de Batgirl-film op. Officieel krijgen we te horen dat het hem niet lukt om een verhaal te verzinnen rond het personage. En misschien kunnen we ons daar de vraag bij stellen of Whedon wel geschikt was om op zijn eentje een verhaal te schrijven over zo’n sterk feministisch icoon als Batgirl. In tijden dat studio’s gelauwerd worden dat ze voor bijvoorbeeld Wonder Woman en Black Panther respectievelijk een vrouw en een zwarte regisseur aanschreven, is het niet zo’n grote verrassing dat ze dat bij Batgirl misschien liever ook zouden doen.

Ryan Murphy gaat exclusief voor Netflix werken

Ryan Murphy, het brein achter Glee, American Horror Story, American Crime Story, Feud en nog veel meer, gaat exclusief series schrijven en produceren voor Netflix. Murphy tekende onlangs een contract waarin hij ermee instemt om de volgende vijf jaar enkel voor de streaming-gigant series te maken. De overeenkomst zou zo’n 250-300 miljoen dollar waard zijn. In theorie gaat zijn contract in vanaf 1 augustus dit jaar. Al zijn nieuwe reeksen die hij ontwikkeld komen dan direct op Netflix. Lopende shows gaat hij wel verder voor Fox, of eventueel Disney indien de overname doorgaat, begeleiden en afwerken.

Murphy kiest trouwens voor Netflix omdat hij het voor een stuk eigenlijk niet zo heeft voor Bob Iger, de grote baas van Disney. Daarnaast wil hij van de onzekerheid af die die overname hem geeft. De praktische zaken van de overname zelf zouden bijvoorbeeld tot een jaar kunnen duren. En dan houden we nog geen rekening met het feit dat ook Comcast wel geïnteresseerd is in Fox. Netflix was met het binnenhalen van toptelevisiemaker Ryan Murphy eigenlijk niet aan zijn proefstuk toe. Shonda Rhimes, de dame achter How To Get Away With Murder en Scandal, ging hem vorige zomer al voor.

icymi, telenet, oscars

The Shape of Water wint Beste Film

De Oscarbeeldjes zijn weer van eigenaar gewisseld vorig weekend. Daar waar ze nog op de schoorsteen stonden van The Acadamy staan deze nu weer mooi te blinken in de vitrinekasten van de winnaars. Zo zullen er minstens vier op de schouwen staan van de medewerkers van The Shape of Water. Drie beeldjes gingen naar Dunkirk. De teams achter Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The Darkest Hour, Coco en Blade Runner 2049 zullen plaats moeten maken om twee beeldjes uit te stallen. Lady Bird en The Post, twee films waar we toch ook fan van waren, hebben helaas niks gewonnen. Wie dan wel gewonnen heeft, kan je hier nog eens nalezen.
 • Beste Film: The Shape of Water
 • Beste Animatiefilm: Coco
 • Beste Actrice: France McDormand (Three Billboards outside Ebbing, Missouri)
 • Beste Acteur: Gary Oldman (Darkest Hour)
 • Beste Actrice in een bijrol: Allison Janney (I, Tonya)
 • Beste Acteur in een bijrol: Sam Rockwell (Three Billboards outside Ebbing, Missouri)
 • Beste Soundtrack: The Shape of Water
 • Beste Originele Song: Remember Me (Coco)
Valt het je trouwens op dat er bijna geen blockbusters werden genomineerd? The Lonely Island was van plan voor de Oscars een filmpje te maken die dat feit wat aanklaagt. Maar omdat het logistiek en financieel niet mogelijk was, is het bij een demoversie gebleven. Maar het is zo goed dat zelfs die demo fantastisch is!

Telenet wordt alleeneigenaar van Woestijnvis, Vier, Vijf en Zes

Telenet heeft deze week bekend gemaakt dat het de aandelen van Mediahuis en Waterman & Waterman zou willen overnemen. Op die manier komt het bedrijf De Vijver met Woestijnvis en de de zenders Vier, Vijf en Zes in zijn portefeuille volledig in handen van het Belgische telecombedrijf. Dat doen ze om nog sneller te kunnen inspelen op het veranderende medialandschap. De Belgische autoriteiten moeten de overname wel nog goedkeuren. We moeten namelijk wel blijven opletten dat er geen monopolie van komt.
Door de opkomst van spelers als Netflix, Amazon en binnenkort ook Apple, Facebook en consorten wordt het moeilijker en moeilijker voor Telenet en de zenders om reclameblokken zo commercieel mogelijk aan te bieden. Nu Telenet de volledige keten voor 100% in handen krijgt, zowel productiehuis als zender, kan het sneller inspelen op innovatie op het vlak van advertenties en kijkervaring. Nieuwe reeksen waaraan Telenet meewerkt kunnen nu makkelijker eerst langs Play More passeren of worden geïntegreerd in een nieuwe soort online tv-ervaring met zijn eigen vernieuwde kijk op advertenties.
Dit brengt natuurlijk heel wat teweeg in ons Vlaams medialandschap. We krijgen nu namelijk drie blokken media voorgeschoteld. Enerzijds hebben we de openbare omroep met al zijn televisie- en radiozenders. Anderzijds hebben we twee commerciële omroepen met telkens één bedrijf boven die het voor het zeggen heeft. Vroeger kon er tussen de aandeelhouders van Medialaan en die van De Vijver namelijk onenigheid ontstaan, wat de werking natuurlijk niet ten goede kwam. Door de overname van Telenet nu, en de eerdere uitkoop van Roularta door de Persgroep in het geval van Medialaan, is er in de praktijk maar één instantie die het voor het zeggen heeft. En uiteindelijk zal dit er voor zorgen dat de zenders net iets efficiënter kunnen werken en innoveren.

Trailers die je zeker niet mag missen

Ook dat nog

icymi, wiig, rodriguez, magicians

 • De netmanager van één, Olivier Goris, gaat ook Canvas leiden. Hij gaat vanaf nu de al ontwikkelde eigen identiteiten van de zenders overzien en verder begeleiden.
 • Santa Clarita Diet’s tweede seizoen verschijnt 23/03 op Netflix.
 • The Magicians blijven nog zeker tot na hun vierde seizoen op het scherm.
 • Jon Favreau, de man achter Iron Man, heeft de opdracht gekregen van Disney om één van de televisiereeksen rond Star Wars te ontwikkelen.
 • De broers Russo, die instonden voor de Captain America-films, werken aan een nieuwe superheldenfilm voor Netflix. Die zou Past Midnight heten en Keanu Reeves krijgen als ster. De man heeft helaas nog niet toegezegd.
 • Kristen Wiig, een actrice die we vooral kennen om haar komisch oeuvre, zal de slechterik Cheetah spelen in Wonder Woman 2. Hyped!
 • Charlie and the Chocolate Factory krijgt een remake. De regisseur die de nieuwe Paddington al op zijn palmares heeft staan, overziet het project.
 • Netflix’ Love krijgt helaas geen vierde seizoen.
 • Er komt een spin-off van Suits met Gina Torres ofte Jessica Pearson in de reeks in de hoofdrol.
 • The Sopranos keren terug in de vorm van een filmprequel.
 • Er zouden in totaal zes X-Men films in ontwikkeling zijn bij FOX die allemaal een release zouden moeten zien tegen het einde van 2020. De eerste daarvan is natuurlijk New Mutants. Als tweede film mogen we in 2019 X-Force verwachten. De andere vier zijn nog niet gekend. Er zou trouwens ook gewerkt worden aan nieuwe Fantastic Four-verhalen.
 • Gina Rodriguez ofte Jane The Virgin gaat meespelen en producen voor Netflix. Het zou om een liefdesverhaal gaan genaamd Someone Great.
 • De legendarische componist John Williams zal na Episode IX stoppen met zijn comooneerwerk voor Star Wars. Williams is ondertussen 86, dus dat kunnen we hem niet kwalijk nemen.
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties