The Hunger Games: Mockingjay Part 1

0
68%
68%
wordt vervolgd

Wat grimmiger dan de vorige films. Een film die misschien niet hoefde gesplitst te worden in twee delen. Daardoor laat het einde je met een onaangenaam gevoel achter, omdat heel de film opbouwt naar de geweldige climax van de allerlaatste film.

  • Verwachting
    8
  • Net na de film
    6
  • Terugblikkend
    6.5
“Miss Everdeen, it is the things we love most that destroy us.” – President Snow
Oh joyous day, de filmwinter is daar weer! En wat voor één! Interstellar, The Hunger Games: Mockingjay Part 1 en natuurlijk het laatste deel van The Hobbit Trilogie. Smullen maar. En natuurlijk kunnen onze trouwe lezers dan ook rekenen op onze Geekster reviews. We starten alvast met een review van The Hunger Games: Mockingjay Part 1!
Jennifer Lawrence - Katniss

Jennifer Lawrence – Katniss

Mockingjay begint waar Catching Fire ons met verstomming sloeg. Katniss Everdeen, opgepikt door het geheime District 13, District 12 van de kaart geveegd en Peeta Mellark in handen van President Snow, die zich nu ontpopt als een verdomd creepy bastard (see what I did here?).
Als iemand die de boeken gelezen had, bereidde ik me al voor op de whiny, hysterische en tevens bloedirritante Katniss Everdeen. Wat was ik blij om te zien dat ze dat in deze film gedeeltelijk achterwege laten. Jennifer Lawrence, jij heldin. Slechts één scene waar Katniss onder dwang gesust wordt, terwijl het er in de boeken veel extremer aan toe ging. Oef.
Jennifer Lawrence - Katniss

Jennifer Lawrence – Katniss

We krijgen een film die, nog harder dan de vorige, de apocalyptische sfeer schetst die gepaard gaat met de Mockingjay revolutie. Waar we in de vorige films nog het hoogtechnologische vernuft van het Capitool in de Hunger Games aanschouwen, krijgen we nu grimmigere oorlogstaferelen te zien. Bommenwerpers, dood, verderf, een vlakte vol skeletten. Shit’s going down now.
Maar daardoor verliest de film veel aan kleur. Het is iets waar ook Call of Duty bijvoorbeeld zwaar onder lijdt. Voor de eerste maal stoorde ik me ook wat aan het “shaky cam” effect dat te pas en te onpas boven werd gehaald.
Katniss & Gale

Katniss & Gale

Ik neem tegelijk mijn hoed af voor Elizabeth Banks en Woody Harrelson, die hun personages zo onder de knie hebben dat het waarlijk een genot is ze opnieuw in diens schoenen te zien vertoeven. Jennifer Lawrence en haar vele uitdrukkingen zijn ondertussen goud waard. Jeffrey Wright geniet jammerlijk genoeg van de handicap in Boardwalk Empire een meesterlijke Dr. Narcisse neergezet te hebben, waardoor ik hem als Beetee toch wat ondermaats vind. Bijzonder amusante Nathalie Dormer ook wel als Cressida. En Philip Seymour Hoffman, one last time. Ik mis hem nu al.
Nathalie Dormer - Cressida

Nathalie Dormer – Cressida

Maar of het echt nodig was het derde boek te splitsen in twee films? Neen. Ik keek echt uit naar de taferelen met Peeta, omdat ze zo belangrijk zijn voor het verdere verloop van het verhaal. Blijkt dat dat helaas voor de volgende film is. Jammer. Behoorlijke anticlimax ook wel. Sorry guys, het ruikt iets te veel naar geldgewin. Aan de andere kant, Jennifer Lawrence.
Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties