Harley Quinn in 2016 op het witte doek

1

Suicide Squad, de nogal ongewone team-up van supervillains, is populair deze dagen. Afgelopen zomer kregen ze met Batman: Assault on Arkham nog een direct-to-video animatiefilm in de DC Universe Animated Original Movies- serie, maar wat belangrijker is: op 5 augustus 2016 zal er eindelijk een heuse Suicide Squad-bioscoopfilm in de zalen verschijnen.

Suicide-Squad

Van links naar rechts: Harley Quinn, Black Spider, Deadshot, King Shark, Killer Frost en Captain Boomerang

Een team supervillains? Zoals de Legion of Doom, dan? Niet helemaal. Het Suicide Squad is een team superschurken dat door de Amerikaanse overheid wordt ingezet voor riskante geheime missies. De leden ervan hebben doorgaans weinig inspraak in hun deelname en worden tegen hun zin door Dr. Amanda Waller op missie gestuurd, maar krijgen voor iedere succesvolle missie een mooie strafvermindering voorgeschoteld. Voor iedere niet-zo-succesvolle missie… Wel, hun naam is Suicide Squad. You figure it out.

Toen Warner Bros afgelopen maand de line-up van DC films tot 2020 bevestigde, stond hij daar te blinken: de Suicide Squad-film, gepland voor release op 5 augustus 2016. Vele namen circuleren al, zoals Jesse Eisenberg als Lex Luthor, Jared Leto als the Joker en Will Smith en Tom Hardy als… Voorlopig nog niemand. Even opmerken dat Tom Hardy ook al Bane vertolkte in The Dark Knight Rises van Nolan en dat Bane een terugkerend lid van het team is.

11017-bane-the-dark-knight-rises-1280x800-movie-wallpaper

Wat sinds vandaag -volgens Collider althans- wèl een zekerheid is, is dat Margot Robbie, die reeds de ravissante Naomi Lapaglia speelde in The Wolf of Wall Street, de rol van Dr. Harleen Quinzel, u allen beter bekend als Harley Quinn, het gestoorde liefje van the Joker. Harley Quinn is als Batman-villain uniek, omdat ze haar oorsprong niet in de comics vond, maar in de tekenfilmserie Batman: The Animated Series. Daar werd ze zo immens populair, dat ze kort nadien ook begon op te duiken in de comics.

a4f331a6-57da-4324-81dc-cd688394727a_wolfofwallstreet_margot_gs

Als blikken konden doden…

Wij kijken alvast uit naar het debuut van Harley Quinn op het witte doek.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties