GKY test Rex en Rio

0

Ik ben een notoir tv-kijker. Meestal staat de tv op van 20u tot 2u ’s nachts. Een docent gaf me als tip mee om telkens minstens naar de eerste aflevering van elk nieuw programma te kijken. Zo heb je de kans op Twitter te volgen, ’s anderdaags mee te praten aan de lunchtafel en voor je klanten misschien top topicals te maken.

Zijn wijze raad volg ik nog steeds waardoor mijn digibox telkens vol staat met de grootste VTM bagger tot de meest serieuze Canvas-reeksen. Daartussen ook Vlaamse series en Amerikaanse aangekochte zaken. Films die download ik als brave huisvader op vrij illegale wijze via Vuze. Gewoon even IMDB checken op de nieuwe releases, torrentje zoeken en downloaden maar (NSA, SABAM,gelieve mij hier niet voor te beboeten. Het waren er niet zoveel). Daarna gooi ik die op mijn harde schijf en sluit die aan op mijn tv. Al bij al kost mij dat een half uurke en de hoop dat het bestand goed speelt. Alright, ik kijk dus echt wel massaal veel tv. Zowel op den tv zelf als via Yelo op mijn iPad en iPhone onderweg. Tv galore!

Maar er kan nooit genoeg zijn. En ook, die Amerikaanse reeksen komen hier altijd zo laat uit en dat kost mij al die moeite om diejen bak constant te verhuizen van mijn tv naar mijn Mac en terug. Dus het stemde mij gelukkig te horen dat er nieuwe initiatieven komen die daar iets aan gaan veranderen. Eentje ervan is Netflix, al is het nog steeds niet zeker dat die in België geraakt. Een andere is Rex en Rio van Telenet. Twee abonnementen waarbij Rex de basisversie is van 14,95 per maand en Rio de deluxe versie van 24,95. Ik vond dat wat veel geld dus liet ‘k het na om ze uit te probere. Tot ‘k een mailtje kreeg met de vraag om het gewoon eens een jaarke te testen. Ewel ja!

Heel kort, wat zijn Rex en Rio?

Rex, dat is genieten van films en series met de hele familie, ook de Vlaamse successen, voor maar 14,95€/maand. Zonder reclame-onderbrekingen én maandelijks opzegbaar.

– Filmklassiekers, kinderfilms, de beste Vlaamse films en Comedy (internationaal en nationaal).
– Series en kinderseries, ook van bij ons.
– Themazenders voor alle leeftijden en smaken: documentaires, videoclips, kinder- en jeugdprogramma’s, …

Rio, is alles van Rex én massa’s internationale topfilms en de nieuwste series voor 24,95€/maand.

– 300 TV-premières per jaar van bioscoopfilms.
-Alle HBO-series, al enkele dagen na de US release.
– En veel extra themazenders vol entertainment bovenop de documentaire-, kinder- en muziekzenders.

Wat is mij al opgevallen na 1 week Rio?

1. Er staat heel veel op en toch nog niet zoveel
Rio is dus naast de hele hoop extra zenders ook films en series. Ik had zin om Girls te zien. Probleem, niet alle reeksen zijn beschikbaar. Zelfde met Mad Men. De laatste serie staat er op, de voorgaande daar hebben ze de rechten niet over. En zo zijn er tal van andere series die nog niet beschikbaar zijn op Rio. Maar, ik zag massaal veel reeksen waar ik nog nooit van hoorde. Zo kijk ik nu Those Who Kill waar ‘k nog wel een reviewke van schrijf. En zag ‘k een hoop horrorfilms waar ‘k niet meteen aan had gedacht om te downloaden. Is het aanbod op dit moment 25 euro per maand waard? Not sure yet. Heeft het goedkopere Rex genoeg om te overtuigen? Geen idee.

2. Je hebt echt wel belachelijk veel zenders
Ik ben nen Discovery Channel man en National Geographic. Elk leeg moment worden daarmee gevuld. Maar plots heb ‘k ook History Channel, Animal Planet, 5 sportzenders,… Ik heb er nog naar geen enkele echt lang gekeken eigenlijk. Op dit moment dus geen meerwaarde.

3. Dat ding is echt niet gebruiksvriendelijk
Dit staat eigenlijk los van Rex en Rio maar Telenet hun digitale menu trekt op de ballen. Een zoekfunctie waarbij de letters in een horizontale lijn naast elkaar staan? The fuck? Alles is lastig leesbaar, moeilijk scrollbaar en gewoon wreed onhandig. Fix that!

4. Foebal!
Ik heb er Sporting Telenet bij aka kutmatchen uit de Belgische competitie. Nu hoef ik de matchen van Club Brugge tenminste niet meer te livestreamen op 1 of andere shady site. En ik krijg heel wat matchen uit wel grote competities. Heb ‘k dat al veel gebruikt? Bwoa, ik zag Anderlecht-Club. Genk-Gent maw. nog niet veel voetbal gezien dus.

5. Gene reclame
Ik ben een reclameman en durf wel eens een reclameblok uitkijken. Raar hé? Maar bij Rex en Rio hoeft dat niet. Er is gewoon geen reclame. Best wel nice en ook een verklaring van de hoge prijs.

6. Pauze
Zet je iets langer dan 5min op pauze dan valt het programma uit. Zeer vervelend als je eten klaarmaakt of even een blogpost wil typen. Maar dat zal wel een veiligheid zijn voor ’t een of ’t ander.

Is het op dit moment een extra 24,95 per maand waard? Je hebt heel wat series en films die meteen ondertiteld zijn en het bespaart je het illegale downloaden of het maandenlange wachten op nieuwe series. Maar er is op dit moment nog te weinig aanbod.

Telenet, ik blijf met plezier #rexenrio testen 🙂

Share.

About Author

Kenny

Quit your jibbajabba, you ain't hurt!

Reacties