Filmnieuws! Ghost In The Shell

1

Rejoice allen! Ghost In The Shell, een der meest iconische sci-fi anime klassiekers, krijgt een Hollywood adaptatie! De film, die onder meer de inspiratiebron was van de Matrix trilogie, krijgt zowaar een live-action, Engelstalige verfilming. Als dat maar goed komt.

Ghost In The Shell

Ghost In The Shell

Het nieuws is al even bekend, maar er komen steeds meer nieuwtjes bovendrijven. We lijsten even de zaken op die al bevestigd zijn.  Het script, geschreven door Bill Wheeler, zou meer het verloop van de manga volgen (door Masamune Shirow) dan die van de animatiefilm van Mamoru Oshii. Aan het roer van deze Ghost In The Shell staat wellicht Rupert Sanders, die we onder meer kennen van Snow White & The Huntsman. Helaas is het nog even wachten op een releasedatum.

De eerste geruchten zouden Margot Robbie (The Wolf of Wall Street) aan de rol van Motoko Kusanagi koppelen, de cyborg die jacht maakt op The Puppet Master, hacker extraordinaire. Menig mannelijk redactielid kreeg spontaan een bloedneus bij het horen van dergelijk nieuws.

Margot Robbie: cyborg in the making

Margot Robbie: Cyborg in the making?

We wachten echter met een bang hart af in hoeverre het script de morele, ethische en filosofische dilemma’s die Ghost In The Shell zo sterk maken, zal aanwenden hier. Het gaat hier immers over thema’s zoals menselijkheid, seksualiteit en identiteit in een wereld waar mensen niet meer zijn dan artificiële cyborgs. Waar het brein het enige natuurlijke is dat van het lichaam overblijft. Waar in een wereld van online connectiveit iemands geheugen kan gehackt of zelfs volledig vervangen worden. Voor een Hollywoodiaanse sci-fi film lijkt het een grote gok om dergelijke thematiek naar het grote publiek te duwen.

Laten we hopen dat Ghost In The Shell meer weg zal hebben van Blade Runner, dan van pakweg een I, Robot prent in een nieuw jasje. Pretty please?

 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties