Geekiest bar ever!

0

Sommige mensen hebben schrik om ouder te worden, mijn vriend is ook zo iemand. Dus wanneer zijn verjaardag naderde deed hij er alles aan om deze niet te moeten vieren. Hij had al vaker gepraat over een geeky bar (café) in Parijs waar hij o zo graag naar toe wou gaan. Zijn verjaardag was dus de ideale gelegenheid om met enkele vrienden richting Parijs (en de bar) te trekken! Het was één van de leukste ervaringen in mijn leven en ik kan dan ook niet anders dan deze met jullie te delen!

Cédric Littardi (oud-directeur Kazé) en Cyril Grillon (organisator Popup en G.A.M.E.), sterk gekende namen in de franse geekwereld, richtten samen deze bar op. Cédric zat al een tijdje met het idee dat hij een plaats voor zichzelf wou hebben, een bar die volledig zijn ding was en waar zijn (geek) cultuur volledig in verwerkt zat. Samen met Grillon heeft hij zijn idee uitgewerkt en op 3 juli 2012 gingen de deuren open.

Eerst en vooral moest er een bijpassende naam gevonden worden, het werd uiteindelijk ‘Dernier bar avant la fin du monde’. Voor diegene die geen woord frans spreken betekent dit ‘Laatste bar voor het einde van de wereld’.

20130921_150716

Ik zal niet alles in detail vertellen over wat er te zien valt in de bar. Je moet het zelf ontdekken, dit kan je doen met de foto’s bovenaan in de mediagalerij (het balkje boven de post). De foto’s zullen absoluut voor zichzelf spreken.
Vergeef mij voor de kwaliteit van de foto’s, ik had enkel een gsm ter beschikking.

Als je na het bekijken van de foto’s, de bar nog steeds niet geeky genoeg vind, kan er gerust nog een schepje bovenop gedaan worden. Kijk maar even naar de menukaart.

Carte02

Carte01

 

Het was het absoluut waard om een tripje naar Parijs te maken, enkel om deze bar bezoeken.
Je ogen krijgen de kost en de details zijn ongelofelijk. Zelfs het personeel valt volledig in de sfeer de één in cosplay, de ander al wat quirkyer dan de rest. Foto’s kunnen een goed beeld scheppen maar nothing beats the real deal. Dus met z’n allen naar Parijs!

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties