De 17 meest geanticipeerde films van 2017

0

De heerlijke eindejaarslijsten liggen achter ons, we zijn het nieuwe jaar vol goede moed ingedoken en dus is het tijd om vooruit te blikken naar de meest langverwachte films van 2017.

2016 leverde heel wat sterke grote én kleine films op, zoals je kon lezen in onze verrassingen en teleurstellingen van toen. Het is nog koffiedik kijken of 2017 ook zo’n mooie kleppers zal opleveren, maar we houden onze vingers gekruist dat de volgende 17 blockbusters heel wat potten zullen breken.

The LEGO Batman Movie (8 februari)

The LEGO Movie was in 2014 de grootste verrassing van het jaar. Komedieduo Phil Lord en Christopher Miller maakten van iets wat enkel had moeten dienen om geld in het laatje te brengen, de meest frisse animatiefilm sinds tijden. De film scoorde zo goed, dat LEGO Batman (Will Arnett) nu een eigen spin-off krijgt met onder andere het stemmenwerk van Jenny Slate, Ralph Fiennes, Rosario Dawson en Zach Galifianakis.

Alien: Covenant (17 mei)

De eerste trailer voor Alien: Covenant zette de verwachtingen meteen torenhoog. Regisseur Ridley Scott haalt het beste boven voor de sciencefictionprent, een vervolg op de wisselvallige Alien-prequel Prometheus. Hij belooft opnieuw de xenomorph voor te schotelen, gecombineerd met flink wat gruwelijke horror, om zo terug te keren naar wat de eerste film zo goed maakte.

Wonder Woman (31 mei)

Tot dusver heeft geen enkele DC Comics-film na The Dark Knight-trilogie de critici kunnen overtuigen. Man of Steel, Batman V Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad lieten ook heel wat fans in de steek, maar alles zou wel eens kunnen veranderen dankzij Wonder Woman. Fris, kleurig en met natuurlijk een vrouw in de hoofdrol (en achter de camera): we zijn héél benieuwd!

Spider-Man: Homecoming (19 juli)

Homecoming is ondertussen al de derde reboot Spider-Man en hebben we er wel nog zin in na Tobey Maguire en Andrew Garfield? Reken maar van yes, zeker na de dolle fratsen van Tom Holland in Captain America: Civil War. De trailer ziet er verrassend fris uit en doet denken aan een jongerenfilm van John Hughes, door de focus op het luchtige schoolleven, want het hoeft niet altijd een donker superheldendrama te zijn.

Valerian and the City of a Thousand Planets (juli)

The Fifth Element– en Léon-regisseur Luc Besson heeft er geen vlekkeloos filmparcours opzitten. Toch geven we hem graag nog eens een kans, vooral als het een episch sciencefictionavontuur is opgestart uit passie. Valerian is gebaseerd op de bekende Franse stripreeks. De trailer, met Dane DeHaan en Cara Delevinge, is veelbelovend!

The Dark Tower (9 augustus)

Matthew McConaughey en Idris Elba, een van de twee was al voldoende om onze aandacht te trekken. Tel daarbij op dat The Dark Tower een adaptatie is van de gelijknamige boekenreeks van Stephen King, en we hebben onze bioscoopticketjes alvast vooruitbesteld. De reeks werd onverfilmbaar verklaard na vele tevergeefse pogingen, maar Sony gooit alles in de strijd: The Dark Tower wordt naast de film ook uitgediept in een televisieserie.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (26 april)

Guardians of the Galaxy was een risico voor Marvel en betekende ook een omwenteling in het superheldengenre op film: meer humor! Het zootje ongeregeld mag nu opdraven in een vervolg van dezelfde regisseur, maar bijgestaan door onder meer Kurt Russel en Sylvester Stallone. Oh, en baby Groot!

Dunkirk (19 juli)

Inception-regisseur Christopher Nolan laat voor een keer sciencefiction achter zich en vertelt met Dunkirk over de evacuatie van geallieerde soldaten uit Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk maakt Nolan er geen meeslepend drama van, wel een epische actiefilm zoals we van hem gewend zijn.

Blade Runner 2049 (18 oktober)

Het lijstje met onnodige sequels wordt ook in 2017 langer, maar de opvolger van Blade Runner zou wel eens de een grote verrassing kunnen zijn. Hoe kan het ook anders met Ryan Gosling en Harrison Ford voor de camera, en Denis Villeneuve (Sicario en Arrival) achter de camera?

Justice League (november)

Misschien wel de grootste film van 2017, tenminste als Zack Snyder voor de eerste keer een goede DC Comics-film kan maken. Justice League toont hoe Batman en Wonder Woman een hele reeks nieuwe helden (toch voor op het witte doek) samenbrengen om de slechterik Steppenwolf een halt toe te roepen.

Logan (1 maart)

De derde Wolverine-film (als je de eerste, logischerwijze, vergeet in je telling) is hoogstwaarschijnlijk de laatste voor Hugh Jackman. Hij neemt afscheid van het iconische personage in een gewelddadig donkere toekomst waar Wolverine een van de laatste mutanten is.

Free Fire (maart)

Met het motto ‘het hoeven niet altijd zwaarwichtige superheldenfilms te zijn’ in gedachten, presenteren we jullie: Free Fire! De actieprent, die doet denken aan Shoot ‘Em Up uit 2007, zet Brie Larson, Sharlto Copley, Armie Hammer, Cillian Murphy en Jack Reynor tegen elkaar op in een vuurgevecht dat de hele speelduur in beslag zal nemen.

Kingsman: The Golden Circle (september)

Van luchtige actiefilms gesproken, een van de beste films uit 2015 krijgt dit jaar een vervolg. Liefhebbers van overdreven hilarische spionnenfilms zien de originele personages terugkeren (zelfs dat van Colin Firth), samen met Channing Tatum, Halle Berry en Elton John.

Thor: Ragnarok (november)

Kan de Nieuw-Zeelander Taiki Waititi eindelijk een Thor-film maken die beklijft? De kans zit er dik in, want de regisseur weet hoe je origineel uit de hoek moet komen (denk maar aan de vampierenfilm What We Do in The Shadows). Onze favoriete Noorse god krijgt gezelschap van de Hulk nadat hij vastzit op een planeet zonder zijn hamer. De vormgeving van de titel hint naar de jaren tachtig, zal de film dat ook doen?

Annihilation (onbekend)

Ex Machina-regisseur Alex Garland baseerde zich voor zijn nieuwste prent op de start van de Southern Reach-trilogie van schrijver Jeff VanderMeer. Het sciencefictionverhaal focust op een biologe (Natalie Portman) die op expeditie vertrekt in een milieuvervuild rampengebied, met de bedoeling haar verdwenen man te vinden.

War for the Planet of the Apes (12 juli)

De meest onderschatte filmreeks van de afgelopen jaren is zonder twijfel de reboot van Planet of the Apes. Het blijft gek hoe deze slimme blockbusters blijven slagen, met geloofwaardige digitale apen en heerlijke dialogen. Deze keer mag de aap van Andy Serkis het opnemen tegen Woody Harrelson, een mens die voor eens en altijd komaf wil maken met de opstandige primaten.

Star Wars: Episode VIII (15 december)

Hoeven we je nog warm te maken voor het vervolg op The Force Awakens? De terugkeer naar de iconische ruimtesaga wakkerde het hart aan van alle oude fans, maar de moderne personages in een nostalgisch jasje zorgden er daarenboven voor dat een hele hoop nieuwe fans enthousiast kennis maakten met de Skywalkers en hun kompanen. En zo kijken we allemaal, vol hoge verwachtingen uit, tot december om te ontdekken wat Episode VIII in petto heeft voor Rey, Finn, Kylo Ren en de rest!

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties