Gangster Squad

0

Welcome to the city of Angels
Gangster squad is een hollywood prent gezet in de maffiarijke jaren 50 en alle personages komen net terug van de oorlog. Dat ‘war’ gegeven leeft doorheen de film die zich afspeelt in de City Of Angels.

Veel engelen zien we echter niet, duiveltjes daarentegen genoeg. Er wordt gespeeld met wie nu de goeie is en wie de slechte, al blijft het altijd hollywood eenvoudig en geraak je nooit echt in de war. Er zit ook geen grote boodschap van good vs evil in, het is heel eenvoudig: de goeie tegen de slechte.

Gangsters Penn, Gorgeous Gosling
De casting van deze film is wel sterk, alle personages kloppen en passen bij hun karakters. Al moet gezegd worden dat die uit een cursus movie-scripting lijken weggeplukt: de oude rot in het vak met jonkie, de muscles, de brains en de sluwe vos die de ins en outs van het milieu kent.
Sean Penn is zoals altijd om schrik van te krijgen en Ryan Gosling blijft het beste excuus om je vriendin mee te sleuren naar deze film. Hij doet waar hij best in is; vrouwen verleiden met zijn blik en verrassend agressief uit de hoek komen. Naast veel schieten en mooie decors is ook Emma Stone een streling voor het oog in deze film.

Old fashioned cops
De plot is eenvoudig: de grote maffiosi die LA wil overnemen moet verdwijnen. De politie en het gerecht zijn corrupt. Een klein team aan old fashioned cops wil de boel rechttrekken. Ze doen dit door het leven van de maffiosi zuur te maken met een reeks van acties die niet helemaal verlopen volgens de regels van de wet. Sommige pogingen zijn een succes en andere gaan mis.
In de grote boss-fight komen de tommy-guns mooi tot hun recht en vliegen de kogels gretig in het rond.
Eind goed al goed, sort of.

Feeling
Ik was misschien met net iets te hoge verwachtingen naar Gangster Squad gaan kijken, ik had gedacht dat het verhaal dieper ging gaan en de beelden donkerder ging zijn.
Uiteindelijk zit je met een toffe hollywood actie-prent die binnen afzienbare tijd als kaskraker op 2BE zal verschijnen. De film is entertainend en zit strak in elkaar. Echter nooit echt hard nadenken, dan begin je zaken te voorspellen die uitkomen.

Rating
7,5/10
De cast zit goed, de beelden en sets zijn prachtig, het verhaal is rijk en je verveelt je geen seconde.
Al is er weinig verrassing gedurende die 90 minuten. Geen ongelofelijke plotwendingen of helden die sterven. Algemeen een toffe film, eentje om bij te ontspannen met verzekering van een goeie cast en leuk verhaal. Zowel voor hem als voor haar.

Share.

About Author

Avatar

Reacties