Ga Interstellar zien voor het uit de cinema verdwijnt!

0

In tijden waarin een cinematicket ongeveer even veel kost als een klein appartement is het voor vele mensen eerder de gewoonte om de nieuwste blockbusters gewoon thuis te downloaden en op de tv te bekijken. Toch verschijnt er af en toe een film zo uitzonderlijk dat de prijs het waard is.Interstellar  is er zo één.

Je moet echt onder een steen hebben geleefd niet over deze film van Christopher Nolan te hebben gehoord. Met een score van 72% op Rotten Tomatoes, 8,9 op IMDB en verder wereldwijde lof, kan je er van uit gaan dat deze film alvast de moeite is. Akkoord, zo zijn er wel meerdere films die je gerust ook thuis kan zien, maar het bekijken van Interstellar in de cinema is een ervaring op zich.

interstellar-iceplanet

Dat Nolan weet hoe hij een grootse film moet maken, weten we allemaal en deze film is daar het perfecte bewijs van. De adembenemende scenes op unieke planeten zien er ongelofelijk realistisch uit en telkens opnieuw zorgen ze voor spektakel. Die beelden worden aangevuld met de prachtige soundtrack van Hans Zimmer en komt prachtig tot zijn recht. De melodie op de piano is iets dat je nog dagen zal bij blijven. Wat de film daarboven op nog meer uniek maakt, is het feit dat alle geluiden in de film zodanig luid of zacht zijn dat het de film nog meer realisme geeft. De scenes die je visueel omver blazen, doen dat ook met het lawaai en dat is iets dat moeilijk valt te bereiken met het sound system dat de gewone mens in huis heeft.

Nolan slaagt er dan ook in om het geluid dat je bijna enkel in een bioscoopzaal kunt hebben en de visuele pracht op zo’n manier over te brengen dat ik zelfs twijfel of ik de film ooit nog zie als het niet in zo’n omgeving is. Daarom raad ik iedereen die film nog niet heeft gezien omdat de cinema veel te duur is, toch eventjes je portefeuille te pijnigen voor dat de Kinepolissen en Utopolissen deze parel uit de zalen halen. Wanneer ze dit doen, valt niet op voorhand te zeggen. De bioscopen kiezen dit elke week op basis van de hoeveelheid mensen die naar de film komen kijken. Als je de film al hebt gezien, lees dan ook zeker wat Neil Degrasse Tyson, de beroemde astro-fysicus, van Interstellar dacht.

De Interstellar-soundtrack op Spotify:

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties