Fullmetal Alchemist krijgt live-action film

0

Volgens Daily Cyzo, een Japanse entertainmentwebsite, krijgt de populaire manga-en animeserie Fullmetal Alchemist (FMA) een live-action adaptatie. Tussen 2001 en 2010 kreeg de manga twee anime-adaptaties, waarvan Brotherhood de meest recente is. Deze laatste schopte het tot instant classic en wordt gezien als het meest iconische werk van mangaka Hiromu Arakawa. Hoewel haar eerste manga Stray Dog de meeste bekroningen kreeg, is het vooral met FMA dat ze faam wist te vergaren.

Ergens 2017 krijgen we dus de kans om deze classic nog eens te bezoeken. In de regisseursstoel zit Fumihiko Sori (Ping Pong, Ichi, Ashita no Joe). Ryosuke Yamada, lid van de populaire popgroep Hey! Say! JUMP, zal de rol van Edward Elric op zich nemen. Yamada vertolkte eerder al de rol van Nagisa in de live-action van Assassination Classroom. Verder weten we dat de opnames zullen plaatsvinden in Italië en gepland zijn van juni tot augustus 2016. Ook zal er veel gebruik gemaakt worden van CGI, om alle fantastische elementen uit de serie vorm te geven, zoals bijvoorbeeld de uitrusting van Alphonse, de broer van Edward.

fullmetal alchemist live action fumihiko sori yamada

Regisseur Fumihiko Sori en Ryosuke Yamada, vertolker van Edward

 

Hoewel we altijd staan te popelen voor meer FMA, houden we toch bang ons hart vast. Live-action films van anime zijn vaak ofwel enorm goed of enorm slecht… Een recente nachtmerrie die we ons nog levendig herinneren, was de versie van Attack On Titan, een goed voorbeeld van hoe een ontzettend populaire serie geruïneerd kan worden en de faam niet meteen garant staat voor kwaliteit. Ook de eerdergenoemde Assassination Classroom-film slaagde er amper in de serie eer aan te doen en werd maar zeer lauwtjes onthaald. Daarentegen zijn er natuurlijk ook de fantastisch goede Rurouni Kenshin– & Death Note-adaptaties. Wij hopen dan ook samen met jullie mee dat deze live-action tot die laatste categorie zal behoren.

Stay tuned voor meer nieuws hierover, wij houden het allemaal nauwlettend in de gaten!

Bron : Otakumode 

Share.

About Author

Nick

Houdt van muziek luisteren maar vooral zelf maken. Het spenderen van een ongoddelijk aantal uren anime en films kijken & games spelen is daarnaast het tijdverdrijf bij uitstek.

Reacties