Foute Film: As Above, So Below

1
Foute films die gemaakt zijn met wat budget zijn de gevaarlijkste. Ze verzanden nogal snel in een net niet slecht, net niet goed genoeg verhaal. Noch mossel noch vis. Niet scary genoeg, niet genoeg plot. Net niet alles eigenlijk. Ik was benieuwd of ‘As Above, So Below’ die op Telenet Play More tussen de populaire horrorfilms stond ook zo was.
Goed, de film draait rond een welgekend genre: found footage. Je weet wel, Blair Witch shit waarbij ze een camera terugvinden van iemand, met daarop spooky toestanden. In dit geval zijn de spooky toestanden gefilmd in opdracht van Scarlett, een jonge archeologe die maar liefst 6 talen spreekt. Geen daarvan zullen gedurende de film van pas komen. Haar vader verloor het leven bij de zoektocht naar de Steen der Wijzen. Dat is die mythische steen die mensen zou genezen en metalen in goud zou veranderen. Als doctor in de alchemie, is Scarlett hier uiteraard uitermate in geïnteresseerd. De tip die ze zelf vindt in Iran brengt haar naar Parijs. Naar de catacomben meer bepaald. Ooooooeeeeeee.
Maar niet alvorens ze haar vriend/lover George weet te overtuigen om met haar mee te gaan. George spreekt oud-Armeens, wat dan weer wel nuttig blijkt te zijn, en heeft een panische angst voor grotten, wat dan weer niet nuttig is. Zeker niet in de catacomben, die volgens de film zo’n 350km lang zijn. ’t Kan ook wel wat minder zijn, maar hé het is film.

Samen met haar trekken ook cameraman, Benji, en Franse gidsen, Papillon, Zed en Souxie, onder de grond. Daar ontdekken ze bad shit crazy stuff. Een vreemde cult die zit te zingen, wat stemmen die ze hier en daar horen en hoe dieper ze trekken hoe vreemder het allemaal wordt. Op zich ook best ok eigenlijk. Doe al je lichten uit, kijk in het donker en het wordt best wel spooky.

Alleen rammelt het plot nog tien keer harder dan de vele botten van doden die ze tegenkomen. De As Above, So Below staat voor een spreuk uit de alchemie, waarbij alles in de dodenwereld hetzelfde is als de bovenwereld. Daar maken de youngsters kennis mee, wanneer ze de Steen der Wijzen lijken gevonden te hebben en proberen terug af te dalen. Elke stap die ze zetten lijkt precies op het pad dat ze daarvoor hebben genomen, maar dan omgekeerd. En met hier en daar een demon uit hun verleden die hen achtervolgt. En vermoordt. Dat ook.
Is ie slecht? ’t Goh nee. Een beetje Paranormal Activity qua niveau. Is ie goed? Dat ook weer niet. Is ie een aanrader om te kijken? Bwoa ja, met de lichten uit en liefst nog een lief naast je, die snel schrikt als extra entertainment.
Share.

About Author

Kenny

Quit your jibbajabba, you ain't hurt!

Reacties