Filmfestival Gent: Viola

0
5%
5%
Flop
  • Davine
    0.5
Deze heerlijk vindingrijke riff op Shakespeare’s ‘Twelfth Night’ van de 31-jarige Argentijnse cineast Matías Piñero (‘Rosalinda’) speelt zich af in het artistieke bohémienmilieu van hedendaags Buenos Aires. In de ene hoek van de stad repeteert een vrouwelijke toneelgroep een moderne variant op ‘Twelfth Night’. In een andere fietst de jonge Viola van het ene adres naar het andere om samen met haar vriend kopijen te leveren van illegaal gedownloade en gekopieerde DVD’s. Hun werelden kruisen elkaar wanneer Viola een pakket wil bezorgen aan een klant maar per abuis twee actrices onderbreekt tijdens de repetitie van een liefdesscène uit Shakespeare’s geslachtsverwisselingkomedie, die alsmaar stomender lijkt te worden. De artiesten worden klaarblijkelijk zelf bevangen door het stuk, en raken verwikkeld in een web van amoureuze intriges en seksuele verlangens.”Wonderfully inventive. A triumph of narrative imagination and bottom-line ingenuity,” aldus Manohla Dargis die Piñero terecht een van de “20 directors to watch” noemt.
regisseur: Matías Piñeiro
componist: John Aylward, Julián Tello
producent: Melanie Schapiro
scenario: Matías Piñeiro
montage: Alejo Moguillansky
fotografie: Fernando Lockett

 

dialoog: Spaans / espagnol / Spanish
ondertitels: Eng ond.
duur: 65 minuten
land: Argentinië – Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2012

Don 10/10 22:30 Sphinx Cinema
Vrij 11/10 17:30 Sphinx Cinema
Zat 12/10 22:30 Sphinx Cinema
Din 15/10 14u30 Sphinx Cinema

Je hebt zo van die films die je vanaf de eerste minuut meenemen in het verhaal en je het volle uur en een half niet meer laat gaan. Bij deze film was dit dus ab-so-luut niet het geval. Integendeel zelfs, nog geen minuut in het verhaal was ik al verloren en kon ik bij mezelf alleen maar denken: Dit worden lange 65 minuten!

Andere reviews gaven aan dat dit een artistiek pareltje is, dat het plaatje volledig klopt en de regisseur een meester in zijn vak is,… Ik ben nog steeds op zoek naar het complete plaatje, maar heb het dus the day after nog steeds niet gevonden.Misschien is deze film net iets te artsyfartsy voor mij en mis ik de diepgang en het inzicht. Of misschien snap ik gewoon het onderliggende verhaal niet. Wat er juist fout gelopen is tussen de film en mij is een raadsel.

Wat ik wel weet is dat het verhaal van de hak op de tak springt  en daartussen nog eens Shakespeariaans geratel tussen vermengt (in het spaans nota bene). De dialogen waren op het minst verwarrend en de synergie tussen de acteurs was naar mijn mening gespannen en ongemakkelijk om naar te kijken. Daarnaast miste ik ook nog een samenhang in het verhaal en de personages en al zeker een goede afronding van het op zich al bizarre verhaal. De laatste scene was eentje waarbij iedereen in de zaal zich achter een ongemakkelijk gelach verschool.

Dit is voor mij enkel een aanrader indien je houdt van artistieke films. Is dit niet het geval? Er zijn voldoende andere films op het Filmfestival die je wel zouden kunnen smaken.

KOOP JE TICKETS HIER: http://www.filmfestival.be/nl/2013/viola/13-0882

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties