Filmfestival Gent: The Spectacular Now

0
65%
65%
Geniaal
  • Davine
    6.5
“A perfect movie”, “a pure gem”, “one of the rare truly soulful and authentic teen movies”, “a thoroughly charming and surprisingly powerful coming-of-age story”. De Amerikaanse pers wist ‘The Spectacular Now’ duidelijk te smaken. Scott Neustadter en Michael Weber, de schrijvers van ‘(500) Days of Summer’, zetten de roman van Tim Tharp om in een speels script over onwaarschijnlijke liefde en de valkuilen en verwarring die gepaard gaan met volwassen worden. Sutter Keely (Miles Teller) wordt, na een nachtje stevig drinken, wakker in de tuin van de verlegen en nerdy Aimee Fineky (Shailene Woodley) en uiteraard bloeit er al snel iets moois tussen de twee. Maar dankzij een inventieve cinematografie, sterke hoofdrolspelers en een subtiel maar doordacht scenario blijft regisseur James Ponsoldt (‘Smashed’, ‘Off the Black’) de typische high school dramedies steeds een stap voor. De verfrissend eerlijke acteerprestaties van Teller en Woodley leverden hen in Sundance de Special Jury Prize op.
regisseur: James Ponsoldt
componist: Rob Simonsen
producent: Michelle Krumm
scenario: Scott Neustadter & Michael H. Weber based on the novel by Tim Tharp
montage: Darrin Navarro
fotografie: Jess Hall
geluid: Thomas Curley

dialoog: Engels
ondertitels: Geen ond.
duur: 95 minuten
land: Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2013

woe 09/10 22:30 Kinepolis
don 10/10 17:30 Kinepolis
ma 14/10 20:00 Kinepolis
don 17/10 17:30

Na een helse rit van 1uur en 45 minuten ben ik er net op tijd (lees: 5 minuten voor tijd) geraakt om mijn Filmfest in te zetten met The Spectacular Now. Ietwat geërgerd door de constante regen en de ellenlange rit, heb ik een plaatsje gezocht in de zaal en het mij zo comfortabel mogelijk gemaakt. Ik ben steeds van mening dat je een film zo objectief mogelijk moet bekijken, dus had ik weinig tot geen research gedaan.

Het verhaal op zich heeft absoluut geen wow-factor of heeft niets vernieuwend in zich. De gewone middelbare schoolperikelen waarbij een bad boy na de breuk met de populaire meid, een good girl ontmoet. Voorspelbaar als het is verkloot de jongen de relatie, waarna hij in een dronken nacht tot inzicht komt en spijt heeft. De problemen van de jongeren zijn niet je alledaagse tienerperikelen, maar wel nog steeds herkenbaar voor het brede publiek. De manier waarop de protagonisten omgaan met hun tegenslagen is realistisch en dicht leunend aan de realiteit. Ze tonen aan dat soms dingen niet goed komen alsook dat het leven een afwisseling is tussen vallen en opstaan.

De film laat mij echter met gemengde gevoelens achter, want hoewel ik het verhaal matig vond kon de film mij toch bekoren. Je gaat gaan meeleven met de personages en je kunt jezelf zeker (toch voor een deel) in één van hen terugvinden. Je voelt dat er een echte chemie is tussen de acteurs die weerslag heeft op de volledige film. Er was echter één ding die mij mateloos stoorde en dit was het overmatig gebruik van het woord Awesome. Mijn haar zal voortaan spontaan recht gaan staan bij het horen hiervan. Buiten dit klein detail, toch een geslaagd begin van mijn Filmfest.


 KOOP JE TICKETS HIER: http://www.filmfestival.be/nl/2013/the-spectacular-now/13-0906

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties