Filmfestival Gent: Much Ado About Nothing

0
Om zich zeker niet te vervelen tijdens zijn vakantie filmde Joss Whedon, tussen het opnemen en monteren van ‘The Avengers’ door, thuis ook maar een film. Een home movie met vrouwlief en de kids? Nee, Shakespeare. Whedon verzamelde in hun door zijn vrouw ontworpen huis een groep van zijn favoriete acteurs en in amper 12 dagen tijd maakten ze samen een hedendaagse versie in lumineus zwart-wit van ‘Much Ado About Nothing’, Shakespeare’s klassieke romcom over twee erg verschillende koppels. De bedenker van ‘Buffy’, ‘Angel’ en ‘Firefly’ gaat op zoek naar de screwball comedy in Shakespeare, maar vindt ook de donkere en seksueel getinte hoekjes in het werk van de bard. Hij maakt hier overigens ook zijn debuut als componist. Uit budgettaire overwegingen schreef Whedon zelf de score. Een ervaring die hij als “terrifying” omschreef. Hoe het ook zij, ‘Much Ado’ is een verfrissende update die door The New York Times werd omschreven als “the liveliest and most purely delightful movie” van het jaar.
regisseur: Joss Whedon
componist: Joss Whedon
producent: Joss Whedon
scenario: Joss Whedon, based on the play by William Shakespeare
montage: Daniel S. Kaminsky & Joss Whedon
fotografie: Jay Hunter
geluid: Victor Ray Ennis

dialoog: Engels / anglais / English
ondertitels: Ned ond.
duur: 109 minuten
land: Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2012

woe 09/10 22:30 Kinepolis Gent
vrij 11/10 17:30 Kinepolis Gent
din 15/10 14:30 Kinepolis Gent

Na een korte treinrit en een iets langere wandeling was ik volledig wakker en klaar voor de avondfilm Much ado about nothing. Ik had me bewust niet te veel geïnformeerd over de film en wist enkel dat deze verfilming van Shakespeare opgenomen werd met de oorspronkelijke teksten. Ik wist niet goed wat ik mocht verwachten en was klaar om me compleet te laten verassen.

De film is voorbij gevlogen! Much ado about nothing is een lust om naar te kijken. De lyrische teksten worden zo vlot uitgesproken door de acteurs, dat ik me soms zat af te vragen hoeveel take’s ze daarvoor nodig hadden. Door deze dichterlijke toon krijgt de film ook iets romantisch en is daardoor ideaal om te bekijken met je vriend( in ). Ik moet je wel waarschuwen dat je achteraf zin krijgt om ook Shakespeare gewijs met elkaar te communiceren.

Buiten het romantische aspect liet deze film nog andere gevoelens bij mij naar boven komen. Want het ene moment zat ik met de traantjes in mijn ogen, vooral bij de scene waar Claudio zijn toekomstige bruid beledigd en vernederd voor alle genodigden, en op andere momenten zat ik te lachten met de komische elementen die doorheen de film verwerkt zijn. Vooral Benedick en Beatrice wisten op mijn lachspieren in te werken.

Het is de eerste film van Film Fest Gent die ik bekeek dit jaar en als dit de voorbode is voor de rest, staan me nog veel aangename verrassingen te wachten.

Much ado about nothing - Filmfestival Gent Much ado about nothing - Filmfestival Gent

KOOP JE TICKETS HIER: http://www.filmfestival.be/nl/2013/much-ado-about-nothing/13-0893

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties