Filmfestival: Kill Your Darlings

0
81%
81%
Aanrader
 • Davy
  7.2
 • Gwen
  7.6
 • Tanneke
  8.5
 • davine
  9.0
Dit op ware feiten gebaseerde regiedebuut van John Krokidas schetst de ontstaansdagen van de Beatgeneratie, aan de hand van een van de meest fascinerende gebeurtenissen uit die periode: de moord op David Kammerer. Diens lichaam werd anno 1944 in de Hudson gedumpt, nadat hij was neergestoken door beat goeroe Lucien Carr. Kammerer (Michael ‘Dexter’ C. Hall) was een vriend van de vermaarde dichter William S. Burroughs (Ben Foster), die samen met de charismatische Carr (Dane DeHaan uit ‘Lawless’) aan de wieg stond van het jonge dichterscollectief de Beat Generation. Zij vertegenwoordigden een artistieke tegencultuur, gedreven door het idee dat dichters zich ongecensureerd moesten kunnen uiten, liefst met de hulp van de nodige geestesverruimende middelen. Onder hen bevond zich ook de poëet Allen Ginsberg, tevens de centrale figuur in ‘Kill Your Darlings’. Noem het gerust een meesterlijk staaltje van casting, want Ginsberg wordt vertolkt door Daniel Radcliffe, die voor de tweede keer in zijn post-Harry Pottercarrière de mantel van de tovenaarsleerling van zich afwerpt. We zien Ginsberg naar de prestigieuze universiteit van Columbia trekken, waar hij in een mum van tijd verandert van een brave student rechten in een student Engels die zich verliest in rijkelijke hoeveelheden drugs, alcohol, freejazz en poëzie. Ondertussen ontdekt hij ook de geneugten van seks – met vrouwen én mannen – en voelt hij de passie hevig oplaaien voor zijn medestudent Lucien Carr. Verder worden we ook getuige van ontmoetingen tussen Burroughs, Ginsberg en Jack Kerouac (Jack Huston), terwijl de relatie tussen Carr en Kammerer alsmaar zorgwekkender wordt. Ondersteund door een dynamische visuele stijl en een gedurfde soundtrack met eigentijdse muziek, creëert Krokidas met ‘Kill Your Darlings’ een verleidelijke wereld die bulkt van passie, zelfontdekking en verontrustende verlangens.
regisseur: John Krokidas
componist: Nico Muhly
producent: Michael Benaroya
scenario: Austin Bunn & John Krokidas
montage: Brian A. Kates
fotografie: Reed Morano
geluid: Warren Shaw

dialoog: Engels / English / anglais
ondertitels: Ned/Fr ond.
duur: 104 minuten
land: Verenigde Staten van Amerika

Zon 13/10 20:00 Sphinx
Ma 14/10 17:30 Kinepolis

Deze film is voor mij eigenlijk de reden waarvoor er zo iets bestaat als het Filmfest Gent. Buiten het hele filmfestival gebeuren zou ik namelijk nooit hiernaar gekeken hebben. Het ligt volledig buiten mijn comfortzone qua verhaal en cast buiten Daniel Radcliffe dan. Want als grote Harry Potter fan kon ik de gelegenheid niet laten passeren om Daniel Radcliffe terug aan het werk te zien. De grootste vraag die ik mij stelde was, kan dé Harry Potter wel tot zijn recht komen in een volledig ander genre? Na het zien van deze prent, ben ik van mening dat hij waarschijnlijk zowat alle genres wel aankan.

Ik heb mij volledig laten meevoeren in het verhaal en de emoties van de personages. Het bracht me op hoogtes, laagtes, verdriet, ontgoocheling, ongeloof, verwondering, geluk, ongeluk, twijfel,.. Een reeks aan emoties die op je af komen maar tegelijkertijd je de volle film lang geboeid houden. Je zou nooit geloven dat het verhaal gebaseerd is op waargebeurende feiten.
Ik voel dat ik woorden tekort schiet om precies te kunnen vertellen wat ik vond deze film vond en wat het bij me teweeg heeft gebracht.

Het is zeker en vast een aanrader, voor om het even wie!

TICKETS KAN JE HIER KOPENhttp://www.filmfestival.be/nl/2013/kill-your-darlings/13-0903

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties