Filmfestival Gent: Prince Avalanche

0
7.5 Weg van Hollywood

'Prince Avalanche' draagt een leuke 80's vibe met zich mee en is perfect voor een laid back avondje waarbij je niet brainless naar een Hollywood blockbuster wil zien.

  • Verwachting 7.5
  • Net na de Film 7.5
  • Terugblikkend 7.5
Alvin (Paul Rudd) en Lance (Emile Hirsch) spenderen hun zomer in een afgelegen en door vuur verwoest woud met als monotone taak het herschilderen van de markeringen op een eindeloze landweg. Regisseur David Gordon Green (‘Pineapple Express’ en ‘Your Highness’) maakt van deze remake van de IJslandse film ‘Either Way’ een mix van laconieke komedie en filosofische road movie en grijpt ook terug naar de visuele poëzie van zijn eigen vroege indie films (‘George Washington’ en ‘All the Real Girls’). Voor de look van de film, die werd opgenomen in het door natuurbranden geteisterde Bastrop State Park in Texas, haalden Gordon Green en director of photography Tim Orr inspiratie bij de gebroeders Dardenne en Wim Wenders. Rudd en Hirsch zijn perfect op elkaar ingespeeld, post-rockband Explosions in the Sky kreeg vrij spel voor de soundtrack en Texas zag er nog nooit zo desolaat uit. Goed voor een Zilveren Beer in Berlijn.
regisseur: David Gordon Green
componist: Explosions in the Sky, David Wingo
producent: Craig Zobel
scenario: David Gordon Green, based on the story by Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
montage: Colin Patton
fotografie: Tim Orr
geluid: Will Files

dialoog: Engels / anglais / English
ondertitels: Ned/Fr ond.
duur: 94 minuten
land: Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2013

woe 09/10 17:30 Kinepolis Gent
woe 09/10 22:30 Kinepolis Gent
vrij 11/10 14/30 Kinepolis Gent

Het verhaal? Twee mannen schilderen samen de weg en vertellen over elkaars leven. Aan het eind kennen ze elkaar een stuk beter. That’s it. En toch was ‘Prince Avalanche’ anderhalf uur genieten. Waarom?

1. Prachtig landschap
De film werd opgenomen in Bastrop, Texas waar iets voordien een verwoestende brand veel schade had aangericht. Regisseur David Gordon Green neemt gelukkig de tijd om dat landschap ten volle te benutten. Oogverblindende longshots, verrassende close-ups van oa. de gele verf die Alvin en Lance op de weg aanbrengen.

2. Een eenvoudig, herkenbaar verhaal
Geen Hollywoodmambojambo, geen crazy shit. Gewoon 2 mannen die samen werken in de bossen, tijdens het weekend elk hun eigen weg gaan en daar de week nadien over vertellen.

Don’t you get lonely out here? Nature makes me horny!

Acteurs Paul Rudd en Emile Hirsch zetten op zeer geloofwaardige manier 2 mannen neer die op zoek zijn naar zichzelf. De mooiste scène (spoileralert!) is niet meteen de grootste. Alvin praat met een vrouw van wie haar huis werd verwoest door de brand. Na hun gesprek stapt hij een platgebrand huis binnen en beeldt zich in dat alles er nog staat. Tragikomische pantomime.

3. Having fun watching paint dry
De wat ongemakkelijke relatie tussen de twee mannen zorgt voor heel wat grappige momenten. Geen grijns-van-oor-tot-oor-momenten maar wel van get soort dat een glimlach op je gezicht tovert. Toppunt: de geile Lance die probeert te masturberen terwijl Alvin naast ‘m slaapt.

‘Prince Avalanche’ draagt een leuke 80’s vibe met zich mee en is perfect voor een laid back avondje waarbij je niet brainless naar een Hollywood blockbuster wil zien.

Prince Avelanche_Filmfestival Gent Prince Avelanche_Filmfestival Gent

KOOP JE TICKETS HIER: http://www.filmfestival.be/nl/2013/prince-avalanche/13-0790

Share.

About Author

Kenny

Quit your jibbajabba, you ain't hurt!

Reacties