Film- en seriekalender september 2017: creepy clowns en (terugkerende) charmante komedies

1

Augustus zit erop! De zomervakantie is dus voor velen voorbij. Maar niet getreurd, september betekent in de VS ook de start van het nieuwe televisieseizoen. Welke nieuwe en terugkerende series en films mag je deze maand zeker niet missen? Wij zouden Geekster niet zijn als we jullie niet wegwijs zouden kunnen maken doorheen het hele media-universum. Kom dus allemaal maar aan boord van het Geekster film- en serieschip en laat je voeren langs al het nieuws op tv en in de bioscoop.

5 september

American Horror Story Seizoen 7
Het zevende seizoen van de anthology serie vertelt het verhaal van Ally (AHS-veteraan Sarah Paulson) die volledig doorslaat wanneer Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen wint. Of ze hierdoor ook geteisterd wordt door clowns, is momenteel nog een raadsel. Wel weten we dat andere AHS veteraan Evan Peeters als de blauwharige Kai, een ietwat gestoorde man, verheugd is dat Trump werd verkozen en Ally het leven zuur wil maken. Daarnaast passeren ook Cheyenne Jackson, Billy Lourd, Colton Haynes en nog veel meer topacteurs en -actrices de revue.

6 september

It
Na de adaptatie van Stephen Kings The Dark Tower vorige maand is het deze maand de beurt aan IT. De film vertelt het verhaal van de zogenaamde The Losers Club. Een groep kinderen die het opneemt tegen de onsterfelijke en transformerende entiteit die IT is. Of zo omschrijft wikipedia het toch. Als we de angstaanjagende marketing van de film bekijken gaat het hem vooral over Pennywise The Dancing Clown die het met zijn rode ballon op een aantal kinderen gemunt heeft.

13 september

Mother!
Nog een horroprent in de zalen deze maand! Naast IT, die onze coulrofobie nog wat kracht bijzet, gaan we ook onze moederliefde in vraag stellen dankzij Mother! Nadat een mysterieus koppel (Ed Harris en Michelle Pfeiffer) bij de hoofdpersonages (Jennifer Lawrence en Javier Bardrem) komt logeren gebeuren vreemde dingen tijdens hun anders zo rustig leventje. Darren Aranofsky, de man die Black Swan en requiem of a dream regisseerde en schreef het verhaal. De film is geselecteerd voor een Gouden Leeuw. Ook deze psychologische horrorprent wordt binnenkort door uw moederschip van een review voorzien.

20 september

American Assasin
Na The Maze Runner en The Internship blijft Dylan O’Brien werk vinden in de filmwereld. Dat helaas ten koste van Teen Wolf. Deze keer speelt hij Mitch, een jongeman die zijn ouders en vriendin is verloren aan terrorisme. Later wordt hij gerekruteerd door de CIA waar hij getraind wordt om juist dat terrorisme tegen te gaan. Het duurt dan ook niet lang tot dat hij samen met zijn mentor een complot ontdekt dat een wereldoorlog wil doen starten in het Midden-Oosten.

24 september

Star Trek Discovery
Keer terug naar het Star Trek universum met Star Trek Discovery. We keren meerbepaald terug naar 10 jaar voor de originele serie. We volgen de Klingon T’Kuvma die het plan heeft om de 24 Klingon huizen te verenigen. Dat is echter niet meteen wat de United Federation of Planets voorzag en wat leidt tot een koude oorlog. Bryan Fuller (Pushing Daisies, American Gods, Heroes), de man die ook achter de originele serie zat keert terug als schrijver en executive producer.

27 september

Speechless Seizoen 2
Speechless, de charmante serie over de DiMeo familie keert terug voor een tweede zeizoen. Over het specifieke plot van de tweede reeks afleveringen is helaas nog niet veel geweten. Vorig jaar vonden we, zoals je kon lezen in onze Pilot Potential, de serie gewaagd en geslaagd. Hopelijk gaat het tweede seizoen op eenzelfde elan verder!

28 september

Kingsman: The Golden Circle
De Kingsmen zijn terug! In de eerste film zagen we hoe Gary/Eggsy werd geïntroduceerd tot de geheime (Britse) organisatie waarna ze het opnamen tegen Samual L.Jackson en zijn biologisch wapen. In Kingsman: The golden Circle wordt het hoofdkwartier van de Kingsmen verwoest en moeten ze dus op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat zoeken leidt hen echter naar een gelijkaardige (Amerikaanse) secret service. De trailer ziet er alvast weer fantastisch uit!
Superstore Seizoen 3
Nog zo’n leuke diverse komedie, naast Speechless hierboven, is Superstore. Deze reeks, die zich afspeelt in een Amerikaanse hypermarkt slaagt erin om op een respectvolle manier enkele zware thema’s aan te pakken. En dat doen ze door hun cast met verschillende achtergronden telkens vanuit verschillende (niet altijd de meest gangbare) perspectieven. Op het einde van het tweede seizoen was de winkel echter verwoest door een storm. Hoe het nu verder gaat met Amy (America Ferrara) en haar collega’s is nu maar de vraag.
The Good Place Seizoen 2
De verassing van vorig jaar keert terug! Na de plottwist waarmee het eerste seizoen eindigde begint Michael (Ted Danson) weer helemaal van vooraan. Zou het hem deze keer wel lukken om The Good Place langer open te houden? Of zullen Tahani, Jianyu, Chidi en Eleanor (Kristen Bell) sneller doorhebben dat er onverklaarbare dingen gebeuren in hun persoonlijke ‘hemel’? Je hebt nog tot 28 september om het eerste seizoen in te halen, alvorens te zien hoe de personages het er vanaf brengen in de tweede versie van hun Good Place tussen alle pizzatentjes in plaats van de froyoshops van het eerste seizoen.

29 september

Marvel’s Inhumans Seizoen 1
Er is al veel geschreven over Marvel’s Inhumans in de pers. Ook wij pleiten schuldig. Al blijven we, net zoals de Nederlandse regisseur positief. Wat vooral opmerkelijk was tijdens de volledige marketingcampagne is dat bewerkte beelden van de reeks lang uitbleven. Het heeft bijvoorbeeld geduurd tot 29 augustus, twee dagen voor release van de eerste afleveringen in IMAX-zalen dat het haar van Medusa van wat vechtlust werd voorzien. Kijk zelf maar naar die trailer door op het titeltje hierboven te klikken. Nu er ook Inhumans opstaan doorheen de mensheid vindt Maximus (Iwan Rheon, Game of Thrones) het tijd om met de volledige royale familie en het Inhumaan volk te verhuizen van Attilan op de maan naar aarde. Koning Blackbolt is het daar echter niet mee eens wat het nodige conflict met zich meebrengt. Of de serie al dan niet onze tijd waard gaat zijn lees je binnenkort in onze pilot potential. 

Andere series die deze maand ook (terug) starten

01/09: Narcos seizoen 3
10/09: Fear The Walking Dead seizoen 4
25/09: The Big Bang Theory seizoen 11, Young Sheldon seizoen 1
26/09: This is Us seizoen 2; Brooklyn Nine-Nine seizoen 5
27/09: Empire Seizoen 4, Star seizoen 2
28/09: How To Get Away With Murder seizoen 4, Will & Grace seizoen 9 (reboot)
29/09: MacGyver seizoen 2

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties