Film- en seriekalender oktober 2017: zowel vooruit als terug in de tijd

0

September zit erop. De herfst is officieel in het land. De nachten worden langer. De perfecte setting om onder een warm dekentje te kruipen en nog meer nieuwe en terugkerende series te checken. Ook een filmpje gaan zien in de warme bioscoop behoort nu tot de mogelijkheden zonder het het-is-mooi-weer-schuldgevoel! Maar wij zouden Geekster niet zijn als we jullie niet wegwijs kunnen maken doorheen het hele media-universum. Kom dus allemaal maar aan boord van het Geekster film- en serieschip en laat je voeren langs al het nieuws op tv en in de bioscoop deze maand oktober.

2 oktober

The Gifted
Met Legion is ook FOX meegestapt in de superheldenrage van vorig jaar. Dit jaar komt daar met The Gifted nog een reeks bij. De reeks bevindt zich in het X-Men-universum. De serie kiest er echter wel voor om in een andere tijdlijn zijn verhaal te vertellen dan bijvoorbeeld Logan en X-Men: Days of Future Past. We volgen een paar ouders die ontdekken dat hun kinderen het X-Men-gen met zich meedragen en op de vlucht zijn van de overheid. Uiteindelijk worden ze lid van een ondergronds mutantennetwerk dat vecht om te overleven.

4 oktober

Blade Runner 2049
Een jonge Blade Runner ontdekt een geheim dat ervoor zorgt dat hij de vorige Blade Runner Rick Deckard, die al 30 jaar verdwenen is, moet gaan zoeken. Zo wordt Blade Runner 2049 omschreven op onze favoriete filmsite IMDb. Maak je dus klaar voor een half nostalgische trip naar de toekomst. De nieuwe Blade Runner wordt gespeeld door Ryan Gosling (La La Land), terwijl Harrison Ford (Star Wars: VII The Force Awakens) terugkeert als de OG Rick Deckard. Dennis Villeneuve, de man achter het zeer gesmaakte Arrival, zit hier in de regisseursstoel. 

9-13 oktober

The CW-startweek
Maandag 9 oktober betekent in de VS de terugkeer van The CW op de buis. Deze maand doen ze dat met twee nieuwe reeksen en acht terugkerende shows. Op maandag starten we de week met het derde seizoen van Supergirl en het nieuwe Valor. Valor wordt omschreven als een militair drama over een unit helikopterpiloten op hun (geheime) missies. Dat gebeurt aan de hand van verhalen die zich afspelen zowel in het heden als het verleden.

Dinsdag 10 oktober is het dan tijd voor de eerste Superhero Night, met de terugkeer van The Flash en Legends of Tomorrow. Respectievelijk starten dan het vierde en derde seizoen van deze reeksen die zich in het Arrowverse afspelen.

Op woensdag 11 oktober krijgen we dan de eerste aflevering van het tweede, volgens ingewijden, donkerdere seizoen van Riverdale. Samen met Riverdale wordt de reboot van Dynasty gelanceerd. De reeks speelt zich in onze tijd af en gaat het hebben over de vete tussen twee rijkere Amerikaanse families. Gooi tegenwerkende kinderen en het beheer van hun fortuin er nog bij en je krijgt een reeks waarin de spanningen waarschijnlijk hoog zullen oplopen!

Donderdag 12 oktober wordt weer een bovennatuurlijke avond met het dertiende (!) seizoen van Supernatural en het zesde seizoen van Arrow. Op vrijdag 13 oktober sluiten we de The CW-week komisch af met het derde seizoen van Crazy Ex-Girlfriend en het vierde van Jane The Virgin. Hierin worden een allereerste liefde gewraakt respectievelijk en terug leven in geblazen.

10-20 oktober

Film Fest Gent
Het Film Fest Gent staat ook op de planning deze maand, wat de release van een aantal topfilms met zich meebrengt. Moest je nog geen programma samengesteld hebben zouden deze films zeker niet mogen ontbreken op je lijstje! Binnenkort mag je ook nog een iets uitgebreider artikel verwachten over onderstaande aanraders.

10/11: Insyriated
11/10: Logan Lucky, Marshall
12/10: Suburbicon
13/10: Battle of the Sexes
15/10: The Killing of the Sacred Deer
16/10: Call Me By Your Name
18/10: Three Billboards Outside Ebbing Missouri, The Shape of Water
20/10: I, Tonya

18 oktober

The LEGO Ninjago Movie
De derde LEGO-film is al een tijdje uit in Nederland, maar komt deze maand ook naar onze Belgische zalen. We volgen Lloyd, die het samen met zijn ninjavrienden gaat opnemen tegen zijn vader. De film wordt (in Nederland) helaas niet zo goed onthaald als z’n twee voorgangers (The LEGO MovieThe LEGO Batman Movie). Aan het stemtalent zal het wel niet liggen. Zo zal je Dave Franco, Jackie Chan en Kumail Nanjilani (The Big Sick) het beste van zichzelf horen geven.
Victoria en Abdul

Victoria en Abdul vertelt het verhaal van de (vriendschappelijke) relatie tussen Queen Victoria of the United Kingdom en haar Indische moslimbediende Abdul Karim. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en lijkt ons ook één van de eerste films die gaat strijden in de Oscarrace begin volgend jaar. En dat zal niet enkel door het verhaal zijn, maar ook door de altijd fantastische Judi Dench.

25 oktober

Thor Ragnarok

Eind oktober/begin november staat ook altijd garant voor een nieuwe Marvel-film! Deze maand mogen ze Thor Ragnarok aan hun filmportfolio toevoegen. We vinden een gevangengenomen Thor die het moet opnemen tegen de Hulk. Tegelijkertijd moet hij er ook voor zorgen dat Hela Thors thuis Asgard en de inwoners niet vernietigd. Taika Waititi maakt zijn regisseursdebuut bij Marvel. Hij stond echter ook al in voor een aantal kortfilms waarin wordt uitgelegd waar Thor was tijdens Captain America: Civil War. Chris Evans, Captain America, maakt helaas zijn opwachting niet. We zien echter wel Chris Hemsworth zijn rol als Thor hernemen, samen met Tom Hiddleston als Loki en Benedict Cumberbatch als Dr. Strange. Daarnaast is het ook uitkijken naar Cate Blachett als de almachtige Hela.

27 oktober

Stranger Things
Netflix’ nostalgische verrassing van vorig jaar, Stranger Things, keert deze maand terug voor een tweede seizoen! We zijn ongeveer een jaar na de gebeurtenissen van het eerste seizoen in het jaar 1984. De vier vrienden proberen vooral die eerdere gebeurtenissen een plaats te geven. Will heeft echter last van een soort posttraumatische stressstoornis, waardoor hij steeds een schaduwmonster ziet. Daarnaast zou ook het achtergrondverhaal van Eleven uit de doeken gedaan worden.

11 oktober

(De release van American Assasin werd blijkbaar een maandje opgeschoven of werd verkeerd medegedeeld door de auteur van deze post. Klachten over het delen van dit #fakenews vorige maand mogen overgebracht worden naar ons twitter-account @geekster_blog.)

American Assasin
Na The Maze Runner en The Internship blijft Dylan O’Brien werk vinden in de filmwereld. Dat helaas ten koste van Teen Wolf. Deze keer speelt hij Mitch, een jongeman die zijn ouders en vriendin is verloren aan terrorisme. Later wordt hij gerekruteerd door de CIA, waar hij getraind wordt om juist dat terrorisme tegen te gaan. Het duurt dan ook niet lang tot dat hij samen met zijn mentor een complot ontdekt dat een wereldoorlog wil doen starten in het Midden-Oosten.

Andere series die deze maand ook (terug) starten

06/10: Once Upon a Time seizoen 7
11/10: The Shannara Chronicles seizoen 2

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties