Film- en seriekalender november 2017: Film Fest Gent-releases en DC unites

0

Halloween is voorbij! Oktober was voor de filmfan een drukke maand met het Film Fest dat plaatsvond in Gent. Maar nu is het tijd voor de modale man en vrouw om enkele Film Fest-films te gaan ontdekken deze maand november! De andere films en series van deze maand vergeten we natuurlijk ook niet! 

1 november

Logan Lucky
Deze nieuwste van Steven Soderbergh is wellicht de meest vermakelijke film die Elien op het Gentste filmfestival gezien heeft. Logan Lucky heeft niet bijster veel diepgang, maar als het verhaal goed zit, hoeft dat ook niet altijd. Dit heist-verhaal over een egoïstische Robin Hood die geld steelt van het racecircuit, heeft het stiekem wel over de relatie tussen broers, exen, vaders en dochters en hoe ver je voor hen zou gaan. Dat alles in een vlotte, quirky film met een unieke stijl. En met heel veel humor. Logan Lucky is oprecht grappig. Dat is zeker ook de verdienste van de cast. Soderbergh heeft een geweldig en verrassend ensemble bij elkaar gebracht.
The Killing of a Sacred Deer
Nadat een jongen dicht bij het gezin van Colin Farrell en Nicole Kidman komt, gebeuren er vreemde dingen. Dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt, maar meer kunnen we niet zeggen over de plot wegens spoilers. Elien, onze Film Fest Gent-ganger, is echt fan van de regiestijl van Lanthimos, en door zijn instructies aan de acteurs om formeel te blijven, wordt het geheel soms zelfs grappig. Dat in combinatie met de creepy sfeer levert een uiterst speciale film op. Mensen met een zwakke maag zullen bij een of twee scènes het best wegkijken. En hoe goed Farrell en Kidman ook zijn, deze film is een echte showcase voor de briljante vertolking van Barry Keoghan, die we eerder deze zomer leerden kennen in Dunkirk.
Loving Vincent
Loving Vincent wordt ons verkocht als de allereerste volledig geschilderde film! Wat dat betekent? De film is opgebouwd aan de hand van 65.000 olieschilderijen die samen het levensverhaal vertellen van de gekende Vincent Van Gogh. Leuk extra weetje, de film werd voor een deel bekostigd met de hulp van Kickstarter.

3 november

Alias Grace
Na The Handmaid’s Tale wordt er opnieuw een boek van Margaret Atwood vertaald naar het kleine scherm. In Alias Grace volgen we het verhaal van Grace Marks, een jonge Ierse immigrante en dienstmeisje in Canada tijdens de 19e eeuw. Zij zit samen met een stalknecht al 15 jaar vast voor de moord op haar werkgever en zijn huishoudster. Maar Grace beweert dat ze een deel van haar geheugen kwijt is en zich amper nog iets herinnert van toen. Door flashbacks komen we beetje bij beetje te weten wat er echt gebeurd is. De trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

5 & 11 november

Pokémon de film: Ik kies jou!
Het reisje van Ash naar Alola in de Pokémon Sun/Moon games bracht ook een nieuwe animereeks met zich mee. Die afleveringen werden voor het eerst in jaren ook visueel wat geüpdatet. Wist je trouwens dat de Pokémon-anime dit jaar 20 jaar bestaat? Reden genoeg voor The Pokémon Company om dat te vieren met een nieuwe film. Doorheen Pokémon de film: Ik kies jou! wordt het allereerste seizoen opnieuw verteld. Op die manier kan ook een nieuw publiek kennis maken Ash en Pikachu! Voor het wat ouder publiek is de film vooral een nostalgische trip naar de beginjaren van de Pokémon-hype. Helaas voor ons, nostagici, werden er wel wat verhaalelementen aangepast. Zo zal je natuurlijk enkele nieuwere Pokémon te zien krijgen. Helaas werden Misty en Brock echter vervangen door twee nieuwe companions.

8 november

Battle of the Sexes 
Feminisme, LGBTQA-rechten en een van Eliens favoriete sporten: Battle of the Sexes was volledig gemaakt met Elien als publiek in het acterhoofd. In dit portret van Billie Jean King, Bobby Riggs en hun belangrijke tennismatch vinden we gelijkenissen met de vorige film van regisseurs Valerie Faris en Jonathan Dayton, Little Miss Sunshine. Ten eerste is er Steve Carrell, die hier voornamelijk terugkeert naar zijn komische roots. Daarnaast is ook de warme sfeer opnieuw opvallend. Er is veel enthousiasme in deze film gekropen, en dat zie je ook aan de cast. Maar het hart van de film is zonder twijfel Emma Stone. Haar vertolking van Billie Jean King is genuanceerd, eerlijk en zeker niet flashy. De jaren 70 zien er geweldig uit, en ook het script is slim en vloeiend. Grappig, emotioneel, opzwepend, spannend. Ga er gewoon heen.

15 november

Justice League
Na het zeer gesmaakte Wonder Woman is het tijd voor de vijfde terugkeer naar het DC Extended Universe. Het is namelijk al tijd om de verschillende superhelden in het DCEU samen te roepen om het op te nemen tegen Steppenwolf en de parademons. We zien natuurlijk Gal Gadot terug als Wonder Woman en ook Ben Affleck is opnieuw van de partij als Batman. Daarnaast maken we deze keer uitgebreider kennis met The Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) en Cyborg (Jason Momoa). En natuurlijk zullen er nog wel een hele hoop bekende personages de revue passeren. Zack Snyder, de man die ook Batman v Superman: Dawn of Justice op zijn naam heeft staan, regisseert een veel kleurrijker vervolg.

17 november

The Punisher 
Na zijn bijrol in het tweede seizoen van Daredevil heeft Netflix eindelijk het licht gezien en hebben ze hem zijn eigen reeks gegeven. John Bernthal hervat zijn rol als de wraaklustige Punisher en tezamen met de hacker Micro moeten ze het opnemen tegen de grootste criminelen van deze aardbodem: corrupte, machtsmisbruikende Amerikaanse militairen. De producent en schrijver zal bij de Hannibal-fans onder jullie ook wel een belletje doen rinkelen, waarin hij hetzelfde takenpakket vervulde. Hou onze site alvast goed in de gaten voor Timothy’s oordeel over het eerste seizoen!

21 november

Marvel’s Runaways

Een nieuwe maand, een Marvel-serie, zo lijkt het. Na The Gifted vorige maand komt ook Runaways er bijna aan. Deze serie wordt geproduceerd door ABC, waar ook Agents of S.H.I.E.L.D., Agent Carter en Inhumans te zien waren/zijn, maar wordt uitgezonden op dochterzender Hulu. In Runaways ontdekken een groep jongeren dat hun ouders niet zo saai zijn als ze dachten. Integendeel, ze blijken lid van een soort criminele sekte. Als de jongeren dat ontdekken, slaan ze samen op de vlucht. Showrunners Josh Schwartz en Stephanie Savage kennen we nog van Gossip Girl, dus hopelijk leveren ze voor Runaways de kwaliteit van de eerste seizoenen van die monsterhit. Het is ook de eerste grote tv-rol voor James Marsters sinds hij Spike speelde in Buffy the Vampire Slayer. Nostalgie!

27-28 november

Arrowverse Crossover
Het is weer zover. Het is weer tijd voor de ondertussen jaarlijks terugkerende superheldencross-over van het Amerikaanse The CW. De vier shows onder leiding van producer en schrijver Greg Berlanti starten maandag 27 november een 4-delig verhaal. Eerst zien we op maandag (bij ons dinsdag) alle leden van het Arrowverse samenkomen tijdens Supergirl en Arrow. Dinsdag, (woensdag in onze contreien) komt het overkoepelend verhaal tot een conclusie in The Flash en Legends of Tomorrow. Voor specifieke plot points is het helaas nog wat te vroeg maar bereid je maar voor op alweer een episch verhaal waarin de wereld gered zal moeten worden!

29 november

Coco
Je kan er je kalender op gelijk zetten, eind november speelt er een nieuwe Pixar-film in de zalen! Dit jaar is het Coco die onze harten wil veroveren. Coco haalde zijn inspiratie uit het concept Dias de los Muertos, wat zorgt voor een kleurrijke film met een toch iets donkerdere boodschap. Specifieker volgen we Miguel die van zijn familie geen muziek mag maken. Toch aspireert hij om net zoals zijn helaas gestorven idool topmuzikant te worden. Door te rebelleren zet Miguel echter een aantal zaken in gang die ervoor zorgen dat de familiegeschiedenis opgerakeld wordt.
Thelma
Als laatste Film Fest-film promoten we wat Niet-Amerikaanse cinema, zeker als die zo origineel is als Thelma. Deze Noorse scifithriller is een van de meest gewaagde coming-of-agedrama’s die Elien zag op het Film Fest. Wanneer de christelijk opgevoede Thelma begint aan de universiteit, gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open. Eerst heeft ze het moeilijk om vrienden te maken en voelt ze zich ontzettend eenzaam. Het gaat zo ver dat Thelma epileptische aanvallen krijgt. En dan komt Anja in haar leven. Ze worden al snel vrienden, en stilaan ook meer dan dat. Uit vrees voor haar ouders wil ze die gevoelens echter onderdrukken, maar daardoor ontluiken er bovennatuurlijke krachten bij haar. En daar zit meer achter dan ze eerst denkt…
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties