Film- en seriekalender december 2017: tijd- en ruimtereizen met de trein

0

November is voorbij! Tijd om af te tellen naar Kerstmis en het nieuwe jaar. De winter staat bij deze ook op onze deur te kloppen. Hoor je die koude gure wind tegen je ramen en deuren slaan? Of staat het geluid van je serie of film die je aan het kijken bent te luid? Waarschijnlijk wel, maar wat zou je deze december kunnen bekijken? Geekster wijst je ook deze maand weer de weg doorheen het hele media-universum. Kom dus allemaal maar aan boord van het Geekster film- en serieschip en laat je voeren langs al het nieuws op tv en in de bioscoop.

1 december

Agents of Shield seizoen 5
Na meer dan 6 maanden wachten (bedankt Inhumans!) is het eindelijk zover: Agents of S.H.I.E.L.D. is terug voor het vijfde seizoen. Waarom de reeks de moeite waard is, hebben we al eerder besproken en dat lijkt in het nieuwe seizoen niet anders te zijn. Spoiler alert: aan het eind van het vorige seizoen zagen we hoe Coulson en het team meegenomen werden door een mysterieuze organisatie en hoe Coulson uiteindelijk wakker werd in spaaaaace. Uit de trailers en de eerste 17 minuten van de seizoenspremière blijkt dat bijna het hele team daar ook naartoe is gebracht en dat ze daar duidelijk niet alleen zijn. Na alle VFX-hoogstandjes van de voorbije jaren zullen nu aliens aan dat lijstje toegevoegd worden. Waarom het team in de ruimte zit, hoe ze weer naar de aarde zullen geraken en waarom niet iedereen is meegenomen, zal nog moeten blijken. Ik hoop alvast op een even sterk seizoen als vorig jaar en kijk al uit naar de 100ste aflevering, die zonet is ingeblikt. Maar eerst wordt het seizoen afgetrapt op een nieuwe dag en tijd: elke vrijdag om 20u op ABC (2u lokale tijd).
Dark
Dark is de nieuwe Netflix Original die je deze maand in de gaten moet houden. Het is de eerste reeks die Netflix besteld heeft in Duitsland. Dark neemt ons mee naar een klein dopje genaamd Winden dat wordt opgeschud als twee kinderen er verdwijnen. Die gebeurtenis zorgt voor een spannend en eng verhaal waarin tijdreizen een belangrijke rol zal spelen. De nieuwe serie kan trouwens wat doen denken aan Stranger Things en The OA. Bereid je dus maar voor op een slimme, zeer bingewaardige nieuwe reeks! Wat wij ervan vinden, lees je hier binnenkort!

6 december

Murder on the Orient Express
Cluedo in de cinema, zo kan je Murder on the Orient Express ook omschrijven eigenlijk. Agatha Christies bekende detective Hercule Poirot kan nooit eens rust nemen van zijn detectivewerk. Tijdens een reis met de legendarische Orient Express wordt hij geconfronteerd met de moord op een van de passagiers. Al snel blijkt dat niemand anders dan één van de andere reizigers de moord op zijn geweten heeft. De vraag blijft echter: wie? Aan Poirot, vertolkt door Kenneth Branagh, om de moordenaar te ontmaskeren. Onder de verdachten herken je onder andere ook ook nog Penélope Cruz, Willem Dafoe (Death Note), Judi Dench, Josh Gad, Michelle Pfeiffer en Daisy Ridley! Een echte topcast dus.
Suburbicon
Suburbicon is een donkerkomische misdaadthriller die zich afspeelt in een schijnbaar vredig Amerikaans stadje in het suburbia van de fifties. Gardner Lodge is een doodgewone familieman die verliefd is op Margaret, de zus van zijn vrouw. Hij bedenkt samen met Margaret het plan om een inbraak in scène te zetten, het verzekeringsgeld op te strijken en naar Aruba te vluchten. Maar de zaken lopen bloederig uit de hand wanneer een verzekeringsinspecteur zich ermee komt moeien. Wij vonden hem alleszins de moeite, maar de film kon niet alle critici bekoren.
Paddington 2
Nadat het hartverwarmende Paddington in 2014 onmiddellijk een klassieker werd, wagen de producenten zich nu aan een vervolgavontuur voor de pratende beer. Paddington (Ben Wishaw) voelt zich intussen al goed thuis bij het gezin Brown en gaat op zoek naar een verjaardagscadeau voor zijn tante Lucy, die in Peru is achtergebleven. Hij stuit op een prachtig pop-upboek van Londen, maar iemand anders had zijn oog er ook al op laten vallen en dus wordt zijn cadeau al snel gestolen. Na de fantastische Nicole Kidman in de eerste film, is de rol van villain nu weggelegd voor Hugh Grant, die met Phoenix Buchanan eigenlijk een soort bombastische versie van zichzelf speelt. Volgens de critici is het vervolg minstens even goed of zelfs beter dan het origineel.

8 december

The Crown seizoen 2
Vorig jaar kozen we The Crown al als een van onze favoriete reeksen van 2016, en het tweede seizoen belooft even geweldig te worden. We blijven Queen Elisabeth II (Lilibeth voor de vrienden) volgen, nu ze helemaal gesetteld is in haar rol als Elisabeth Regina. De oorlogsjaren zijn eindelijk verteerd, maar haar relatie met zowel echtgenoot (een gewéldige Matt Smith) en zus Margaret (na het verbod om te trouwen met een gescheiden man) leveren kopzorgen op. De geweldige muziek, ravissante decors en een blik achter de schermen maken hier een must-see van.

13 december

Star Wars VIII: The Last Jedi
Eigenlijk, laat ons eerlijk zijn, is dit de enige film die er deze maand toe doet. Twee jaar na de eerste film van de nieuwe trilogie en de alleenstaande spin-off vorig jaar is het tijd voor Star Wars VIII: The Last Jedi! De film werd geschreven en geregisseerd door Rian Johnson (Looper, Breaking Bad). Hij neemt dat werk over van J.J. Abrams, die de eerste film van de sequel trilogy had ingeblikt. Bereid je dus maar voor op het epische vervolg van Reys verhaal, dat trouwens zo goed als meteen na de laatste scène in Star Wars VI: The Force Awakens start.
Façades
Façades is de nieuwe film van regisseursduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns en kende zijn première op het voorbije Film Fest Gent, waar het hoge ogen gooide. Natali Broods speelt Alex, een vrouw die terug bij haar dementerende vader (Johan Leysen) gaat wonen om voor hem te zorgen nadat haar moeder plots is vertrokken. Haar vader blijft echter vaag over de reden daarvoor, maar beetje bij beetje ontdekt Alex dat een pijnlijke gebeurtenis uit het familieverleden er iets mee te maken heeft. Ondertussen heeft ze ook zelf af te rekenen met huwelijksproblemen.

20 december

Wonderstruck
Todd Haynes is na Carol terug met een film over de wereld van kinderen, het lot en hoe het verlies van je gehoor je leven kan veranderen. Een helft van de film is een ode aan de stille zwart-witfilms, en Haynes is zeker in zijn opzet geslaagd. Ook de sfeer in het andere deel, dat zich afspeelt in de jaren 70, klopt volledig schrijft Elien. Julianne Moore bewijst dat ze in elke setting een topactrice is, en ook de kindacteurs zijn fantastisch.

26 december

Doctor Who Christmas Special 2017
Het zit eraan te komen! The Doctor gaat regenereren. In wie de twaalfde doctor gaat veranderen weten we al. Dat wordt Jodie Whittaker, die je misschien kan kennen van Broadchurch. Na het geslaagde tiende seizoen moeten we nu dus afscheid nemen van Peter Capaldi en zijn compagnon Bill Potts gespeeld door Pearl Mackie. Dat gebeurt deze kerst tijdens de jaarlijkse kerstspecial! Dit jaar beleeft The Doctor, die dus nog steeds weigert te regenereren, een avontuur samen met de allereerste doctor die we ooit hebben leren kennen in 1963.

27 december

Pitch Perfect 
Na de eerste Pitch Perfect in 2012 en de tweede in 2015 is het dit jaar tijd voor het slotstuk van de franchise. Na het winnen van de a capella wereldkampioenschappen komen de dames weer met hun voeten op de grond. Ze merken namelijk dat het maken van muziek met hun mond niet meteen veel jobdeuren opent. Gelukkig krijgen ze de kans om nog één keer op tour te gaan, waar natuurlijk wat zaken verkeerd lopen! Alle Bella’s, waaronder Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow en Anna Camp, keren natuurlijk nog een laatste keer terug voor dit avontuur. Verder houd je best ook je ogen open voor cameos van onder andere DJ Khaled.
Wonder 
Voor de fans van de betere tearjerker is hier Wonder, geregisseerd door Steven Chbosky (schrijver van The Perks of Being a Wallflower) en gebaseerd op de bestseller van RJ Palacio. Auggie (Jacob Tremblay) is een 11-jarige jongen die door een aandoening misvormd is aan zijn gezicht. Door de vele operaties kreeg hij altijd thuis les, maar nu gaat hij voor het eerst naar school en dat verloopt niet vlekkeloos. Een, naar het schijnt, hartverwarmende en emotionele film met een schitterende Jacob Tremblay in de hoofdrol en steun van Julia Roberts en Owen Wilson. Wat wil een mens nog meer bij deze koude temperaturen? Vergeet die zakdoeken niet.
All the Money in the World 
Deze film is de laatste tijd vooral in het nieuws gekomen door het feit dat Kevin Spacey vervangen werd door Christopher Plummer na de aanklachten van seksueel wangedrag aan zijn adres. Je zou bijna vergeten dat de film van Ridley Scott ook nog ergens over gaat. Onterecht, want de film is waargebeurd en draait eigenlijk niet rond het personage dat Plummer zal spelen, maar rond Michelle Williams’ Gail. Wanneer haar zoon, John Paul Getty III, ontvoerd wordt, verzoekt ze zijn grootvader, de steenrijke oliemagnaat J. Paul Getty (Plummer), om het losgeld te betalen. Hij weigert echter en dus slaat ze de handen in elkaar met een ex-CIA-agent (Mark Wahlberg) om het losgeld te verzamelen en haar zoon zelf vrij te krijgen. Maar de ontvoerders laten niet met zich sollen en dus blijft Gail proberen om de koppige Getty te overtuigen. Ga dus niet kijken voor de controverse, maar voor de glansrol van Michelle Williams.

29 november

Vikings Seizoen 5 werd vorige maand een klein beetje uit het oog verloren door de samensteller van dit artikel. (Klachten hierover mogen overgebracht worden naar het @geekster_blog-twitter-account.)

Vikings seizoen 5
De epische historische reeks over Vikingheld Ragnar Lothbrok gaat nu vooral over zijn zonen.
Er is een oorlog gestart tussen Ivar en Ubbe, die daardoor ook even de dreiging vanuit Wessex vergeten. Floki ontdekt dit seizoen waarschijnlijk IJsland en Lagertha gaat sowieso weer badass zijn. Ook splitsen de onafscheidelijke broers Harald en Halfdan zich. Die laatste volgt Bjorn naar de middellandse zee en Harald vecht mee met Ivar. Als fan van Game of Thrones en geschiedenis moet je net als ons al een eindje aan het aftellen zijn! Toegegeven, Vikings is niet altijd historisch correct, maar de Vikingen zelf worden wel heel goed afgebeeld.
Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties