Film- en seriekalender augustus 2017: Belgische animatie, ontsnappingen en dodelijke notities

1

Na de maand juli waarin toch een aantal blockbusters op het kleine en grote scherm passeerden is het tijd voor de serie- en filmkalender van augustus. Voor velen nog steeds vakantie en dus veel vrije tijd! Het perfecte moment om een aantal serietjes te bingen of naar de film te gaan! Maar welke films en nieuwe series mag je deze maand zeker niet missen? Wij zouden Geekster niet zijn als we jullie niet wegwijs zouden kunnen maken doorheen het hele media-universum. Kom dus allemaal maar aan boord van het Geekster film- en serieschip en laat je voeren langs al het nieuws op tv en in de bioscoop.

2 augustus

Bigfoot Junior
Een Belgische animatiefilm, zo wordt Bigfoot Junior voorgesteld tijdens de reclameboodschappen in je plaatselijke bioscoop. De vraag is nu of we kunnen wedijveren met de Amerikaanse studio’s. De vormgeving van de personages ziet er in de trailers alvast zeer goed uit! Het verhaal gaat over Adam die op zoek gaat naar zijn mysterieus verdwenen vader. Uiteindelijk blijkt zijn vader Bigfoot te zijn. Maar waarom is hij destijds ondergedoken?

Baby Driver
Edgar Wright, de man die ook verantwoordelijk is voor het zeer leuke Scott Pigrim vs. the World is terug met een nieuwe origineel opgezette film. De originaliteit zit hem deze keer vooral in het opvallende gebruik van de soundtrack doorheen de scènes. Wright slaagt erin om achtervolgingsscènes en de muziek volledig op elkaar af te stemmen zoals we persoonlijk nog niet veel gezien hebben. We volgen Baby (Ansel Elgort) als chauffeur van vluchtauto’s en hoe hij zich eigenlijk uit die wereld wil lostrekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat wij bij Geekster ervan vinden lees je hier!

9 augustus

The Circle
‘Facebook, de film’, zo zou deze film ook getiteld kunnen zijn. Mae, Emma Wattson, begint te werken bij The Circle. The Circle heeft als doel alles van hun gebruikers en werknemers te weten en die kennis te gaan gebruiken om ieders leven beter te maken. De vraag is natuurlijk of mensen het zien zitten dat ze constant in de gaten worden gehouden en geanalyseerd worden? De film is trouwens gebaseerd op een boek waarvan je een dezer weken een review mag verwachten.

The Big Sick
Kumail Nanjiani, die je misschien kent van Silicon Valley waar hij Dinesh vertolkt, heeft zijn eigen levensverhaal uitgeschreven en verfilmd. Kumail is ooit gestart als Uberchauffeur naast zijn optredens als komiek. Tijdens één van die optredens leert hij Emily kennen, een Amerikaanse vrouw die zijn hart kan veroveren. Helaas heeft zijn familie andere traditionele Pakistaanse plannen, waardoor hij Emily thuis niet durft voorstellen. Maar dan slaat het noodlot toe en krijgt Emily een mysterieuze ziekte …

16 augustus

Atomic Blonde
Atomic Blonde neemt ons mee naar Berlijn waar MI6-agente Lorraine Broughton (Charlize Theron) een opdracht kreeg. Er is namelijk een lijst met daarop alle geïnfiltreerde dubbelagenten bij de Russen in de verkeerde handen terecht gekomen. Dat op de vooravond van de val van de Berlijnse muur is natuurlijk niet zo handig. James McAvoy (X-Men) speelt haar contactpersoon en David Leitch regisseert. Leitch is trouwens ook bezig met het regisseren van Deadpool 2.

 

The Dark Tower
The Dark Tower waarnaar verwezen wordt in de titel van Stephen Kings boek en de gelijknamige film die uitkomt deze maand is een constructie die het universum en zijn verschillende werelden samenhoudt. Het is aan Gunslinger, gespeeld door Idris Elba, om de toren te vinden en te beschermen tegen de Man in Black, vertolkt door Matthew McConaughey. Volgens geruchten zou dit verhaal de start kunnen zijn van een Stephen King Universe. Er zouden namelijk connecties kunnen gelegd worden naar andere verhalen van Kings hand. Onder andere naar de opkomende horrorprent IT. Maar ook de in de maak zijnde series van The Mist, Castle Rock en Mr. Mercedes zouden linken naar een groter geheel.

 18 augustus

 

The Defenders: seizoen 1
Na Marvel’s Daredevil, Marvel’s Jessica Jones, Marvel’s Luke Cage en Marvel’s Iron Fist is het tijd voor eenzelfde opzet als The Avengers waarin alle (tv-)helden samenkomen. The Defenders nemen het in hun eerste groepsavontuur op tegen The Hand. The Hand is een organisatie ninja’s die zoveel mogelijk macht willen vergaren. Wat wij zelf van de ondertussen vijfde marvelserie op Netflix vinden lees je ook binnenkort op uw ruimteschip.

23 augustus

The Hitman’s Bodyguard
Je bent een huurmoordenaar en moet gaan getuigen op een proces voor de internationale rechtbank. Dat is de opzet van The Hitman’s Bodyguard. Om veilig vanuit het Verenigd Koninkrijk tot in Den Haag te raken wordt Samuel L. Jackson, de hitman, vergezeld door een bodyguard gespeeld door Ryan Reynolds. Wat volgt is een actiefilm met een hoop ontsnappingspogingen en achtervolgingsscènes doorheen Nederland waarbij de twee aartsvijanden moeten leren samenwerken.

25 augustus

Death Note
Death Note vertelt het verhaal van Light Turner, een student die door toedoen van Ryuk (van stem voorzien door Willem Dafoe), een soort Magere Hein, een nogal speciaal notitieboekje vindt. Het Death Note boek laat namelijk iedereen wiens naam in het notitieboek wordt geschreven vermoorden. Light beslist van het boek te gebruiken om de wereld van mensen te ontdoen die hij het leven niet waardig vindt. Maar dan wordt hij ontdekt door een detective genaamd L. Het verhaal is gebaseerd op een superpopulaire Japanse Manga, maar volledig herschreven naar een Amerikaanse, westerse setting. Of de film al dan niet goed wordt bevonden door uw bemanningsleden van het Geeksterschip lees je hier!

30 augustus

Terminator 2: Judgement Day 3D
Herbeleef Terminator 2: Judgment Day nu ook in drie dimensies! De duurste film van de jaren negentig (meer dan 100 miljoen dollar) was indertijd een hoogstandje van nieuwe speciale effecten die nog steeds invloed hebben op de hedendaagse film. James Cameron, die wel vaker aan de wieg staat van nieuwe filmtechnologieën, was ook hier de de regisseur. In T2 wordt Schwarzenegger terug naar 1994 gestuurd om een jonge John Connor en zijn moeder Sarah te beschermen van een nieuwe Terminator, de T-1000.


30 juli

(Deze dag met bijhorende première van deze serie werd vorige maand volledig over het hoofd gezien door onze redacteur; klachten hierover mogen overgebracht worden naar ons twitter-account @geekster_blog.)

Teen Wolf : Seizoen 6b
Het laatste seizoen van Teen Wolf is vorige zondag gestart. Hopelijk hebben jullie ook gekeken en niet te veel tranen moeten laten omdat het na de nog komende negen afleveringen echt volledig gedaan is. Maar gelukkig gaan Jeff Davis, de schrijver, en zijn cast zich nog eens volledig geven. Bereid je voor op de terugkeer van een aantal personages die we al een tijdje niet meer gezien hebben. Ook de laatste en hopelijk meest enge en tot de verbeelding sprekende schurk mag natuurlijk niet ontbreken. En nog een weetje, MTV is eigenlijk al aan het denken over een reboot met een nieuwe cast.

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties