‘Fantastic Four’, de reboot: de teaser trailer

2

Iedereen kent hem: die zatte nonkel die op familiefeestjes telkens weer datzelfde verhaal, dat niemand wil horen, bovenhaalt en met zijn zatte botten het in een deftige manier wil raaskallen. Maar ergens een belangrijk element vergeet en tot vervelens toe opnieuw begint. Of die maat die op café weer diezelfde flauwe mopjes blijft vertellen omdat hij weet dat hij daar succes mee heeft, maar niet goed meer weet hoe de vork in de steel zat, bijgevolg de clou de mist in laat gaan en een nieuwe poging onderneemt. En iedereen probeert op een zo beleefde manier die nonkel of maat af te wimpelen, desnoods gewoon aan een andere tafel gaat zitten omdat je je hebt voorgenomen er een gezéllige avond van te maken. Je bent die herkauwde eenheidsworst zo beu als str… kouwe pap.

Herkenbaar? En Hollywood? Die heeft voor ons wéér eens een herkauwde brok cinemavermaak voor ons in petto. Want zat er eigenlijk iemand te wachten op een reboot van The Fantastic Four? Was er iets mis met de vorige versies? Die waren niet slecht. Toch? Of Wel? Maakt het eigenlijk iemand een zak uit? Hollywood, en dan vooral 21 Century Fox heeft beslist dat er een nieuwe versie komt. Ze hadden ergens nog rechten liggen die ze niet willen kwijtspelen, dus daar moet dan maar iets mee gedaan worden. Guardians of the Galaxy blies een nieuwe adem in het superheldengenre. Het publiek snoepte er van. De sociale media stonden er vol van. Dat Fantastic Four uit ditzelfde vaatje moet tappen ligt voor de hand. De comics? Niet belangrijk. ’t Zal er op lijken. Van ver. Goed? Wat maakt het uit.

Reed Richards

En wat maakt het uit? De release van FF staat al maanden in onze agenda aangekruist met een grote omcirkelde 4. Superheldenfilms scoren. De kassa zal weer rinkelen. Ons geld zal weer vloeien. Die zatte nonkel krijgt van ons nog een slaapmutsje. Die maat op café geven we nog een rondje. Laat ze hun verhaal nog eens vertellen. Hoeveel keer zeiden we zelf als kind als we aan het verliezen waren: “Kom, we beginnen opnieuw” of “het telt niet, opnieuw!”. En of de film goed is? Of we de sociale media weer gaan spammen met onze “waaws” en “cools”, dat zullen we in augustus dan wel zien. Voorlopig kunnen we ons al opwarmen aan de trailer. Die staat sinds kort online.

Veel komen we nog niet te weten. Behalve dat “The Torch” nu gespeeld wordt door een zwarte acteur, Michael B. Jordan (Steve Montgomery uit Chronicle). (Dat belooft als zijn zus, Kate Mara (Zoe Barnes uit House of Cards) hem komt vertellen dat hij eigenlijk geadopteerd is.) En die zus is dan weer belangrijk in een Easter Egg die de makers in deze trailer hebben verstopt. Och: ik kan het niet laten: in seconde 45 zie je haar aan een computer zitten en links onderaan van haar scherm zie je een IP adres: 23.21.190.125. Type dat adres in je browser en je komt alles te weten over het fictieve Latveria. (Maar dat laatste heb je niet van mij. Got it?)

Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties