Doe het zelf: de Star Wars-editie

0

Een tijdje geleden schreef ik voor jullie een doe het zelf overzicht van de beste geeky brei- en haakpatronen. Aandachtige lezers zullen dan vast opgemerkt hebben dat Star Wars daarin volledig ontbrak. Om jullie voor te bereiden op The Force Awakens, of nog snel inspiratie op te doen voor de kerstcadeaus, zet ik dat natuurlijk graag recht. Ik verwijs jullie graag door naar het eerste artikel voor tips & tricks en links naar instructievideo’s.

Doe het zelf – om te dragen

babyyodaHet is winter, en je moet natuurlijk ook je oren beschermen. Waarmee lukt dat beter dan met een Yoda-muts? Er zijn ook patronen voor babymutsjes: je kunt immers niet snel genoeg beginnen met de indoctrinatie… Voor de liefhebbers van een wat meer vrouwelijke en elegante stijl, zijn er uiteraard ook mogelijkheden zat. Met Princess Leia’s elegante vlechtkapsel zit je ook meteen goed om je oren warm te houden.

 

Er zijn ook mensen onder ons die graag hun voorliefde voor de droids tot uiting laten komen in hun mutskeuze. Daarvoor bestaat er al heel lang een R2D2-muts, maar de absolute lieveling uit The Force Awakens, de allerschattigste BB-8, is nu ook van een mutspatroon voorzien. Voor zij die eerder The Dark Side hun voorkeur geven, is er ook deze stormtrooper-hat of deze Death Star Slouchy Hat. May the force be with you…

sjaalNaast mutsen zijn er uiteraard ook sjaals en wanten nodig om alle gevoelige plekjes te beschermen tegen de kou. Bij de sjaals zie je vooral double knits, waarbij de voorkant en de achterkant dezelfde tekeningen hebben, alleen in tegenovergestelde kleuren. Er bestaan ook tal van charts waarmee je zelf je favoriete figuren en iconen kunt toevoegen aan een simpele sjaal. Voor de wanten vond ik Chewbaccaeen scoundrel-tribute voor Han Solo, en Darth Vader-wanten, die erg geschikt zijn voor mensen die hun punt graag maken zonder al te veel te praten.

Doe het zelf – om te spelen

lightsaber!!Ook knitwear designers zijn helemaal klaar voor de première. Brei je eigen lightsaber, om iedereen jaloers te maken. Er is een gratis patroon voor beginners, of kies voor een mooiere versie, voor meer gevorderde breiers, dat nog tot 18 december aan de helft van de prijs verkocht wordt.

Naast de legendarische light-saber battles wil je natuurlijk ook de ruimte-gevechten kunnen naspelen. Met dit patroon kun je je eigen X-Wing, TIE-fighter en zelfs de Millenium Falcon haken, om zo nieuwe avonturen te kunnen blijven verzinnen, lang na het einde van de films.

CHEWYAls het allemaal wat vredelievender mag, en de eerder vermelde mutsen niet voldoende zijn om de kleintjes in de familie tot het Star Wars-fandom te bekeren, kun je ze nog altijd een zelfgehaakte Wookie cadeau doen. Ik heb altijd al mijn eigen Chewy gewild… Ook de BB-8 heeft een fantastisch amigurumi-patroon, voor wie het exemplaar uit onze Gift Guide toch wat te prijzig vindt.

BB8_Pattern_3_medium2Doe het zelf – als decoratie

0008_medium2 (1)Wil je een wat originelere verpakking voor je smartphone? Heb je geen zin om een fortuin uit te geven aan een hippe Star Wars-hoes? Je kunt ook zelf je eigen Darth Vader smartphone cozy in elkaar haken.

 

 

kussnKussens zijn zo ongeveer het saaiste decoratie-element ooit. Ze zijn rechthoekig of ze zijn eentonig, in de winkel vind je weinig originaliteit. Daarom is het beter om er zelf te maken. In de vorm van een Deathstar. Of met het logo van de Rebel AllianceSearch your feelings. You know it to be true.

 

Neem het aan van uw Geeksterbomma: niets is zo vervelend als een heerlijke pot thee zetten en wanneer je aan de laatste tas toekomt, beseffen dat wat ooit een godendrank was, nu nog maar lauwe brol is (dat geldt ook voor koffieliefhebbers). Om je thee- of koffiepot te beschermen tegen het warmteverlies, kun je natuurlijk in de winkel een theemuts kopen. Maar is het niet beter om er zelf eentje te breien? Naar de beeltenis van Yoda? Je kunt ook R2D2 vragen om je te helpen bij deze zware missie.

teacosy

Share.

About Author

An-Sofie

Uw bomma, maar dan geekier: houdt van breien, koekjes of taart bakken en thee, keukenprinsesje in de dop. Wordt blij van boardgames, gin, series netflixen en strips. En van Geekster. Vooral van Geekster. Knijpt niet in je wangen.

Reacties