Deze FACTS-gasten mag je niet missen!

0

FACTS staat voor de deur en de Belgische Comic-Con viert ondertussen zijn 29ste editie! Oeh, volgende lente is het gewoon een feesteditie! Maar dit weekend dus de 29ste keer dat iedereen zijn favoriete personages kan vieren in de vorm van cosplay en artiesten- en acteursbezoeken. En die gasten zijn ook deze editie niet van de minste!

facts, spiner, nemec, urban

Karl Urban

Karl Urban zal je vooral herkennen van zijn werk in de Star Trek films: hij vertolkte doorheen de hele serie het personage van Bones. Daarnaast kan je hem ook nog gezien hebben in Dredd en de Chronicles of Riddick films. De gelukzakken die binnengeraken op de Thor: Ragnarok-screening die dit weekend plaatsvindt op FACTS kunnen Karl aan het werk zien als Skurge.

Corin Nemec

Na zijn doortocht op FACTS in 2005 keert Corin Nemec terug naar Gent! Onze lezers zullen hem vooral kennen van zijn rol in Stargate SG-1. Hij speelde echter ook een jaartje mee in Supernatural en toch een tiental jaar in Smallville.

Brent Spiner

De derde acteur die FACTS mag verwelkomen is nog een Star Trek alum, meerbepaald Brent Spiner. Komend weekend kan je dus handjes gaan schudden met Commander Data. Recenter kon je hem zien als Sidney in Outcast.

Jared Gilmore

De jongste acteur die dit jaar het FACTS podium zal bestijgen, is toch wel Jared Gilmore. Gilmore zal je voornamelijk hebben zien opgroeien als Henry Mills van Once Upon a Time. Maar wist je dat hij daarvoor ook al twee jaar te zien was in het prachtige Mad Men?

James & Oliver Phelps

Wat zou FACTS zijn zonder een beetje Harry Potter? Tussen alle bezoekers in hun huiskleuren wordt het opletten geblazen dat je niet over deze Gryffindors heen kijkt. Al zal dat geen probleem zijn want de Weasley Twins zijn behoorlijk groot.

Jenna Coleman

Als laatste, maar zeker niet als minste verschijnt ook Jenna Coleman op FACTS. Onze lezers zullen haar waarschijnlijk kennen van haar rol als companion van de 11de en 12de Doctor. Daarvoor kon je ze ook gezien hebben in Capain America; The First Avenger. Momenteel zie je haar echter als hoofdrolspeelster in Victoria, een kostuumdrama over de Britse queen die de troon bestijgt op haar achttiende..

Azaceta

De naam van Robert Kirkman wordt vooral geassocieerd met The Walking Dead en Fear the Walking Dead. Sinds 2016 werkt hij echter aan een nieuwe comic, genaamd Outcast, waar eveneens een tv-serie van wordt gemaakt. Raad eens wie deze comic tekent? Juist! Een schets van hem in een Outcast trade is een ideaal cadeautje voor jezelf of een van je vrienden.

Sean Gordon Murphy

Wanneer je naar comics van de grote twee kijkt, dan is het moeilijk om jonge veelbelovende tekenaars te ontwaren. Is de tijd van de supersterren voorbij? Als er één iemand is die dit idee weerlegt, dan is het Sean Gordon Murphy. Hij heeft naam voor zich gemaakt met titels als Punk Rock Jesus en Joe the Barbarian en vliegt nu solo met Batman: White Knight.

James O’Barr

Oké, de laatste jaren bleef O’Barr wat op de achtergrond wat strips betreft. Maar zijn grootste creatie The Crow is natuurlijk vooral bekend van de film uit 1994. De film werd vooral bekend vanwege het tragische overlijden van hoofdrolspeler Brandon Lee op de set. Er wordt inmiddels gewerkt aan een reboot van The Crow dus dit bezoekje van O’Barr is meteen een ideale gelegenheid om kennis te maken met de man. Als de nieuwe Crow film er komt, dan kun jij zeggen dat je er al bij was toen niemand hem nog kende. (Extra hipsterpunten! nvdr.)

Scott Williams

Jim Lee is al ruim 30 jaar actief als tekenaar in de comicsindustrie. Heb je jezelf afgevraagd wat zijn geheim is? Scott Williams.. Serieus, zijn carriere ging pas de hoogte in toen Lee ging samenwerken met deze meester wiens penseelstreken verantwoordelijk zijn voor de typische look waar juist Jim Lee beroemd mee werd. Deze man verdient daarom de liefde van iedere FACTS bezoeker. (Even tussen ons, inkleurder Alex Sinclair is ook actief op FACTS.. Ook een naam die met deze heren wordt geassocieerd.)

Ted Naifeh

Naifeh is geen grote naam en daar moet rap verandering in komen. Sinds de zeroes zet hij al de harten van mening lezer in brand met de kostelijke strip Courtney Crumrin. Tegenwoordig tekent hij Nights Dominion, wat ook geen slechte titel is

Lectrr

Hij werkte samen met Stedho aan de zeer gesmaakte nieuwe Rode Ridder. Lectrr is op zichzelf ook nog eens een goede cartoonist. Zelfs als de Red Rider je niet trekt, is er altijd nog een reden om hem met een bezoekje te vereren. Jeroen had onlangs nog een interview met de man in functie van zijn ‘Het DNA van een stripreeks‘-artikelen.

Art Grafunkel

Art is geen grote naam in de stripwereld. Eigenlijk zou dat wel moeten, want de man bulkt van het talent. Art is actief als tekenaar en grafisch ontwerper. Check zijn facebookpagina.

Stedho

Stedho werkte zoals hierboven al vermeld samen met Lectrr aan de nieuwe Red Rider waarvan het eerste album lovend werd onthaald door Jeroen. Lees maar na in zijn review!

Kenny Rubenis

Geeks hebben de popcultuur overgenomen. Sinds jaar en dag tekent Kenny Rubenis de belevenissen van een aantal geeks en hun eeuwigdurende zoektocht naar liefde en welke filmtrilogie nu eigenlijk de beste is. Als jij sneller netflixt dan je schaduw, niet kunt wachten op The Justice League en goede cosplay kunt waarderen, dan is dit jouw strip. En Rubenis is dan jouw man.


Wil je een overzicht van alle artiesten die FACTS kleuren dit weekend? Klik hier!
Wil je van een artiest een bepaalde tekening op aanvraag? De info daarover vind je hier!

Share.

About Author

Geekster

Uw moederschip met als missie: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia. Doorheen de meteorietenregen van comics, games, boeken films & series.

Reacties