Captain America: The Winter Soldier Avant-Première

0
88%
88%
Geniaal
  • Davine
    9
  • Davy
    8.5

Marvel en Walt Disney zijn namen die in menig oren klinken als muziek. Wanneer je als kleine blog plots een mailtje krijgt of je geen zin hebt om één van hun avant-premières bij te wonen, kan je niet anders dan door het gat in de ozonlaag springen. Dat het hier ging om de terugkeer van één van Amerika’s grootste superhelden en zijn gevolg, was de kers op de al gigantische taart. Davy en mezelf trokken richting Parijs om voor, tijdens en (nu ook) na de avant-première van ‘Captain America: The Winter Soldier’ uitgebreid verslag uit te brengen .

Helemaal opgetut en strak in het pak vertrokken we vanuit ons 4-sterren hotel (dank u Marvel) richting ‘Le Grand Rex’, Europa’s grootste cinema. Het majestueuze gebouw trekt iedereen zijn aandacht al van mijlenver gezien het torenhoog uitsteekt tegenover de aanpalende gebouwen. De rode loper was uitgerold en er stond al een heus legioen toeschouwers om een glimp op te vangen van de wereldsterren.  Braafjes namen we plaats in de enorme zaal met maar liefst 2800 plaatsen, die nogal kitscherig ingericht is met massieve gouden ornamenten. Waar we even later op het grote scherm de intrede van niemand minder dan Samuel L. Jackson (Nick Fury), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow) en Chris Evans (Captain America/Steve Rogers) konden volgen. Na het verplichte nummertje van de crew en een nogal onbeleefde, overenthousiaste Française, was het eindelijk de beurt aan de grote prent.

collage

‘Captain America: The Winter Soldier’ pikt grotendeels de draad op waar men bij de vorige Captain America film geëindigd is. De Captain is intussen al gedeeltelijk geacclimatiseerd maar moet nog steeds wennen aan deze ‘nieuwe’ hoogtechnologische wereld. Nick Fury, de director van S.H.I.E.L.D, heeft hem onder zijn vleugels genomen en hem een soort van partner toegewezen, niemand minder dan Black Widow. Samen moeten ze het opnemen tegen een herboren Hydra die nu met meer man en macht terug de wereld probeert te veroveren. Om dit te verwezenlijken hebben ze meerdere troeven in handen, waaronder de ‘Winter Soldier’.

Black Widow + Captain America

De Gebroeders Russo zijn een gouden duo, wat deze twee allemaal kunnen verwezenlijken is irreëel. Groot of klein scherm, het maakt voor hen geen meter uit, ze zullen altijd wel met een schitterend eindresultaat voor de boeg komen, denk maar aan Community, Arrested Development en natuurlijk de vorige Captain America. Ik ben geen professionele filmexpert maar toch haalden ze voor mij bij deze prent, hun magie terug boven. Bij het horen dat de film in 3D was gingen mijn haren al rechtstaan. Grootsheid zit vaak in de kleine dingen, dit werd aangetoond door hun subtiele toepassing van de 3D. Over de film, cast en crew kan ik geen slecht woord vinden, het plaatje klopte volledig.

Winter Soldier

Wat me echter wel stoorde was het overenthousiasme van de toeschouwers. Bij elke vechtscène en nog een hele resem andere scènes werd er geapplaudisseerd, geroepen en gefloten. In een zaal van 2800 man gaf dit als resultaat dat ik een groot deel van de dialogen nauwelijks tot niet verstond en bepaalde scènes volledig heb gemist. Ik begrijp dat Marvel zijn fans in de watten wil leggen en iedereen een kans wil geven om zo’n fabuleus evenement in al zijn grandeur mee te mogen maken. Ik ben echter van mening dat Marvel zo’n grote naam is dat deze zijn avant-premières toch iets intiemer zouden mogen houden, want 2800 toeschouwers was wat van het goede te veel.

Om af te sluiten wil ik zeggen dat we nog steeds vereerd zijn dat we door Marvel werden uitgenodigd en daarenboven zo goed in de watten werden gelegd. ‘Captain America: The Winter Soldier’ is totnutoe de beste Marvel-film uit Phase 2. Het is al uniek op zich om een avant-première in Parijs te mogen meemaken, laat staan dat het dan ook nog eens voor een geweldige film is.

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties