Blue Ruin

1

Onze goeie vriend Niel aka Tjoolaard nodigde ons uit voor de 2e editie van ‘See You Tuesday’, een filmavond waar je blindelings de cinemazetel inkruipt zonder te weten welke prent je voorgeschoteld zal krijgen. Na een kleine introductie werden de zaallichten gedimd en kregen we Blue Ruin te zien. Een film grotendeels gefinancierd door Kickstarter maar dat zie je hoegenaamd niet aan het eindresultaat. Van de acteerprestaties tot sfeer, alles zat goed. Alles voelde vooral echt aan en dat komt volgens mij vooral door de keuze om niet met grote namen te werken. Ieder personage in de film zou een gewone passant kunnen zijn op straat, just your average Joe.

Dwight in Blue Ruin

Dwight in Blue Ruin

Blue Ruin gaat over de gevolgen van een moord en hoe een persoon ermee omgaat. We volgen Dwight, een dakloze die op het strand rondhangt en zo nu en dan in een huis inbreekt om een verfrissend bad te nemen. Dwight wilt wraak en wanneer zijn doel vrijgelaten wordt, ziet hij zijn kans schoon. Maar wanneer hij denkt een einde te hebben gemaakt aan zijn vendetta, blijkt dat het verhaal helemaal niet zo zwart/wit is zoals hij dacht.

De film brengt onomwonden de gruwel van zo’n vete in beeld, maar paart dit mooi samen met donkere humor.  Het heeft de diepte zoals we die gewend zijn van indie-films, maar de actie van je doorsnee popcorn-film. Eigenlijk een zeer goeie ervaring, zo die ‘See You Tuesday’, laat de volgende editie maar komen 😉

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties