Beste nieuwe trailers: Star Wars en de rest is niet belangrijk

0

Deze week voelde meer als kerstmis aan dan als Pasen, want we kregen een wel heel groot cadeau: de eerste trailer voor Star Wars: The Last Jedi!

Natuurlijk is er deze week wel meer beeldmateriaal gelost van films waar we vol goesting naar uitkijken. Wat dacht je van Thor: Ragnarok of de nieuwste van Edgar Wright? Ook op het kleine scherm worden we binnenkort verwend met onder meer een nieuw seizoen voor Orphan Black en Orange is the New Black.

Star Wars: The Last Jedi

Looper-regisseur Rian Johnson blikt het achtste deel van de saga in, die start waar de vorige eindigde: met de ontmoeting van Rey en Luke Skywalker. It’s time for the Jedi to end… op 13 december.

Thor: Ragnarok

Thor mag dan niet de Avenger zijn met de beste films, het talent achter de derde prent schept hoge verwachtingen. Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople) frist de god op met een flinke scheut humor en diversiteit. Thor: Ragnarok speelt vanaf 25 november in de cinema.

Transformers: The Last Knight

Van laatste Jedi naar laatste ridder met het nieuwste Transformers-deel (en zeker niet het laatste want ook Transformers wordt een universum zoals dat van Marvel). Vanaf 28 juni zie je Markie Mark en de buitenaardse robots schitteren.

Detroit

John Boyega ruilt Star Wars in voor Detroit, een film van The Hurt Locker-regisseur Kathryn Bigelow over een raciaal conflict in de late jaren zestig. Het is nog onbekend wanneer de ongetwijfeld staalharde prent bij ons verschijnt.

Baby Driver

Edgar Wright (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World) is een man die niet kan teleurstellen. De eigenzinnige filmmaker trakteert op een flitsende combinatie van actie, muziek en komedie met Baby Driver op 23 augustus.

Orphan Black seizoen 5

Het einde is in zicht voor alle personages die Tatiana Maslany speelt in Orphan Black. Op 10 juni start het allerlaatste seizoen van de ondergewaardeerde reeks, zodat jij nog genoeg tijd hebt om de eerste vier te bingewatchen op Netflix!

Atomic Blonde

Charlize Theron durft wel vaker het één en ander in elkaar te slaan op het witte doek en in Atomic Blonde doet ze er een schepje bovenop. De actiefilm, die doet denken aan John Wick, is gebaseerd op de strip The Coldest City. Theron gooit alle remmen los op 16 augustus.

Before We Vanish

Deels alieninvasiefilm, deels relatiedrama: Before We Vanish klinkt op zijn minst intrigerend. Hoe reageert een vrouw wanneer het lichaam van haar man overgenomen wordt door een buitenaards wezen? De prent wordt eerst vertoond in Cannes en komt daarna hopelijk snel uit in onze zalen.

Dear White People

Deze provocerende serie over een post-raciaal Amerika zal ongetwijfeld verhitte discussie’s doen opwaaien en als popcultuur dat kan doen, weet je dat het de moeite zal worden. Dear White People staat vanaf 28 april op Netflix.

The Bad Batch

The Bad Batch verzamelt Suki Waterhouse, Jason Momoa en Keanu Reeves om een post-apocalyptisch verhaal te schetsen over kannibalen en een meisje die haar levensvisie moet aanpassen om te kunnen overleven. Een Belgische releasedatum is nog niet gekend.

The Mist

Stephen King staat weer in het middelpunt van de belangstelling. Naast de herbewerking van IT komt er nu ook een nieuwe tv-versie van The Mist aan. De reeks, die begint op 22 juni, zal het originele verhaal flink uitbreiden.

The Hitman’s Bodyguard

Geen idee waar The Hitman’s Bodyguard plots vandaan komt, maar het klinkt als een must watch. Ryan Reynolds moet zijn aartsvijand Samuel L. Jackson beschermen tegen dictator Gary Oldman. Ik blijf maar geld naar mijn computerscherm gooien, maar er gebeurt niks! Op 23 augustus in de cinema.

Orange is the New Black seizoen 5

Op 9 juni ontdek je hoe de vrouwen van Litchfield het ervan af brengen na een revolte. Het volledige seizoen wordt in real time verteld, verspreid over drie dagen.

Sense8 seizoen 2

We hebben er lang op moeten wachten, maar het tweede seizoen van Sense8 komt er eindelijk aan. De Wachowskis (The Matrix) vervolgen hun aangrijpende verhaal over vreemden die een connectie hebben met elkaar (en over zoveel meer) op 5 mei op Netflix.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties