12 films waar we nauwelijks op kunnen wachten

0

Je heb het misschien gemerkt in je nieuwsoverzicht op Facebook of Twitter deze week? Disney en 20th Century Fox hebben een aantal van hun toekomstige films een releasedatum gegeven! Geekster zet voor jullie alle nieuwtjes op een rij zodat we samen kunnen aftellen!

red sparrow

Red Sparrow – 2 maart 2018 – Nog 309 dagen

Beginnen doen we met Red Sparrow, die begin maart 2018 in de zalen verwacht wordt. Deze nieuwe film wordt geregisseerd door Francis Lawrence (The Hunger Games: Catching Fire, Mockingjay). Jennifer Lawrence en Joel Edgerton (Loving) spelen de hoofdrol. Ook onze Matthias Schoenaerts heeft trouwens een rol kunnen versieren. Lawrence speelt een Russische spion die voor een CIA-agent valt en overweegt een dubbelagente te worden.

A Wrinkle in Time – 9 maart 2018 – Nog 316 dagen

Dit ruimteverhaal start na de verdwijning van de vader van Meg. Na een bezoek van drie bijzondere wezens gaat ze naar hem op zoek doorheen de ruimte. De film wordt geregisseerd door Ava DuVernay, die eerder al voor Selma en de Netflix-docu 13th in de regisseursstoel kroop. Verwacht daarnaast een topcast bestaande uit Reese Witherspoon, Chris Pine, Mindy Kaling en Oprah Winfrey.

New Mutants – 13 april 2018 – Nog 351 dagen

De eerste van twee X-Men-films uit het jaar 2018 verschijnt midden april. Josh Boone, die ook The Fault in Our Stars op zijn palmares heeft, regisseert. Verder is er nog niet veel geweten, al horen we in de wandelgangen dat James McAvoy de rol van de jonge Professor X op zich zou nemen.

Deadpool 2 – 1 juni 2018– Nog 400 dagen

Ook Deadpool krijgt een sequel. Deze keer wordt de film geregisseerd door David Leitch. Hij hielp ook mee aan John Wick en heeft al een Deadpool kortfilm op zijn cv staan. Vanzelfsprekend herneemt Ryan Reynolds de rol van zijn hoofdpersonage, en ook Moreno Baccarin keert terug. Daarnaast zou Josh Brolin Cable spelen en keert TJ Miller (Silicon Valley) wellicht terug als Weasel.

predator

The Predator – 3 augustus 2018 – Nog 463 dagen

Het vervolg op de sciencefictionprent Predator uit 1987 komt volgend jaar op 3 augustus in de zalen. Shane Black (Iron Man 3, The Nice Guys) schrijft en regisseert. Black heeft al een aardige cast te pakken gekregen voor deze reboot: Sterling K. Brown (The People vs O.J. Simpson), Trevante Rhodes (Moonlight), Boyd Holbrook (Logan), Jacob Tremblay (Room), Olivia Munn (X-Men: Apocalypse) en Keegan-Michael Key (Key & Peele).

X-Men Dark Phoenix – 2 november 2018 – Nog 554 dagen

De tweede X-Men film van 2018 komt uit begin november. Sophie “Sansa” Turner (Game of Thrones) herneemt haar rol in het X-Men-universum als jonge Jean Grey. Daarnaast gaan er geruchten dat Simon Kinberg, de man achter de vorige X-Men-films opnieuw zijn pen in de aanslag heeft.

Ralph Breaks the Internet – 21 november 2018 – Nog 573 dagen

Het vervolg op Wreck-It Ralph breekt onze zalen binnen eind november volgend jaar. Ralph denkt met de bestaande cast het internet te kunnen breken. Ook de slechterik uit de eerste film, King Candy, vertolkt door Alan Tudyk, momenteel te zien in Powerless, zou terugkeren. Daarnaast zit het schrijfteam van Zootropolis achter het scenario dat de draad van de vorige film terug oppikt.

star wars ix

Star Wars IX – 24 mei 2019 – Nog 757 dagen

Het laatste deel van de jongste Star Wars-trilogie vliegt binnen zo’n 750 dagen onze filmzalen binnen. Colin Trevorrow schrijft en regisseert. Hij hielp trouwens ook met eerdere Star Wars-films en Jurassic World. Deze film komt trouwens uit in mei en niet in december, zoals de vorige afleveringen. Dat kan er eventueel op wijzen dat er in december 2019 nog iets groots van Disney te verwachten valt.

The Lion King – 19 juli 2019 – Nog 813 dagen

Jon Favreau, de man achter The Jungle Book en de twee eerste Iron Mans, regisseert de liveaction herwerking van de gelijknamige animatiefilm uit 1994. We weten ook al dat Donald Glover (Atlanta) de stem (en motion capture?) van Simba zal vertolken, terwijl James Earl Jones terugkeert als Mufasa. Verder zouden Billy Eicher (Billy on the Street) en Seth Rogen (This Is the End) in onderhandeling zijn om Timon en Pumba voor hun rekening te nemen.

Frozen 2 – 27 november 2019 – Nog 944 dagen

Het team achter de monsterhit Frozen komt binnen zo’n kleine 2,5 jaar terug met Frozen 2. Ook hier is er nog niet veel geweten over het verhaal. Wel mogen we zeker stellen dat Idina Menzel en Kristen Bell hun rollen zullen hernemen.

indiana jones 5

Indiana Jones 5 – 10 juli 2020 – Nog 1170 dagen

Over meer dan 1100 dagen mogen we het vijfde avontuur van Indiana Jones verwelkomen. Het is Steven Spielberg die de film zal regisseren en Harrison Ford neemt zijn rol als avontuurlijke archeoloog terug op. Over het verhaal is helaas nog niks geweten, maar de kans is groot dat er een rol voor een koelkast is weggelegd.

Avatar 2 – 18 december 2020 – Nog 1331 dagen

Op 18 december 2020, 11 jaar na de eerste Avatar-film, komt het tweede deel in de bioscoopzalen. James Cameron heeft zijn tijd genomen om te vertellen hoe het verder gaat met Jake Sully en Neytiri. Zoë Saldana (Guardians of the Galaxy), Sam Worthington en Sigourney Weaver zouden hun rollen hernemen. Dit is trouwens het eerste deel in een reeks van vier sequels die eraan zitten te komen. Zowel in 2021, 2024 en 2025 kunnen we ons aan nog meer Avatar verwachten!

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties