12 Days of Geekmas: Zes Infinity Stones

1

Zalige zesde Kerstdag, Geekstervrienden! Ik zie dat jullie de vijf Moxen van gisteren al dragen: ideaal, nu behoort manascrew voorgoed tot het verleden. Met die vijf juwelen en de One Ring hebben jullie ondertussen wel voldoende bling, maar wat dacht je van nog iets om aan je andere hand te dragen? Zoals, oh, we zeggen maar iets, een handschoen waarin de zes Infinity Stones verwerkt zitten?

On the sixth day of Christmas

My Geekster sent to me

Six Infinity Stones

De Infinity Stones begonnen hun leven in de Marvel Comics als de zes Soul Gems, edelstenen met erg uiteenlopende krachten:

  • de rode Power Gem (schenkt verhoogde kracht en weerstand, laat energiemanipulatie toe, versterkt bestaande krachten)
  • de oranje Time Gem (stopt, vertraagt of versnelt de tijd, kijkt naar de toekomst of het verleden, maakt tijdreizen mogelijk)
  • de paarse Space Gem (manipuleert de beweging van andere objecten, teleporteert)
  • de groene Soul Gem (laat toe de ziel van een levend wijzen te observeren, aan te vallen of te stelen)
  • de gele Reality Gem (manipuleert de werkelijkheid)
  • de blauwe Mind Gem (schenkt psychische krachten als telekinese en telepathie)

Hoewel de stenen individueel al ont-zet-tend lang bestonden, was Thanos the Mad Titan de eerste die ze als een eenheid gebruikte. Zijn poging om door het vernietigen van de sterren het universum te beëindigen, werd gestopt door de Avengers, Captain Marvel en Adam Warlock.

Marvel-Comics-Infinity-Soul-Gems-Stones

Wanneer we de volgende keer de Soul Gems tegenkomen, bevinden ze zich in de handen van de In-Betweener en de Elders of the Universe, een groep onsterfelijke entiteiten die bestaat uit de Champion, de Gardener, de Collector, de Runner en de Grandmaster. Zij koppelen de edelstenen aan elkaar om de levensenergie van Galactus te stelen. Door de tussenkomst van de Silver Surfer mislukt hun opzet en de stenen verdwijnen in een zwart gat.

Can’t keep a good titan down, moeten ze bij Marvel gedacht hebben, want Thanos herrijst en gaat als vanouds weer op zoek naar de edelstenen, die vanaf dan ook de Infinity Gems genoemd worden. Vreemd genoeg zijn die nog steeds in het bezit van de Elders of the Universe. Thanos steelt ze, zet ze voor het eerst in de Infinity Gauntlet en gebruikt ze om de helft van de inwoners van het universum uit te roeien om in de gunst te komen van zijn grote geliefde: de Dood.

Infinity-Gauntlet

Thanos, drager van de Infinity Gauntlet

Na de onvermijdelijke nederlaag van Thanos (want seriously, blijkbaar is een near-omnipotent weapon of doom nog niet voldoende om eens te winnen), besluit The Living Tribunal dat het te gevaarlijk is om de stenen samen te gebruiken. The Infinity Watch wordt opgericht.

De zes leden van de Infinity Watch bewaakten de Gems tot deze in het Ultraversum, een parallelle wereld, terecht kwamen. Daar bleek dat de zes stenen delen van een oorspronkelijk wezen waren dat zichzelf lang geleden in zes stukken had gebroken. Een zevende steen, de Ego Gem, werd ontdekt. De stenen bleken sentiënt te zijn en een eigen persoonlijkheid te hebben en de Ego Gem verklaarde dat de stenen klaar waren om terug een geheel te vormen. Hierdoor was de terugkeer van Nemesis, oorspronkelijk het enige levende wezen in het universum, een feit.

3677239-4088346668-406px

Nemesis, de Oorspronkelijke

Nemesis blijkt het ook niet goed voor te hebben met het universum (wat verwacht je ook, met zo’n naam), maar wordt uiteindelijk ook verslagen door de Avengers en Ultraforce. De Ego Gem wordt vernietigd en de zes Infinity Stones vinden hun weg terug naar ons universum, waar ze uiteindelijk weer gevonden worden en worden toevertrouwd aan de leden van de Illuminati: Reed Richards, Namor, Tony Stark, Prof. Xavier, Dr. Strange en Black Bolt. De gems worden zo nu en dan wel eens gestolen en gerecupereerd of wisselen van eigenaar, maar het is pas wanneer Black Panther de Illuminati op de hoogte stelt van de ANDERE AARDE die het bestaan van de onze bedreigt, dat de Infinity Stones weer worden verzameld in de gauntlet. Deze wordt aan Captain America toevertrouwd, die de kracht van de gems op de andere aarde richt. Het gaat mis: de Time Gem verdwijnt en de vijf andere Gems breken…

infinity_gems_05

Behoorlijk interessante shizzle, hoor ik u zeggen. Zouden ze een film van moeten maken! Goed nieuws: dat doen ze al. Drie van de zes Infinity Stones zijn zelfs al op het witte doek verschenen! Jullie herinneren je vast de Tesseract uit The Avengers, de Aether uit Thor: The Dark World en de Orb uit Guardians of the Galaxy? Allemaal Infinity Stones! De Infinity Stones worden nu al stilaan geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe en zullen vermoedelijk de inzet worden van de echte endgame: de films Avengers: Infinity War, Part I en het daarop volgende Part II, respectievelijk in de bioscopen op 4 mei 2018 en 3 mei 2019.

Avengers-Infinity-War-Logo-Official

Geniet dus van je nieuwe Infinity Gauntlet, maar wees niet verbaasd als de Hollywoodbonzen binnenkort aan je deur staan om te vragen of ze hem eventjes kunnen lenen!

Thanos_Gauntlet

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties