Geekster Giveaway: Legendary Metal Coins

3

Zo nu en dan passeren er al wel eens vreemde onderwerpen op onze redactie. Gifs van Nic Cage, reviews van Joylent-shakes. Niets geeky is ons immers vreemd! Toen we van onze Griekse vrienden van Drawlab Entertainment de kans kregen om hun nieuwe reeks Legendary Metal Coins uit te testen, hebben we dan ook geen moment getwijfeld.

Wablieft?

Klopt, Legendary Metal Coins. Geen spel, strip of boek, maar effectief metalen muntjes. Of ze legendarisch zijn valt nog maar te bezien, maar ze zien er in elk geval ontzettend mooi uit. Na het ontzettende succes van hun eerste reeks Legendary Metal Coins, lanceert Drawlab Entertainment vandaag immers hun “season 2”, met maar liefst zeven nieuwe muntensets, op Kickstarter. Geekster kon alvast exclusief de hand leggen op deze speciale munten om ze aan onze kritische blik te onderwerpen.

 

Cthulhu

De Cthulhu-munten, gedecoreerd met allerlei vreemde symbolen en tekens, lijken op relieken recht uit de verzonken stad R’Lyeh. Vooral de gouden munt met de beeltenis van het Elder Sign erop (een ideale talisman om op je persoon te dragen!) en de zilveren munt met het tronie van Cthulhu zelf zijn bijzonder gedetailleerd afgewerkt. De zilveren Cthulhu-munt draagt bovendien inscripties van de belangrijkste zinsnedes van de mythos, ideaal voor vergeetachtige cultisten die het credo van hun getentakelde heer vergeten zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Cyberpunk

De Cyberpunk-munten vallen meteen op door hun vorm: de zilveren en koperen munten zijn rechthoekig en zien eruit als computerchips; de gouden munt is rond met uitstulpingen en bevat de onheilspellende boodschap “Potens Machina// Homo Infirmus“, wat zoveel betekent als “Machtig (is) de machine, zwak (is) de mens”. Allicht de geprefereerde valuta van de machines uit The Matrix, denk ik dan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Egyptian

Wat de hiërogliefen op de Egyptische munten willen zeggen, kan ik helaas niet ontcijferen. Wat ik wél weet, is dat het betaalmiddelen zijn die een farao waardig zijn. Deze munten zijn vrij generisch, maar vooral het ontwerp van de zilveren munt met ankh en scarabee mag er best zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Roman

Mijn classicus-hartje gaat sneller slaan van deze munten. De ene kant van deze munten beelden militaire symbolen af, de andere culturele symbolen zoals het Colosseum en de wolvin met Romulus en Remus. Afgewerkt met de afkorting S.P.Q.R. (Senatus Populusque Romanus, “de senaat en het volk van Rome”) voor extra geloofwaardigheid!

Deze diashow vereist JavaScript.

Spartan

Strakke geometrische vormen en afbeeldingen zonder al te veel frivoliteiten op munten die geschaafd en afgesleten zijn door de ruwe levensstijl van de stoerste aller Grieken, dat zijn de Spartaanse munten in een notendop. De symbolen doen bij mij als classicus vreemd genoeg geen belletje rinkelen, maar wie ben ik om de kennis van Drawlab Entertainment, nota bene zelf Grieken, in vraag te stellen?

Deze diashow vereist JavaScript.

Units

De units, met waarden van 1, 3 en 5, zijn de meest generische munten van het assortiment en zouden qua stijl niet misstaan in de schuifbakken van lunaparken allerhande. Weinig geïnspireerd, maar daardoor wel het breedst inzetbaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

Viking

Een echte stoere Noorman zou allicht nooit betalen voor zijn roemer bier, maar hem gewoon némen. Wie er toch op staat de waard te vergoeden voor zijn koopwaar, kan dat met deze munten, die versierd zijn met kunstige lijnmotieven en lettertekens die vermoedelijk helemaal nergens op slaan (noot van de Geekster-Scandinavofiel: onze classicus bedoelt uiteraard dat deze munten aan één zijde replica’s zijn van echte Vikingmunten, met onder meer de inscriptie “Anlaf Cununc”, wat zoveel betekent als “Koning Olaf”). Het Mjöllnir-symbool, de hamer van Thor, op de zilveren munt, is een mooie touch.

Deze diashow vereist JavaScript.

Waarom?

Je stelt je nu allicht de vraag: “Allemaal goed en wel, maar wat moet ik in godsnaam aanvangen met muntjes?” Ik kan het je niet kwalijk nemen, want het is namelijk ook het eerste wat ik mezelf afvroeg. Het klopt dat dergelijke kleinoden geen essentiële gamebenodigdheden zijn, maar wie graag net dat beetje meer sfeer, authenticiteit of stijl aan z’n cosplay of spelsessie wil geven, doet er goed aan deze optie te overwegen.

Cthulhu Fhtagn!

Cthulhu Fhtagn!

Zo zijn de munten van de Cthulhu-reeks ontzettend gedetailleerde ornamenten die niet misstaan in de verzameling van rabiate fans van de werken van H.P. Lovecraft (zoals yours truly) en kunnen de Viking– en Cyberpunk-reeksen roleplayingsessies opleuken of net die extra toets geven aan de outfit van cosplayers of LARP’ers. Ook de handgemaakte, fluwelen pouches dragen daartoe bij en doen uitstekend dienst als geldbeurs om de munten in te bewaren. Ik weet alleszins dat ik persoonlijk de munten ook ga gebruiken als tokens of markers in allerhande bord-en kaartspellen, al was het maar om te bepalen wie eerst mag spelen in een pot Magic: The Gathering. ’t Is eens wat anders dan dobbelen om ter hoogst, nietwaar.

De Kickstarter

Wie overtuigd is en graag zelf de Legendary Metal Coins in huis haalt, heeft twee opties. Over de tweede vertellen we je dadelijk meer, maar de meest voor de hand liggende optie is de Kickstartercampagne van Drawlab Entertainment steunen. De verschillende pledges stellen je in staat zelf een beetje te mix-‘n-matchen met de munten die je wil. Meer info over de pledge levels vind je op de pagina van de Kickstarter.

Legendary Metal Coins Kickstarter

De giveaway

De tweede optie! Omdat Geekster zulke sympathieke lezers heeft, mogen we van onze vrienden bij Drawlab Entertainment een set van de drie verschillende munten van elk van de zeven reeksen verloten! Deelnemen doe je via de wedstrijdtool onderaan dit artikel. Bovendien hebben we nog een leuke extra verrassing: wie ons in de comments op een originele manier kan vertellen welk setje munten hij wil en waarom, maakt kans op een van de drie satijnen buidels om zijn of haar prijs op een stijlvolle manier te bewaren!

Legendary Metal Coins Giveaway

Win nu een set munten en een buidel! (Muntstuk van 2 EUR voor schaal, niet inbegrepen)

Geekster Giveaway: Legendary Metal Coins

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties