FACTS Review

0

Op 20 & 21 oktober was het weer zover, de 22ste editie van F.A.C.T.S. te Gent.
Ik geef mezelf even toestemming om voor anderen te spreken als ik zeg dat dit voor vele geeks (nationaal en internationaal) een hoogtepunt in hun jaar is.
Het is een conventie waarvan de afkorting F.A.C.T.S. staat voor Fantasy, Anime, Comics, Toys & Space. Het is een echt festijn waar alle geeks/nerds (mezelf inclusief) hun lusten kunnen botvieren, in elk opzicht van het woord!

Voor diegene die in geen 100 jaar weten waar ik het over heb, You should be ashamed! Voor mij is dit een evenement dat elk jaar aangeduid staat op mijn kalender en waar ik erg naar uit kijk! Dit jaar was natuurlijk geen uitzondering, behalve dat deze editie net iets spannender was voor mij. Zoals ik in één van mijn voorgaande posts (www.gky.be/cosplay-f-a-c-t-s/) al heb vermeld, ging ik voor de eerste maal dit jaar in cosplay! Zaterdag 20 oktober was D-day voor me en met knikkende knieën begaf ik me richting Expo Gent.  Later vertel ik hier meer over maar eerst de essentie van mijn verhaal vertellen, F.A.C.T.S. zelf!

Dit jaar was de con net iets groter qua oppervlakte als vorig jaar maar waren er slechts 2 zalen in plaats van 3. De eerste zaal was de game room en zoals de naam het al doet vermoeden, een echt walhalla voor de gamers onder ons. Jammer genoeg heb ik weinig tot geen tijd in deze room gespendeerd, mede door de immense drukte! Ik heb wel een hoop oude consoles zien staan, zoals atari en oude nintendo’s maar vraag me niet welke games want ik heb er slechts het raden naar.
Ubisoft was zoals elk jaar terug aanwezig met een eigen stand, dit jaar hadden ze Assassins Creed 3, Just Dance 4, Rock Smith en een lading free posters mee! Het was voor mij persoonlijk voornamelijk het Assassins Creed gedeelte die mijn aandacht trok door de ongelofelijk goede cosplay van Aveline en Connor! Vergeef mij mijn taal maar HOLY SHIT die kostuums en make up waren zo goed!

Aveline & Conor from Assassins Creed 3

 

Naast de vele games en andere leuke stands, was het voornamelijk het podium die een groot gedeelte van de zaal opeiste. Rond een uur of 14 baande een groot deel van de bezoekers zich hier een weg naar en konden de cosplayers in een contest hun 15 minuten van roem opeisen. Voor mij vrienden en ik sloeg de honger op een verkeerd moment toe, want tegen de tijd dat we gedaan hadden met ons vol te proppen ( F.A.C.T.S wekt de eetlust op) was de wedstrijd al begonnen. We hebben toch nog een poging ondernomen om te gaan kijken maar éénmaal aangekomen bij het podium was het onmogelijk om nog veel te zien door de menigte. Mijn dwerggestalte speelde daar natuurlijk ook een belangrijke rol in!

De tweede en grootste zaal was voor mij toch wel de place to be. Alle dealers met hun leuke goodies, de illustrators, optredens van drumbands en martial arts en last but not least the guests! Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik een fervente seriekijker ben, waaronder The Walking Dead. Toen ik bij de bekendmaking van de gasten te horen kreeg dat Norman Reedus aanwezig zou zijn, maakte ik een klein vreugdedansje. Ik was vastbesloten om hem te ontmoeten en na een kwartiertje aanschuiven was het zover. Ik had wat last van mijn zenuwen maar éénmaal ik begon te praten met hem, zag ik in dat dit nergens voor nodig waren. Hij is zo vriendelijk, sympathiek en grappig. Dit was voor mij toch wel het hoogtepunt van F.A.C.T.S.!

Ik wist niet wat te verwachten van mijn eerste keer cosplayen, zou het personage wel herkend worden?, zouden mensen het goed uitgevoerd vinden?,.. Ik deed het in de eerste plaats voor het plezier (het is altijd leuk om even iemand anders te kunnen zijn), maar stiekem hoop je toch dat mensen je werk appreciëren. Ik had gekozen om Nurse Akali van League of Legends te cosplayen en het viel al bij al goed mee. Ik werd regelmatig herkend en tegen gehouden met de vraag of er een foto mocht genomen worden. Mijn kostuum heeft jammer genoeg F.A.C.T.S. niet heelhuids overleefd. Naar het einde toe was één van mijn vrienden net iets te enthousiast aan het zwaaien met 1 van mijn wapens met als gevolg: een breuk! In vergelijking met vele andere cosplayers was mijn poging toch miniem. Er zaten terug pareltjes tussen en ik moet dan ook mijn grote bewondering betuigen voor de tijd en het werk dat men in deze cosplays steekt.

Malice Cosplayer @ F.A.C.T.S.

 

Ik heb al veel positieve punten van de con toegelicht maar om af te sluiten toch enkele minpunten. Zo was er veel volk, té veel eigenlijk waardoor je moeilijk aan de stands of games kon geraken. Ik moet me dan ook verontschuldigen aan de vele tenen en enkels waar ik op heb getrapt! Hoewel de oppervlakte groter was dan vorig jaar, was de keuze voor 2 zalen misschien toch niet zo een goed idee. De menigte was minder verspreid over de zalen en de doorgang om van zaal te wisselen was veel te krap voor de massa die erdoor moest! Nog een gevolg van de drukte was de overdreven hitte. Zelfs met mijn kostuum (dat redelijk bloot was) was het nog verschroeiend heet.

Al bij al een zeer geslaagde editie en op naar de volgende!

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties