Cosplay F.A.C.T.S

0

Ik ben een geek in hart en nieren maar had dit lange tijd nogal voor mezelf gehouden. Mijn beste vriend is echter bekend met het ‘geeky-wereldje’ en sleurde mij in 2010 mee naar de F.A.C.T.S-conventie om mijn geekyness verder te ontwikkelen. Dit is de grootste sci-fi, anime, comics, fantasie -conventie van de Benelux. Daar ging een nieuwe wereld open, ik kwam ogen te kort maar het was voornamelijk de cosplayers die mijn aandacht trokken. Ik was vastbesloten na de con dat ik ooit ook zou cosplayen.
Vorig jaar deed ik een kleine poging tot cosplayen (zo klein dat ik mij er wat om schaam) maar het beviel mij zodanig dat ik besloot om dit jaar een volwaardige poging te ondernemen. En het is eindelijk zover, mijn kostuum is af! *vreugdesdansje*

Ik heb gekozen voor een personage uit League of Legends. Dit is een online multiplayer battle arena videogame waar ik een kleine verslaving aan heb. Eenvoudig uitgelegd is het doel van het spel om in teams van 5 personen de kern van het kamp van de tegenstrijders proberen te vernietigen. Na lang zoeken uit de tal van personages heb ik gekozen om het personage Akali te cosplayen in de nurse -versie.

Akali skin

akali in game

Omdat ik nog geen ervaring heb MET naaien, heb ik er voor gekozen om het verpleegsterpakje te kopen. Dit zullen vele die-hard-cosplayers afkeuren maar mits het mijn eerste echte cosplay-ervaring is, hoop ik dat ze me zullen vergeven.
Het was voornamelijk het maken van de sikkels (de wapens) dat het meeste tijd opslokte.


Ik ben begonnen met een stencil (dankzij Davy!) die ik heb vastgekleefd aan een soort isolatieplaat in isomo. Ik heb de vormen uitgesneden en de randen afgeschuurd zodat ze glad zouden zijn.

Ik heb dan de isomo met papier-maché bedekt. Dit is niets anders dan verscheurde snippers krantenpapier die je vastkleeft met behangerslijm. Je legt meerdere lagen boven elkaar om een zo egaal mogelijk effect te bekomen. Ik ben hier jammer genoeg vergeten foto’s van te nemen. Eenmaal het droog is heb ik 2 grondlagen witte verf gelegd en daarna de kleuren gespoten zoals het moest.

Dit is het eindresultaat van de sikkels. Om het volledige eindresultaat (mij in kostuum met wapens in vol ornaat) te zien, zou ik zeggen kom allemaal naar F.A.C.T.S. in Gent!

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties