A merry geeky World Wish Day

0

Op 29 april vond World Wish Day plaats, de dag waarop de liefdadigheidsorganisatie Make a Wish zijn bestaan viert. In België ging deze door op de Grote Markt te Sint-Niklaas. Onze correspondent was ter plaatse (en hielp een handje mee).

Naast fulltime geek zijn en van tekenen te houden, bezigt deze schrijfster zich ook met lid te zijn van Cosplay4Charity (hierna C4C). Deze groep cosplayers zet zich in voor het goede doel en heeft banden heeft met Make-a-Wish Belgium-Vlaanderen. Hierdoor konden ze uiteraard niet ontbreken op 29 april en werd het publiek getrakteerd op enkele bekende figuren. De boze koningin uit Sneeuwwitje, Anna uit Frozen, verschillende Star Wars figuren… Ze deden menig kinderhartje sneller slaan en leverden zelfs cadeaus af.

Het publiek optreden van C4C begon rond 13u30, iets nadat het podium opengesteld werd. Onder andere Niels Destadsbader en peter en meter van Make A Wish Vlaanderen Kris Wauters en Britt Van Marsenille, waren aanwezig om te presenteren en te entertainen. De optredens gingen van start met de Miguel Wiels Band, die verschillende artiesten muzikaal begeleidde. Op een bepaald moment werd de wens van Quinten vervuld, die veel van Lego en van Stars Wars houdt. Twee premiejagers, prinses Amidala en Obi Wan Kenobi kwamen hem de hand schudden en gaven hem een Lego set cadeau. Hierna gingen sommige leden zich omkleden en veranderde Catwoman in een evil queen en Obi Wan in een donkerder strijder voor de goeie zaak.. Na na na Batman! Naast C4C waren ook andere helden aanwezig; Freetime had een Jommekeskostuum voorzien die op een hoop high fives kon rekenen en een ravissante Tinkerbel dartelde tussen het publiek door.

Naar het einde van de middag, werd na het optreden van Clouseau het slotevent aangekondigd; 2200 ballonnen werden opgelaten door de aanwezige medewerkers en vrijwilligers. Hierna mochten enkele leden van C4C kinderen meenemen in een witte koets, die hun naar “Disneyland” bracht: een locatie te Rumbeke waar andere cosplayers een kasteel hadden omgetoverd voor de wens van Helena (de prinses met de roze strik op de foto), en hier kindjes ontvingen. Later op het jaar zullen de kinderen naar het echte Disneyland gaan. In tussentijd zorgden de prinsessen van C4C voor een mooie dag.
Een mooie gedachte, dat je tegelijk geek kan zijn én andere mensen hier ook blij mee kan maken.

Share.

About Author

Naomi Busard

Opgegroeid met Ocarina of Time, Banjo-Kazooie en Diablo 2. Casual geek en tettert hierover je oren af als je niet oppast. Tevens een spelling/grammar nazi die op de eindredactie eindelijk een plek heeft gevonden om als pietje precies wat nuttig werk te verrichten.

Reacties