Het eerste album van Wild West beleefde zijn première op het festival van Angoulême waar het redelijk goed werd ontvangen. Het ziet ernaar uit dat scenarist Thierry Gloris en tekenaar Jacques Lamontagne de eerste verrassing van het jaar te pakken hebben.

Schrijver: Thierry Gloris
Tekenaar: Jacques Lamontagne
Uitgever: Dupuis
Aantal pagina’s: 56 pagina’s
Prijs: €8,50 SC, €16.95 HC
Verschijningsdatum: 5 februari 2020

©Dupuis

Het verhaal van dit album speelt in het Amerika van de negentiende eeuw. Het zogenaamde Wilde Westen. De premiejager James ‘Wild Bill’ Hickok en Martha Cannary komen beide op hun eigen manier het album binnenwandelen. Ze bewegen zich langzaam maar zeker toe naar een onvermijdelijke ontmoeting waarbij Martha Cannary zal veranderen in Calamity Jane.

Wild West gaat vooral over Calamity Jane

De wereld van Wild West is ongekend bruut. In de openingsscène van dit album zie je hoe een pioniersgezin wordt afgeslacht door een stel bandieten. Het is een wereld waarin je eet of wordt gegeten.

©Dupuis

Het realistische tekenwerk van Lamontagne versterkt dit gevoel alleen maar. De personages dragen de tekenen van het zware leven met zich mee. De ontmoeting van Martha en James biedt haar verlossing. Vanaf dat punt zie je hoe het leven voor haar een positieve wending neemt en dat zie je meteen terug in haar houding en gezicht.

Calamity Jane was natuurlijk een echt historisch personage. Weersta de vergelijking om deze strip te vergelijken met het leven van de echte Calamity Jane. De makers hebben enkele concessies gedaan om deze strip verkoopbaar te houden. De echte Calamity Jane was bijvoorbeeld lang niet zo aantrekkelijk als haar getekende tegenhangster.

Dit is een ongekend ruwe westernstrip met veel actie en een snuifje historie. Door te kiezen voor een vrouw in de hoofdrol hebben de makers in ieder geval een strip gemaakt met een redelijk uniek perspectief. Ook de cynische westernliefhebber die alles al gezien denkt te hebben, zal aangenaam verrast zijn door deze strip.

7 Goed

Wild West biedt een nieuwe ervaring en heeft zelfs de meest cynische westernliefhebber nog iets te hebben.

  • Verhaal 7
  • Tekenstijl 8
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties