Werkt Marvel aan een Fantastic Four-relaunch?

0

Ergens aan het begin van augustus 1961 waren daar ineens The Fantastic Four. Met deze titel namen Stan Lee en Jack Kirby de aftrap voor het Marvel-universum zoals we dat vandaag de dag kennen. The Fantastic Four waren niet zomaar een viertal klassieke helden. Ze waren in feite een disfunctionele familie met Reed Richards en Susan Storm in een verkapte ouder rol en Johnny Storm en Ben Grimm aka The Thing als de altijd bekvechtende kinderen.

The Fantastic Four waren avonturiers en pioniers. Zo ontsloten ze bijvoorbeeld the negative zone en waren zij het die voor het eerst oog en oog stonden met de planeteneter Galactus toen hij de aarde wilde verorberen. In deze comic gebeurde het en daarom gold The Fantastic Four tot in de jaren tachtig als vlaggenschip van Marvel Comics. Maar in dat decennium werd Marvels first family overvleugeld door The Uncanny X-Men en werd langzaam maar zeker de weg naar beneden ingezet.

Fantastic Four

Het einde…

In 2015 gebeurde het ongelofelijke en werd The Fantastic Four stopgezet. Tegenvallende verkopen waren de voornaamste oorzaak. Al gaven redacteuren en comicmakers ook toe dat de comic misschien niet meer zo heel relevant was en vooral werd gehandhaaft vanwege de bijzondere rol die het speelde bij de opmars van Marvel Comics. The Fantastic Four beleefde nog wel gastoptredens in diverse comics. Zo zagen de lezers dat de familie uiteen gerukt werd als gevolg van Secret Wars.

Fantastic Four schets

Een nieuw begin voor The Fantastic Four?

Inmiddels lijkt het erop dat Marvel werkt aan een grootse rentree van The Fantastic Four. Laten we eens de aanwijzingen opsommen.

  1. Brian Michael Bendis en Alex Maleev zijn een serie begonnen getiteld Infamous Iron Man. In deze reeks draagt Doctor Doom het harnas van Iron Man maar stiekem is deze reeks een uitdieping van het karakter van Doom en heeft het meer dan een link met de FF.
  2. In december verschijnt de eerste issue van Marvel Two-in-One, een relaunch van een oude geliefde cultreeks uit de seventies. In de eerste verhaallijn gaan The Thing en Torch op zoek naar Reed Richards, Sue en Franklin, omdat ze niet willen geloven dat ze in Secret Wars aan hun einde zijn gekomen. En wie een beetje bekend is met de gang van zaken binnen comics weet dat dit niet verkeerd is gedacht.
  3. Alex Ross plaatste op zijn Instagram een schets van Reed Richards en Susan Storm die hij niet lang daarna weghaalde. Gelukkig hadden enkele fans hem al opgeslagen. Beide hebben duidelijk nieuwe kostuums aan en het wijst erop dat deze twee echtgenoten in ieder geval terugkeren.

Het is dus meer dan aannemelijk dat Marvel The Fantastic Four weer in omloop wil hebben. Of het ook zal leiden tot een eigen serie is natuurlijk de vraag. Want zitten lezers nog echt te wachten op een nieuwe Fantastic Four-reeks?

Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties