Wat brengt het nieuwe universum van Marvel?

1

Vorige dinsdag is er een klein bommetje ontploft toen bekend werd dat zowel het 616- als het Ultimate-universum zal ophouden te bestaan. Nu we er een nachtje over hebben kunnen slapen, halen we onze glazen bol boven en doen we een kleine voorspelling over wat we zoal kunnen verwachten in het nieuwe Marvel universum

The best of both worlds

Miles Morales

Marvel zal geen volledige reboot doen: het wordt eerder een mengeling van oude en nieuwe bekenden. Ook al kan er veel verbeterd worden aan hoe Marvel momenteel loopt, er zijn nog steeds zeer sterke punten (van zowel het 616- als Ultimate-unversum ) die het verdienen de transitie te overleven. Of zoals men dinsdagavond het zo enorm eloquent en poëtisch uitlegde: “Beeld je 2 pizza’s in die 1 worden. Ze gaan hun ingrediënten mengen maar dat betekent dat sommige ingrediënten van de pizza zullen vallen.” Miles Morales, de Ultimate Spider-man, is uitgegroeid tot een all-time favourite en haalt het universum hoogstwaarschijnlijk wel. De vraag is: wat gebeurt er met Peter Parker? No way in hell dat hij één van de ingrediënten wordt die van de pizza vallen. Bergt hij zijn pakje op of krijgt zijn verhaal een welverdiend happy ending (no pun intended)? Ergens hoop ik dat we meer zien van de kwaadaardige Reed Richards in Secret Wars. Maar dat is allemaal puur speculatie natuurlijk. Wat weten we dan wel zeker?

(Nieuwe) Reeksen tijdens Secret Wars bouwen universum

All New Captain America

Secret Wars begint in mei en loopt over 8 issues om dan in december het verhaal af te ronden. Uiteraard heeft Marvel meer dan 1 reeks lopende, dus wat gebeurt er met die verhalen? Marvel stelt ons gerust dat de andere reeksen tijdens Secret Wars in principe helpen het universum verder te bouwen. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat Ant-Man, All New Captain AmericaThor en (thank god) Howard The Duck nog steeds op de pizza zullen liggen. Heb ik je al verteld dat ze de vergelijking maakten met pizza-ingrediënten? En dat ze zeiden dat de ingrediënten van de pizza gingen VALLEN? Vast wel. Blijft grappig. Deze reeksen zijn nog maar net begonnen, Marvel zal ze heus niet na enkele maanden al stopzetten.

Toys en andere merchandising

Secret Wars Toys

Marvel werkt momenteel samen met giganten als Hasbro, Diamond Select, Mighty Fine, Mad Engine, Funko en Hot Wheels om merchandising te creëren voor het nieuwe universum. Een beetje de omgekeerde wereld in vergelijking met de allereerste Secret Wars ( in het verre 1984 ), waar het toen speelgoedfabrikant Mattel was die toenadering zocht naar Marvel met de vraag een grootscheeps verhaal te schrijven om hun lijn superhelden te promoten. Wuif dus niet enkel een universum maar ook de inhoud van je portemonnee vaarwel.

En wat betekenen de teasers?

Marvel 2015 Teaser

Marvel rammelt al een tijdje met onze voeten. De voorbije maanden brachten ze teasers uit die terugblikken naar voorbije events. Age of Ultron, Civil War, House of M, Infinity Gauntlet en een teaser met Peter Parker aan het hoofd van een gelukkig gezin. Allemaal gepland voor komende zomer, tijdens Secret Wars. Betekent dit dat we een best-of zullen te zien krijgen? Kleine of minder kleine knipogen naar mijlpalen in Marvel’s verleden? Het zou alvast het gevoel van finaliteit onderstrepen als we tijdens het episch verhaal een heleboel terugblikken zien. Zo zou Secret Wars niet enkel het ideale instappunt worden voor nieuwe lezers, maar ook (en vooral) een ode aan vijf decennia aan comics.

Een instappunt voor nieuwe lezers, een ode aan het verleden en een emotioneel afscheid voor de fans van het eerste uur. Meer dan wat ook, hoop ik vooral dat te zien in Secret Wars.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties