Voor de Belgische lezer zal VS niet zo bijzonder zijn. Veel Amerikaanse lezers vragen zich af wat ze nu gelezen hebben en dat is wel begrijpelijk.

Schrijver: Ivan Brandon
Tekenaar: Esad Ribic
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum:  7 februari 2018

In de wereld van VS is oorlog een sport geworden en zijn soldaten de nieuwe beroemdheden. Flynn is een van de grootste sterren. De comic opent met een conflict tussen The Industrial Guard (de club van Flynn) en The Legionaries. Flynn raakt gewond aan zijn been en voor de rest van de comic volgen we zijn herstelproces.

En dan komen we dus weer terug bij de opener van deze review. Waarom hebben veel Belgische (en trouwens ook Nederlandse) lezers hier minder moeite mee? Omdat VS in feite een sportstrip is en in de Europese stripwereld heb je er daar best veel van gehad. Roel Dijkstra, Ronnie Hansen, Joe Bar Team. Wie heeft ze niet gelezen?

VS stoer

Het verhaal is dus vrij oppervlakkig in deze eerste issue. Al kun je jezelf best indenken dat deze comic zich uiteindelijk doorontwikkelt tot een soort Hunger Games.

Wat deze comic op de been houdt, zijn de prachtige productiewaarden. Esad Ribic geeft het geheel een Europese degelijkheid mee waardoor het grafisch gewoon sterk oogt. Hierbij wordt ie ook nog eens geholpen door de sterke inkleuring van Nic Klein. VS ziet eruit als een titel die in de eighties zo in Heavy Metal had gestaan.

Wat overigens erg goed bijdraagt aan de sfeer, is de lettering van Aditya Bidikar. Hij beplakt de pagina’s met slogans van reclames waarbij hij regelmatig varieert met de typografie. Hierdoor krijg je als lezer ook echt het gevoel dat je naar een live-uitzending aan het kijken bent.

Deze comic ziet er beeldschoon uit. Helaas blijft het verhaal dus nog wat achter. Als de makers een beetje commercieel inzicht hebben, dan zullen ze hier uiteindelijk een mooie hardcover van maken. Deze titel verdient dat.

 

6 Ok

Het ziet er grafisch perfect uit. Maar als verhaal is het nog wat summier.

  • Verhaal 5
  • Tekenstijl 9
  • Sfeer 7
Share.

About Author

Dennis Van Beek

Leest boekjes met plaatjes en praat daar dan over op Geekster. Heeft ook een mening over andere dingen.

Reacties