Vooruitblik: Convergence

0

Enkele dagen geleden begon DC’s nieuwste event ‘Convergence’. Brainiac heeft steden van verschillende universums onder een gigantische koepel gebracht. Personages van verscheidene tijdlijnen zullen het tegen elkaar opnemen om te overleven. Bekijk het als Lego-sets die je op de grond smijt, om er vervolgens iets nieuws mee te maken. Een ideaal uitgangspunt dus voor DC om zowel de oude, nostalgische fans als de nieuwe lezers te plezieren. Naast het hoofdverhaal worden er ook tweedelige mini-series uitgebracht. Wij hebben alvast een top 5 gemaakt van de series waar wij naar uitkijken.

Harley Quinn

De solo reeks van Harley Quinn was een schot in de roos voor DC. Ze kunnen de dame met de grote hamer dus onmogelijk uit Convergence laten. We kennen haar vooral als de sidekick van the Joker, met wie ze een haat-liefde verhouding heeft, en lid van de N-52 Suicide Squad.

De draad wordt opgepikt waar Gotham City Sirens eindigde. In die pre-Flashpoint serie stonden de vrouwelijke criminelen van Gotham centraal. Catwoman, furieus nadat Hush haar hart had gestolen (letterlijk dan), besloot samen te werken met Poison Ivy en Harley Quinn. Er zat wel een haar in de boter toen Harley het niet kon laten om the Joker uit Arkham te bevrijden. Op het einde van de reeks besloten de dames elk hun eigen weg te gaan.

In Convergence lijkt Harley een doodgewoon leven te leiden. Dat kan natuurlijk niet lang duren. Ivy en Catwoman zullen proberen haar te overhalen om het op te nemen tegen Captain Carrot en zijn Amazing Zoo Crew. We kennen hem als een gigantisch konijn die na het eten van een kosmische wortel superkrachten krijgt. Volgens schrijver Steve Pugh (Animal Man, Saint of Killers) zijn Harley en Carrot dan ook een match made in heaven.

harley
Batman – Shadow of the Bat

Kort na Knightfall, de verhaallijn waarin Bane de rug brak van de Dark Knight, infiltreert Batman in de obscure en criminele onderwereld van Gotham. Daar krijgt hij de opdracht om Jean-Paul Valley, beter bekend als Azrael, te vinden. Die nam de rol van Caped Crusader op zich terwijl Bruce herstelde van zijn gebroken rug. Azrael was een meer genadeloze Batman en werd uiteindelijk zo krankzinnig dat hij zich de enige Batman waande.

Bruce zat op de trein naar Metropolis toen de Convergence koepel neerdaalde en zelfs zijn wagon doormidden sneed. Uiteindelijk zullen Bruce en Azrael gedwongen worden om samen te vechten tegen de Wetworks, een groep black ops soldaten met superkrachten. Schrijver Larry Hama (G.I. Joe) belooft alvast een confronterende en vijandige relatie tussen beide Batmans.

shadow bat
Nightwing / Oracle

Heel wat fans waren teleurgesteld door de N-52 versie van Barbara Gordon. Oracle, die door the Joker verlamd werd, moest plaats ruimen voor de Batgirl-versie van Babs. De hoge verkoopcijfers tonen echter aan dat dit geen slechte keuze was van DC. Aan haar zijde staat Nightwing, het alter ego van Dick Grayson.

Oracle en Nightwing kunnen hun draai maar niet vinden onder de dome. Grayson is erg gesteld op zijn vrijheid en Barbara snapt niet dat haar stadsgenoten wennen aan een leven in een glazen gevangenis. DC liet het woord wedding vallen, maar dat zou wel eens in het water kunnen vallen. Het koppel moet het immers opnemen tegen Hawkman en Hawkwoman.

Schrijfster Gail Simone (Birds of Prey) was razend enthousiast om het verhaal van Barbara en Dick verder te schrijven. Volgens haar is dit het Oracle verhaal waar iedereen op zit te wachten, a story waiting to be told.

oracle
Aquaman

Het jaar is alvast goed gestart voor Aquaman. De koning der Zeven Zeeën speelde een grote rol in de laatste animatiefilm en er is een live-action film op komst. Tony Bedard (Exiles) schrijft dat we een zeer grimmige Aquaman te zien zullen krijgen, misschien zelfs meer vertoornd dan de Dark Knight.

Convergence begint op een wel erg moeilijk moment in het leven van Aquaman. Hij heeft zijn hand verloren door piranha’s en door de koepel is hij gescheiden van zijn grote liefde, Mera, en zijn nog grotere liefde, de oceaan. Het gemis naar de zee is zelfs zo groot dat hij in het Metropolis Aquarium probeert te wonen. Uiteindelijk komt hij terecht in Star Labs waar ze van zijn stomp een harpoenhand maken. Die zal hij nodig hebben om de confrontatie aan te gaan met Deathblow, een personage uit het Wildstorm universum met als superkracht onsterfelijkheid.

aquaman
Action Comics

Superman zal veelvuldig voorkomen in Convergence. In de reeks van Action Comics zien we zelfs twee versies van hem. De Stalen Man van Earth-2 is wijs, wat ouder en een tikkeltje sentimenteel. Daarnaast staat  Red Son, Moskou’s greatest weapon of mass destruction.

Schrijver Justin Gray (Jonah Hex) zegt dat de focus vooral zal liggen op Power Girl, het nichtje van Kal-El. Samen zullen ze proberen om een nucleaire aanval van Luthor en Stalin te stoppen. Op de cover van issue #2 pronkt een Sovjet Wonder Woman. Het verhaal zal dus besloten worden in een epische strijd worden tussen twee machtige heldinnen.

action

Hoewel #0 al uit is, start Convergence pas echt op 8 april. Het belooft een groots event te worden, waar jong en oud naar uitkijkt. Wat de uitkomst ook is, het DC universum zal nooit meer hetzelfde zijn…

Share.

About Author

Avatar

Reacties